209 replies
 1. Явор says:

  Здравейте,

  Закупих автомобил Infiniti FX35 2012 г, който е регистриран в България през 2018, но няма вписана Екологична категория в талоните. Предоставяте ли замерване и издаване на сертификат за съответната Екологична категория, чрез който в КАТ тя да бъде вписана в талоните?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Явор.
   Информация относно екологичната категория и документ за нея можете да получите единствено от оторизиран представител на марката в България. Ако автомобилът е внесен от Канада или САЩ, заповядайте всеки работен ден след 08:30 в базата ни в София с превозното средство и нашите колеги ще го огледат и ще Ви дадат информация дали отговаря на екологична категория или не и съответно ще издадат документ ако отговаря.

   Reply
 2. Андрей says:

  Здравейте,
  Автомобил Subaru XV, издание 2017 г. (първо поколение, рестайлинг), страна на регистрация – Русия. По документи отговаря на екологичен клас Евро 5. Искам да внеса автомобил в България. Възможно ли е да се получи одобрение от Технотест за внос?
  Благодаря предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Андрей.
   Според информацията, която сте дал, не би следвало да има проблем при регистрацията на въпросното ПС в България.

   Reply
 3. Костадин says:

  Здравейте, скоро внесохме мотори от Канада, за да ги регистрираме необходимо ли е да минаваме технотест. Благодаря ви предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Костадин.
   За да се регистрира превозно средство – внос от държава извън ЕС в България е необходимо то да получи протокол за индивидуално одобрение.

   Reply
 4. Петър Грозев says:

  Здравейте,
  Необходимо ли е одобряване от вас на автомобил, който е регистриран за движение в България с дипломатически номера, за да се преригистрира с български рег. номер след смяна на собствеността и от значение ли е дали държавата, от която е собственика на автомобила е член на ЕС? От значение ли е дали автомобила е със спецификации с които се произвежда в ЕС или е необходимо да се сертифицира въпреки това, ако е внос от държава извън ЕС?
  Благодаря,

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Ако ПС е регистрирано единствено с дипломатическа регистрация и преди това не е имало българска, ще Ви е необходим протокол за индивидуално одобрение на ПС.

   Reply
 5. Милен says:

  Здравейте.
  Преди десетина дни закупих VW Karmann Ghia ’73 1600cc от Германия.
  При опит за регистрация в КАТ ми казаха, че трябва да мина Технотест,
  за индивидуално одобрение на ПС регистрирани извън ЕС, тъйкато
  колата беше с Калифорнийски номера и талон. Към документите е проложен
  и сертификат от фондация Ауто музей Фолксваген.
  Мога ли дарегистрирам колата като ретро и да си запазя старите номера?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   Въпроси относно табелите с регистрационни номера можете да отправите към колегите от КАТ.

   Reply
 6. Сергей says:

  Добър ден. Получих разрешение за дългосрочно пребиваване в България. Дойдох в България с КИА Спортейдж 2018 г., бензин 2.4 л., 184 л.с., в свидетелството за регистрация е посочено Евро 5. Искам да изчистя колата и да я регистрирам. Трябва ли да получа разрешение от вашата организация или е достатъчно да мина през митницата? Ако е необходимо да получите вашето разрешение, може ли да стане във Варна или Бургас?
  С уважение, Сергей Нестеров

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сергей.
   Ще е необходимо да обмитите ПС, а от графика ни за посещения в страната, можете да получите информация за посещенията във Варна и Бургас.

   Reply
 7. Николай says:

  Здравейте, имам двуосен колесар за лодка , който взех втора ръка от Гърция, но няма никакви документи към него. Мисля, че е заводско изпълнение, но в Гърция масово не ги регистрират след покупката. Има ли някакъв вариант да се регистрира в България. Благодаря Ви предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрваейте, Николай.
   Без документи няма как да регистрирате ПС в България.

   Reply
 8. Михаил says:

  Добър ден! БМВ X1 – 2018 г., Евро-5, произведено в Германия, доставен в България от Русия. Колата е регистрирана в Русия. Искам да ререгистрирам автомобила в България. Мога ли да получа протокол за съответствие в Технотест АД?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Михаил.
   Без да огледаме документите и превозното средство нама как да Ви дадем нужната информация.

   Reply
 9. Сергей says:

  Здравейте! Nissan-Almera през 2014 г., Евро-4, доставен в България от Русия. Колата е регистрирана в Русия, аз съм собственик. Имам разрешение за постоянно пребиваване в България и искам да пререгистрирам автомобила с български номера. Каква е процедурата? Мога ли да получа протокол за съответствие в Технотест АД?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сергей.
   С тази година на производство и тази екологична категория няма как да регистрирате превозното средство в държава-членка на ЕС.

