14 replies
 1. Десислава Петкова says:

  Здравейте, може ли да бъде издаден Сертификат за еврокатегория за автомобил, внесен от Сащ, регистраран първо в Гърция, от там България, тъй като няма
  вписана такава в големия талон. Автомобила е Лексус RH 400 H и какъв е реда за това. Предварително благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Десислава. Сертификат за екологична категория се издава само от официалният представител на марката.

   Reply
 2. Дило Дилов says:

  Уважавам името Технотест на база предишни контакти. На този етап определено смятам, че някои от развитията в тази фирма определено закъсняват. Имам предвид експертното участие в изпитването и оценката на електромобилите в България, изготвени по пътя на конверсията-т.е. на годна базова кола се премахва задвижването от двигател с вътрешно горене и се инплантира подходящо електрическо задвижване ( ел. двигател, контролер, тягова батерия, индикативни и защитни системи и др. Нашето мнение по това направление е липсата на координация, вероятно и определена компетентност. Оправдания за липса на оторизирани лаборатории за електромагнитна съвместимост, специфични изисквания на Автомобилна администрация и др. като цяло водят до грешния път за търсене причини, а не решение. В Капрони е налице нов електромобил, изработен по пътя на конверсията и е невъзможно да бъде узаконен. В момента България е на последно място по енергоефективност, на едно от първите места по замърсеност на атмосферата и т.н. В същото време са развити редица иновативни проекти на реални екологични транспортни средства с автономно(батерийно) захранване. Ние сме готови да съдействаме за някакво положително развитие. Бихме участвали пряко в създаване на базовата нормативна база за електромобилите, изработвени в България по пътя на конверсията. Тази нормативна база в голяма степен е близка до тази, създадена за електрокарите и която си позволяваме да твърдим, че познаваме в дълбочина. Това споделяне е продиктувано от желанието за ускорено намиране пътя на реалното положително развитие на екологичната електромобилност. В противен случай ще се превърнем клиенти и регистратори на чужди развития и продукти.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Съгласни сме с вашата оценка на ситуацията в страната. Заповядайте за разговор в ТЕХНОТЕСТ. Моля за предварителна уговорка за ден и час. Всичко добро!

   Reply
 3. Хр Богданов says:

  Здравейте!
  Прочетох изискванията относно “ЕКО – Градовете” в Дания, просто за моя
  сигурност искам да Ви попитам дали код DK-7400, Hering попада в
  зелената зона на Дания или всичко е относно тези 4 града?
  Благодаря предварително за вашия отговор!
  Поздрави!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте,
   Доколкото ни е известно НЕ попада, но Ви препоръчваме да отправите запитване към местна институция, за да сте напълно сигурен. Приятен уикенд!

   Reply
 4. Иванов says:

  Здравейте,
  Мога ли да купя повече стикери за Германия и да ми ги доставите с куриер в провинцията? Има ли отстъпка за повече бройки?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Иванов.

   Във връзка с Вашето запитване за ЕКО-СТИКЕРИ за Германия,
   приетата схема за отстъпки в ТЕХНОТЕСТ е при еднократна поръчка за над 10бр., всеки 11-ти стикер да се издава безплатно.

   Относно доставката до Вашия град,
   при поръчка, ако ни изпратите по мейл копие от платежното нареждане няма да се налага да чакаме преводът да се отрази от счетоводния ни отдел и бихме могли още същия работен ден да издадем и изпратим стикерите с куриер за Ваша сметка. В противен случай е по-вероятно да ги пратим на следващия.

   Пратките до Бургас обикновено пристигат до 2 работни дни. Работим с фирма D&D, с които можете да се свържете, ако Ви е необходима експресна доставка: http://www.dnd-express.bg/main.aspx

   Надявам се да сме Ви били полезни, а за повече информация и поръчки, моля не се колебайте да се свържете с колегите на тел. 02 / 973 91 82.

   Reply
 5. Даниел Ников says:

  Здравейте, има ли вариант в който да ми кажете от къде в Германия бих могъл да закупя такъв стикер?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Ников. На сайта http://www.ekozoni.eu са качени детайли списъци с еко зоните в Германия. След около месец очаквайте подробна информация и в обновения уебсайт на фирма ТЕХНОТЕСТ АД. Всичко добро!

   Reply
 6. Рени Стачева says:

  Здравейте, можете ли да ни издадете зелен еко стикер за Германия – МПСто по вашата таблица отговаря на жълт, но предстои инсталация на филтър за твърди частици? Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-жо Стачева.

   Във връзка с Вашето запитване за еко-стикер за зелените зони в Германия,

   Според спогодбата ни с TÜV SÜD, имаме право да издаваме еко-стикери единствено на база датата на първа регистрация, записана в талона на автомобила. Ако случаят е такъв и според нея колата Ви съответства на жълт стикер, то не бихме могли да издадем зелен.

   Съветвам Ви да се сдобиете с такъв на място в Германия – можете да намерите
   информация точно къде на сайта http://www.ekozoni.eu. Също бих Ви посъветвал да носите с Вас оригиналите от документите, с които разполагате (в които присъства упомената екологичната категория на двигателя).

   Надявам се да сме Ви били от полза и хубав следобед!

   Reply
   • Рени Стачева says:

    Здравейте отновно! Благодаря Ви за изчерпателния отговор и за отделеното време. Ние ще поставим филтър за фини частици тук в Германия и ще имаме всички нужни документи, които можем да Ви изпратим сканирани. За да вземем зелен стикер тук трябва да минем и ТЮФ, т.е да вземем немски номера и да пререгистрираме колата тук, а не знаем колко време ще сме в Германия и засега искаме първите 6 месеца, както е позволено по закон да я караме с БГ номерата. С уважение, РС

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте отновно, г-жо Стачева.

     В Германия можете да изкарате еко-стикер на ППС с чуждестранна регистрация. Както съм писал в отговор на предходния Ви въпрос, няма как тук в България да Ви издадем стикер различен от отговарящия на датата на първа регистрация на Вашето ППС цвят – според таблицата публикувана в сайта ни.

     Всичко добро и успех!

     Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.