   Reply
 10. Анатолий says:

  Здравейте. Какви документи са ми нужни за технотест на автомобил внесен от Канада и каква е процедурата и цената? Автомабилите съм ги притежавал в Канада и наскоро се преместихне в България. Автомобилите са 1998 нисан куест миниван 3,0л.v6, 2016 мицубиши оутландер 3.0л.v6. и 2017 нисан фронтиер пикап 4,0л. v6 Благодаря предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатолий.
   Необходими са Ви Канадското свидетелство за регистрация и митническата декларация. Цените към момента, за индивидуално одобрение на ПС от категории М1 и N1, са 456.00лв. с ДДС.

   Reply
 11. Господин says:

  Здравейте ! Преработих товарен бус в кемпер местата са 2+1и не искам да ги променям ,няма и топла връзка а си е оригинално с преградата !Какво ми е нужно ,за да мина техно тест за специален или кемпер както трябва да се води ? И мога ли да мина техно тест някъде наблизо до гр.Нова Загора ние сме област Сливен но доколкото разбрах в КАТ Сливен се насрочват дати ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Господин.
   Изискванията към преустройването на ПС в специален автомобил – къмпинг можете да проверите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно графикът ни за посещения в страната можете да проверите в сайта ни в графа “ТЕХНОТЕСТ в страната”.

   Reply
 12. Веселин Русев says:

  Здравейте.Внесох от Полша автомбил Лексус NX300h хибрид,2020година,с полски регистрационни номера.Колата е с първа регистрация в САЩ.И в двата полски талона няма отбелязан Евростандарт за екологични норми.Откъде и в какъв срок мога да извадя документ /сертификат/ за евро норми на вредните емисии на автомобила.Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Веселин.
   Ако под предния капак имате стикер за емисии, отговарящ на Калифорнийските стандарти, заповядайте при нас в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30ч и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Reply
   • Веселин Русев says:

    Здравейте отново.Предният капак е сменян и нямам такъв стикер.Как да процедирам?

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Веселин.
     Или си поръчвате стикер по номера на рамата откъдето сте взели ПС, или да Ви издадат удостоверение за екологична категория от оторизирано представителство на марката в България.

     Reply
 13. Игор says:

  Добър ден!
  Я хочу ввезти в Болгарию личный автомобиль Ford Kuga II 2018 года выпуска. По документам он соответствует экологическому классу Евро 5.
  Значит ли это, что я не смогу получить одобрением от Технотеста на ввоз?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Привет, Игор.
   Исключения сделаны для России. Если все остальное соответствует требованиям для движения по европейским дорогам, проблем с регистрацией быть не должно.

   Reply
 14. Николай says:

  Здравейте,

  Възможно ли е да се регистрира лек автомобил внос от САЩ с документи тип MV-907A (New York)?

  Поздрави

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Сканирайте въпросния документ и ни го пратете на електронната, заедно с Ваш телефон и нашите колеги ще се свържат с Вас, за да Ви дадат най-точна информация.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светослав.
   Към момента, за леки автомобили, цената за индивидуално одобрение е 456.00лв. с ДДС. Цените на предлаганите услуги можете да намерите в сайта ни.

   Reply
 15. Стефан says:

  Здравейте! Внесох кола от Канада и в Бургас ми казаха, че не може да се регистрира в Бг, понеже няма Калифорнийски сертификат. Може ли изобщо нещо да се направи. Колата е Хонда Фит 2014г. Двигател 1.5 бензин. Мигачи те са жълти.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан.
   Ако липсва стикерът за емисиите, или поръчайте нов откъдето сте взел автомобила, или да Ви издадат удостоверение от оторизирано представителство в България, на кой калифорнийски стандарт отговаря ако отговаря. Ако не отговаря няма как да регистрирате ПС в страна-членка на ЕС.

   Reply
 16. Петър Михайлов says:

  Здравейте,
  Планирам закупуване на електромобил SUV от Китай.
  Интересува ме мога ли да регистрирам и какви са изискванията за такива регистрация , които не са внасяни все още.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Ако е имал регистрация и отговаря на изискванията към ПС за движение по Европейските пътища не би слдвало да срещнете трудности при регистрация. За повече информация заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден между 8:30 и 16:30 и нашите колеги ше Ви дадат най-точната информация.

   Reply
 17. Радомир Рашков says:

  Здравейте,

  имам закупен мотор Indian Scout Bobber от САЩ. Имам стандартните документи за придобиване, платени такси и т.н. Въпроса ми е относно евронормите – тези мотори ги има и се продават в България. Необходим ли е докуемнт е необходим от представителството и какъв тярбва да е той?

  Благодаря,
  Радо

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Радомир.
   Документът, който ще е нужен от представителството в България се казва удостоверение за екологична категория на ПС.

   Reply
 18. Драго says:

  Здравейте, за преминаване на технотест на автомобил от САЩ има ли други изисквания освен автомобила да е с жълти задни мигачи и емисиите да отговарят на европейския стандарт за дадената година? Задължително ли е километражът да има и км/ч? Благодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Драго.
   Трябва да е в км/ч. Повече информация можете да намерите в Наредба Н-3 на МТИТС.

   Reply
 19. Краси says:

  Здравейте,
  внесох кола от САЩ закупена на търг със “Certificate of Salvage”, възможно ли е да се регистрира с такъв сетрификат? Благодаря ви предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Краси.
   Възможно е, стига да отговаря на Калифорнийските стандарти за емисии и да е с жълти мигачи отзад.

   Reply
 20. Александър Аврамов says:

  Здравейте,

  Притежавам кола в САЩ, която бих искал да докарам и регистрирам за постоянно в България. Колата е 2015 Volkswagen Jetta SE 4 Cylinders 1.8L DI Turbo DOHC 110 CID. Engine Power (kW): 126.7690. Fuel: Gas (50-St); Federal / California Emission Standard: BIN 3 / PZEV; Emissions Certification Test Group: FVGAV02.0VPD. Колата e регистрирана и се кара всеки ден в САЩ. Колата е на около 50,000 мили и е закупена чисто нова през 2014. Имам налични всички документи от покупката на колата от официалния дилършип на VW в САЩ, “title”-а, че съм собственик (че съм я изплатил и придобил). Свързах се с официалното представителство на VW в България (Porsche Sofia Iztok), но те ми казаха, че не могат да я приравнят към европейските евронорми и ме препратиха към вас за повече информация. Доколкото разбирам, колата първо трябва да мине през техно тест преди да има възможност да се регистрира в България. Поради тази причина, бих искал да попитам дали би имало проблем колата да мине техно тест и да бъде регистрирана? Какви стъпки точно трябва да се извършат при вас, за да започне процесът по регистрация? Също така, за каква цена става въпрос? Всякаква информация, която можете да споделите с мен относно цялата процедура на регистрация (от евронорми до жълто-светещи мигачи) би била от голяма полза.

  Благодаря предварително!
  Поздрави,
  Александър Аврамов

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър.
   Щом отговаря на Калифорнииските стандарти за емисии и е с жълти мигачи, не би следвало да има проблем при издаването на протокол за индивидуално одобрение. Процедурата за регистрация на ПС регистрирано извън ЕС е следната: внасяте ПС, плащате съответните такси, докарвате ПС заедно с документите за него (митническа декларация, свидетелството за регистрация и ако има временен талон и него) при нас в ТЕХНОТЕСТ всеки работен ден в базата ни в София или на определените дати за посещения в страната (има качен график за посещения на страницата ни). Ако всичко по ПС е наред се издава протокол за индивидуално одобрение, цената на който, към момента, при нас в ТЕХНОТЕСТ е 456.00лв. с ДДС. Този протокол се входира в Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация от собственика или от опълномощено лице, от където ще получите удостоверение за индивидуално одобрение, с което се ходи в КАТ за регисрация.

   Reply
 21. Стефан Костов says:

  Здравейте, може ли да бъде регистрирана в България кола от САЩ с титла реконструирана/преправяна. Колата е купена от търг, катастрофирала, оправена е , минала е тест в САЩ, регистрирана е и се кара ежедневно. Благодаря предварително.

  Reply
 22. Ганчо Симеонов says:

  Здравейте, собственик съм на автомобил, внесен от САЩ. Съответно представителството не може да ми издаде сертификат за евростандарт, тъй като автомобила не е предназначен за европейския пазар и не отговаря на такъв. Какво бих могъл да направя в този случай?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ганчо.
   Няма как да има Евро стандарт, трябва да Ви издадат на коя екологична категория според Калифорнийските стандарти отговаря.

   Reply
 23. Славчо says:

  Здрравейте,
  Предстои ми да внеса кола от Канада. Колата е 2018 Kia Forte. Емисиония стикер под капака не споменава нищо за Калифорния. Пише:
  “Conforms to regulations 2018 MY.
  US EPA: T3B70 LDV.
  OBD: CA II.
  Fuel: Gasoline.
  No adjustment needed”

  Може ли да се очаква че ще има някакви проблеми да бъде сертифициран за емисии, след като стикера не споменава Калифорния?
  Колата е произведена в Мексико (ако това има значение).

  Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Славчо.
   Моля да ни изпратите стикера на електронната ни поща и нашите колеги ще Ви дадат нужната информация по електронен път.

   Reply
 24. Ивайло says:

  Здравейте, тази седмица ми предстои да получа 2014 Форд Мустанг от Америка. Какво е необходимо за да мина технотеста и каква би била крайната цена за него тъй като в Интернет излизат цени от 400 до 1000 лева за това.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Цените на услугите при нас са фиксирани. Можете да ги проверите в страницата ни. Цената към момента за тази услуга е 456.00лв. с ДДС.Необходими са Ви талонът и митническата декларация, както и автомобилът да отговаря на изискванията за индивидуално одобрение на МПС.

   Reply
 25. Натолий says:

  Здравейте, БМВ Е60 200г дизел евро 4, след всякакъв вид ремонти и обновявания колата има показателите на евро 5, след технотест при вас ще може ли да му се смени категорията от евро 4 на евро5

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Натолий.
   За момента в България няма стенд за изпитване на екологична категория на МПС, съответно няма как да промените категорията.

   Reply
 26. Николай Атанасов says:

  Здравейте ,

  очаквам пристигането на автомобил от САЩ -М.Б Е350 бензинов ,2010г.
  Въпросът ми е мога ли да изкарам транзитни номера преди да съм минал технотест?
  Каква е последователността?
  Благодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Ще можете да изкарате временни номера. След това ще трябва да минете по процедура за индивидуално одобрение на автомобил регистриран извън ЕС. Ако всичко е наред по автомобила се издава протокол за индивидуално одобрение, който трябва да се входира, от собственика или опълномощено лице, в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация. От там ще получите удостоверение за индивидуално одобрение с което вече ще можете да регистрирате автомобила в България.

   Reply
 27. Георги says:

  Здравейте, желая да си закупя автомобил УАЗ категория N1 – 5 места, по талон руски е записано стандарт ЕВРО-5, производство 2018 година.
  От КАТ ми казаха че трябва Индивидуално одобряване от Технотест . И ако ми издадете този документ ще мога да я регистрирам в България. .
  Какви документи трябва да Ви представя на Вас

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Ще са Ви нужни регистрационният талон на автомобила и паспорта на превозното средство.

   Reply
 28. Методи Ташев says:

  Здравейте.
  Планирам внос на нов джип или пикап TOYOTA от ОАЕ – Дубай. Няколко въпроса:
  1. Има ли проблем при одобряването ако автомобилът е със тамошна спецификация – т.нар. GCC SPEC (по-мощен климатик, по-сериозни възушни филтри и радиатори и т.н.)?
  2. Проблем ли е ако преди Вашия преглед по колата са монтирани тунинг части в оторизирани сервизи там – всички нови, от престижни фирми и със съответните документи? Говоря за оф роуд окачване и брони (примерно ARB, OLD MAN EMU).
  3. Как стои въпросът с ЕВРО сертификатите? Мога ли да внеса нова кола с по-нисък ЕКО клас от ЕВРО 6, понеже имат разкошни надеждни бензинови мотори…?
  С уважение,
  МТ

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Методи.
   С т.нар. GCC SPEC спецификаций няма как да регистрирате ПС в България. Не се допуска и монтиране на тунинг части. Относно екологичната категория, ПС трябва да отговаря на действащата екологична категория към годината на производство.

   Reply
 29. Николай Миланов says:

  Здравейте на скоро вкарах автомобил от Корея с лек удар в момента възстановявам колата та въпроса ми е как стоят нещата от към документи или по скоро каква е цялата процедура за минаване на технотест какви документи трябват и колко време отнема мерси.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Процедурата е индивидуално одобряване на ПС регистрирано извън ЕС. Като документи ще са Ви нужни регистрационният талон и митническата декларация. Като време, при нас в ТЕХНОТЕСТ, протоколът се издава в рамките на деня.

   Reply
 30. Вероника says:

  Има ли значение че предните ми стъкла са затъмнени са самият технотест?

  Трябва ли да записвам час когато комисията дойде във Варна за 1 ден?

  Проверих капака, има стикер за Калифорнийски стандарт, значи нямам нужда да се притеснявам за Евростандарт, така ли?

  Благодаря много за бързите отговори!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Вероника.
   Няма нужда от записване на час. Щом ПС отговаря на Калифорнийските стандарти, не следва да има проблем за регистрация, стига да не пише “Not for sale in states with California standarts.”

   Reply
 31. Радослав says:

  Здравейте, чакам Lexus es 350 2014 година на която предните мигачи са оранжеви , а задните са бели и светлината вътре е оранжева. Мога ли да мина теста в това състояние ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Радослав.
   Стига да мигат в жълт цвят, без да мигат други светлини, не би следвало да има проблем.

   Reply
 32. Вероника says:

  Здравейте,

  внесох кола Hyundai Elantra 2013 година от Канада закупена от мен през 2016.

  1. На какъв евростандарт трябва да отговаря? Къде в България мога да извадя сертификат за евростандарта на колата? От Hyundai или ?
  2. След като премина технотест, само в ДАИ София ли мога да пратя документа? Живея във Варна.
  3. Моля потвърдете че трябва да нося следните документи, и не повече когато технотест комисията пристигне във Варна на 19ти август:
  – митническа декларация при внос
  – талона на колата
  – потвърждение за евростандарт
  – фактура /договор от закупуването на колата в Канада през 2016

  Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Вероника.
   Под предния капак на автомобила би трябвало да има стикер за емисии. На този стикер трябва да пише на кой Калифорнийски стандарт отговаря. Ако отговаря, няма да Ви е нужно удостоверение за екологична категория от официалното представителство за България на въпросната марка. Във всеки областен град има представителство на “Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация”. И изброените от Вас документи ще са достатъчни.

   Reply
   • Вероника says:

    Благодаря за бързият отговор. Значи ако имам стикер, да не се тревожа за евростандарт, така ли?

    Неща от сорта на затъмнени стъкла и т.н. имат ли значение за самият технотест?

    Reply
 33. Мирослав says:

  Здравейте! Закупих си чисто нов китайски елекро скутер който няма техно тест по Евро деректива чл. 169. По какъв наин мога да направя този тест?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   Към момента не е възможно да регистрирате ново електро превозно средство без протокол от изпитване на електромагнитна съвместимост. В България все още нямаме камера за изпитване на електромагнитна съвместимост на ПС.

   Reply
 34. Кристиан says:

  Здравейте искам да попитам за така нашумелите коли от Корея които са само на газ течна фаза каква е процедурата за регистрация при вас и и имат ли някаква евро категория

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кристиян.
   Ако имате протокол от изпитване на газовата уредба, няма да има проблем за регистрация. За повече информация се обърнете към Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация.

   Reply
 35. Магдалена says:

  Здравейте. Закупихме туристическо ремарке и решихме да го регистрираме, но служителите на КАТ ни върнаха тъй като не притежаваме евро сертификат, но идва и другия проблем, че вече 27 години завода производител е закрит, всички останали документи са му изрядни. Въпросът ми е дали е възможно при вас минаване на индивидуално одобрение и издаване на някасъв докумен? Благодаря Ви!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Магдалена.
   Към момента индивидуално одобрение се извършва само на фабрично нови ПС. Според коментара Ви, Вашето ремарке е на поне 27 години съответно няма как да го регистрирате.

   Reply
 36. Ивайло Янев says:

  Здравейте!
  Очаквам внос на Крайслер Town&Country, който е с удар но е в движение. Имам няколко въпроса:
  1-Мога ли да мина при вас на технотест без да отстранявам щетата понеже не пречи на движението на автомобила.
  2-допустимо ли е при промяната на цвета на задните мигачи да продължи да свети червена светлина във фабричния стоп и едновременно също в него да свети жълта(оранжева) по изискванията от ЕС.
  3-Необходимо ли е запазването на час при посещение при Вас за технотест.
  Благодаря за отговорите предварително.
  Поздрави и хубав ден.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Като идва автомобила при нас, трябва да е в готовност за движение. Мигачите отзад задължително трябва да светят в оранжев цвят, без да мигат или светят други компоненти от тялото. Не записваме часове, работим всеки работен ден с клиенти от 8:30ч. до 16:30ч.

   Reply
 37. Цветелина Нинкова says:

  Здравейте,
  Планирам закупуване на мини електромобил от Китай.
  Интересува ме дали вече има одобрени модели и какви са изискванията за такива, които не са внасяни все още.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветелина.
   Проблем при регистрация на електромобил, внесен от държава извън ЕС ще възникне, ако той никога не е бил регистриран. Ако е имал действаща регистрация, където и да било, няма да има проблем при преминаване по процедура за инцивидуално одобрение.

   Reply
 38. Румен says:

  здр , имам направена грешка при преминаването на автомобила на технотест , автомобила е писан 6+1 вместо 4+1 .Бихте ли ми казали при регисрация дали ще е проблем или дали може да се поправи след издаден вече сертификат , Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Румен.
   Ако сте преминал процедура по индивидуално добряване, на ПС регистрирано извън ЕС, при нас в ТЕХНОТЕСТ и нашите колеги са допуснали грешка, заповядайте с автомобила и документите да я коригираме.

   Reply
 39. Владо says:

  Здравейте. Имам автомобил от КАНАДА. Прочетох, че се изисква да има лепенка на предния капак за нормите на изгорели газове. Автомобила е с челен удар и подменен капак. Какво се прави в случай,че тази лепенка не може да бъде свалена от стария капак и прехвърлена на новият?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владо.
   Ако пазите страрият капак е желателно да го донесете за идентификация на табелата, когато идвате за преглед за индивидуално одобрение на ППС, регистрирано извън държава-члена на ЕС.

   Reply
 40. Ивелин says:

  Здравейте! Интересувам се ще имам ли проблем с минаването на технотест и регистрация на кола от САЩ, като Тitle на колата е Rebuilt след Flood damage и си има сертификат за него?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивелин.
   Ако пише, че е “rebuilt”, не би следвало да имате проблеми при регистрация.

   Reply
 41. Петър says:

  Здравейте, планирам закупуването на SUV от САЩ/Канада. Колата е бензинова и е произведена в дипазона 2005-2009 г., като според каталогът на autodata24.com отговаря на екологичен стандарт евро 3. Ще може ли да мина технотест при Вас и ще може ли да регистрирам такъв автомобил?
  С уважение,
  Петър

  Reply
 42. Ангел Шопов says:

  Здравейте,
  Проучвам възможноста да внеса корейски SUV. Общо взето си изясних всички процедури по вноса, но не ми стана ясна една формалност. При индивидулното одобрение при вас, а и при регистрация в КАТ се изисква талон от предишна регистрация в КОрея. Продвачите обаче казват,че не могат да предоставят талкъв документ в оригинал, а официалния, който ще получа заедно след закупуването на колата се казва Title of Cancellation или Certificate of cancelation repealed. В документа се съдържа информацията за предишния собственик, за МПС-то, неговото предназначение и удостоверява,че е с прекратена регистрация. Могат да изпратят копие на този документ, преведен на аннглийски език. Според тях не би трябвал ода е проблем, тъй като това е официално издаден електронен документ от тяхното правителство и администрация. Този документ с всичко останалото, което се изисква ще бъде ли достатъчен за безпроблемното индивидуално одобрение и последваща регистрация в КАТ ?
  Благодаря предварително,
  Поздрави,

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ангел.
   Заедно с този документ ще Ви е нужна и митническата декларация. Ако автомобилът отговаря на съответните изисквания за индивидуално одобрение, не би следвало да има затруднения при регистрация.

   Reply
 43. Николай Тодоров says:

  Здравейте искам да си закупя кола от Канада понеже е с червени мигачи отзад за технотеста трябвали да се правят жълти или какви са изискванията за да мина ъехнотеста трябвали да идвам с колата при вас понеже няма номера

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Задължително е да сте с жълти мигачи, когато идвате при нас за индивидуално одобрение. Освен мигачите, гледайте километражът да има и километри в час, както и някъде под предния капак на ПС, трябва да има стикер за емисии, отговарящ на Калифорнииските стандарти. Заповядайте в базата ни в София всеки работен ден след 8:30 с ПС, Канадския талон и митническата декларация и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Reply
   • Николай Тодоров says:

    колко време след като дойда при вас мога да регистрирам колата мисълта ми е колко ще чакам вашето удобрение

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Николай.
     Протоколите при нас в ТЕХНОТЕСТ се издават в рамките на деня, вкойто е извършен прегледа.

     Reply
 44. Стефан says:

  Здравейте, искам да купя и внеса от Америка или Канада един пикапл Може ли той да се регистрира като товарен автомобил?

  Reply
 45. Стефан Митков says:

  Здравейте, искам да попитам какви документи са необходими, за да премина технотест при вас.Става въпрос за мотоциклет Suzuki Boulevard C50T 2011г. нов внос от САЩ.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан.
   Ще са Ви нужни щатският талон, митническата декларация и удостоверение за нивата на вредните емисии от представителство на SUZUKI.

   Reply
 46. Anonymous says:

  Здравейте. Интересува ме след минаване на технотест при вас на автомобил от Канада, отново ли трябва с дикумента който ще ми издадете да се мине през ИААА?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   След издаване на протокол за индивидуално одобрение се ходи в Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация за удостоверение за индивидуално одобрение, с което после се ходи в КАТ за регисътрация.

   Reply
 47. Asen says:

  Здравейте как мога да регистрирам кола спряна от движение причина закъснях да сменям толоните на мойте име и вдигателя ми е друг

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Регистрация на ПС се възстановява във вида в който е свалена. Ако двигателят Ви е от същия тип няма да има проблем да се възстанови регистрацията с новия двигател.

   Reply
 48. Кирчо Ламбов says:

  Здравейте, за съпругата ми, която е инвалид закупихме Хюндай Сантафе 1,9 куб. и мощност 82, като в талона е отбелязано N1G и така губи префернциите, които ползва от АСП. Как може да го променим в M1, като всички други параметри отговарят на условията и дали е необходимо и тя да присъства при вас.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирчо.
   Не е наложително съпругата Ви да присъства на прегледа на ПС. Проверете в представителство на Хюндай, по номер на рама, дали не е произведен като товарен, ако не е – заповядайте всеки работен ден в базата ни в София лсед 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Reply
 49. Евгения Киуан says:

  Здравейте,
  Закупих автомобил, който е внесен преди година от САЩ и няма Евро сертификат. От официалния представител на марката ми казаха, че само Вие може да ми издадете този документ. Какво ми е необходимо?
  Благодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Евгения.
   За момента в България няма стенд за определяне на екологична категория. Единственият Ви вариант е с документ, удостоверяващ екологичната категория, от оторизиран представител на марката.

   Reply
 50. Ивайло says:

  Здравейте,
  Бих желал да купя и регистрирам автомобил внесен от Канада със salvage title. Как да разбера дали е обявен за скрап, резервни части или наводнен?

  Reply
 51. Красимира says:

  Здравейте,
  Може ли синът ми, който от 18 години живее в САЩ да внесе една от колите си , която да ползва в България. Всяка година си идва за 30 дни в България и тъй като винаги има проблеми с колите на рента кар е решил да си внесе колата от там ? Тъй като колата ще бъде с американските номера и следва да се регистрира , ще бъде ли възможно регистрирането да се извърши от родител с пълномощно ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Красимира.
   За при нас не е от значение кой ще представи автомобила. Ако всичко по ПС отговаря на изискванията за индивидуално одобрение, се издава протокол, който трябва да бъде входиран в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация от собственика или от опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за индивидуално одобрение, с което се ходи в КАТ за регистрация, където също ще Ви искат пълномощно.

   Reply
 52. Никопай says:

  Искам да попитам, дали и как е възможно да регистрирам самоделно мпс тип бъги като проекта се изпълнява на програми от инженер.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Никопай.
   Типови одобрения се издават от Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация.

   Reply
 53. Тодр says:

  Здравейте, гледам по цял свят се правят ремаркета от разпуловена лека кола, например аз притежавам ауди а4 б5 седан и ако взема същата комби и я разполовя мога ло да регистрирам задната част като ремарке

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   Ремаркета се произвеждат от фирми, одобрили типа на ремаркетата си.

   Reply
 54. Светлин Петров says:

  Здравейте Към днешна дата 25.03.2021 на какъв евро сертификат трябва да отговаря автомобил който е извън Европа и Швейцария за да мине успешно теста.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светлин.
   Към днешна дата е EURO 6. Ако е бил регистриран се гледа година на производство и горивен източник.

   Reply
 55. Тихомир says:

  Здравейте, предстои ми внос на автомобил от Америка, като километража е в мили. Може ли да мине Технотест или трябва да се смени километража. Благодаря предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Достатъчно е ако на таблото има дисплей, отчитащ скоростта на движение в километри.

   Reply
 56. Любомир Иванов says:

  Здравейте, мисля да закупя мотор внесен от Канада. Мотора е в България, моля да ми кажете какви документи трябва да има. И как мога след като проверя да мина техно теста на мое име. Благодаря Ви, бъдете здрави!!!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Любомир.
   За да преминете през процедура за индивидуално одобрение, при нас в ТЕХНОТЕСТ, ще Ви е нужен сертификат за съответствие с екологична категория, от оторизиран представител на марката в България, свидетелството за регистрация и митническата декларация. Прехвърлянето на собственост, може да бъде извършено чрез договор за покупко-продажба.

   Reply
 57. Иван says:

  Здравейте,
  Желая да закупя автомобил внесен от Сащ щата Тексас, намиращ се вече на територията на страната. Автомобила има талон, платено е митото собственика на автомобила е на територията на страната също. И той е живял там(Сащ). Необходимо ли е и може ли да премине техно тест в следствие на което и да бъде регистриран.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще трябва да прегледаме автомобила, за да можем да Ви отговорим. Заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30 с автомобила и документите за него и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Reply
 58. Тихомир says:

  Здравейте,

  Предстой ми внасяне на кола от САЩ. От предните постове прочетох че е възможно да се регистрира със “Salvage TITLE”, но автомобила е от аукцион и в момента е със “Salvage Certificate”. Възможно ли е да се регистрира със настоящия сертификат и ако да има ли промяна в цената? Автомобила е в добро състояние и може да се извади и “Salvage TITLE”.

  Благодря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Ще можете да преминете процедурата по индивидуално одобрение със “Salvage Title”. Цените в ТЕХНОТЕСТ АД са фиксирани и не варират както в други “изпитвателни лаборатории”.

   Reply
 59. Цветозар says:

  Здравейте закупих автомобил от Великобритания миналата година но имам проблем номера на двигателя не съответства с този който е в талона и другият куриоз в този автомобил е че номера на рамата е описан в талона по следния начин :R29916078
  А на самата рама е :RZ9916078
  Искам да регистрирам колата дали е възможно колата е регистрирана на а мое име във Великобритания

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветозар.
   Относно двигателят, ще трябва да преминете по процедура за изменение в конструкцията. А относно грешки в свидетелството за регистрация се обърнете към колегите от КАТ.

   Reply
 60. Мирослав says:

  Здравейте имам бус евро 4 нов внос мога ли да мина техно тест за евро 5 ако покрия нормативите и да го впиша в КАТ ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   За момента в България няма стенд за определяне на ЕВРО категория.

   Reply
 61. Иван says:

  Здравейте. Какви документи трябва да представя при извършване на техно тест относно регистриране на учебен автомобил (инструкторски) ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще са Ви нужни свидетелството за регистрация част 1 и застраховката на местата.

   Reply
 62. Кирил Кирилов says:

  Здравейте,
  Бих искал да регистрирам ново ремарке/колесар за лодка произведено в САЩ . Производителя на Колесара няма Европейски сертификат . Какво е необходимо да направя и какви документи са ми нужни .
  Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   За да бъде регистриран в България, колесарът трябва да има сертификат от производителя, след което трябва да минете по процедура за индивидуално одобряване. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Reply
 63. Джулия says:

  Здравейте, искам да регистрирам автомобил, внесен от САЩ. Колата има title Certificate of Destruction, проблем ли е?

  Reply
 64. Цветелин Цветанов says:

  Здравейте. Искам да попитам мога ли да регистрирам мотор ИЖ -2 който е в оригинален вид но няма документи ? И какво е необходимо да се направи и колко ще струва ? Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветелин.
   Без документи няма как да го регистрирате. Ако е наследен, отидете до регионалния КАТ, в който е бил регистриран, да Ви дадат удостоверение за собственост по номер на рама.

   Reply
 65. Чопаков says:

  Здравейте.
  Имам Сеат Алтеа с хомологация N1(1+1),със фабрични задни седалки+3 колана.
  Каква е процедурата и ориентировъчна цена да го сменя на нормален лек автомобил(4+1)?
  Поздрави.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Чопаков.
   Автомобилът трябва да е окомплектован със седалки, триточкови обезопасителни колани и облегалки за главите. Трябва да са премахнати и преградите (ако има такива). Заповядайте всеки работен ден в базата ни в София след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание. Ако всичко по автомобила е наред, се издава протокол за смяна на категорията на ППС. Този протокол се входира в “Изпълнителана Агенция Автомобилна Администрация” от собственика или опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за смяна на категорията на ППС с което се отива в КАТ. Цената на протокола към момента при нас в ТЕХНОТЕСТ е 318.00лв. с ДДС.

   Reply
 66. Иво Зоев says:

  Здравейте, моят баща е закупил, през 2006г. Сеат Кордоба 1,4i 60 к.с на бензин на която има монтира АГУ поизведена в Италия с маркиравка на производство 05 2001г.. Автомобила не е каран от 2011г. до сега. Газовата уредба не е вписана в талона на колата. Също така няма отбелязан евро стандарт, въпреки, че колата е произведена, през 2000г. и би следвало да има Евро 3.
  Въпросите са ми:
  1.След като се смени бутилката за газ и се направи пълна профилактика на газовата уредба от специализиран сервиз, може ли от Вас да се издаде удостоверение за узаконяване на газовата уредба в КАТ-София и вписване в талона?
  2. Измервате ли вредни емисии и издавате ли удостоверение за Евро сандарт за да се представи в КАТ-София и допълни в талона?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иво.
   Относно АГУ – ще трябва да смените бутилката, защото срокът им е 10 години. При смяната, която трябва да е в оторизиран сервиз, ще трябва да ви дадат протокол за вграждане на АГУ. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме услугата за първоначален преглед на АГУ. Цената към момента при нас е 60.00лв. с ДДС.
   Относно екологичната категория – ще трябва да отидете до официалното представителство на марката, откъдето да Ви издадат удостоверение за екологична категория, по номера на рамата. С това удостоверение се ходи в КАТ да Ви впишат екологичната категория.

   Reply
 67. Владимир Пейчевски says:

  Здравейте,
  Мога ли да питам има ли възможност да се вкара в движение автомобил който е бил бракуван, и колко струва

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир.
   Ако автомобилът е снет от отчет за “съхранение в частен имот” или “износ”, ще можете да го върнете в движение. Цената на протокола за възстановяване на регистрация на лек автомобил при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Reply
 68. Росен says:

  Здравейте,
  Честита Коледа! Правите ли посещение на адрес в Пловдив и каква е цената за посещението? Желая да регистрирам лек автомобил Мерцедес внос от САЩ. Има ли по-специални изисквания за светлините, стъклата на колата и някакви други?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен
   Можете да видите графикът ни за посещения в страната на http://technotest.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/
   В Пловдив адресът за посещение е Кукленско шосе до митницата. Всички изисквания за индивидуално одобрение на регистрирано извън ЕС ППС можете да видите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно предпазните стъкла на автомобила не се допуска допълнително затъмняване, а основното изискване към светлините е мигачите да светят в жълт цвят.

   Reply
 69. Андрей says:

  Здравейте, обмислям да закупя Кадилак регистриран в Швейцария и внесен от там. Мога ли да отида директно в КАТ за регистрация или трябва първо да мина през Технотест? Все пак Швейцария е част от ЕИП и предполагам, че там е минал процедура по стандартизация. Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Андрей.
   Коли внесени от Швейцария не подлежат на индивидуално одобрение.

   Reply
 70. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Цветомир
  Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ПС. Каквото пише на табелата на производителя, това си остава. Ако имате разлика в данните на табелата и свидетелството за регистрация, отидете директно в КАТ за поправка на грешка в талона.

  Reply
 71. Калоян says:

  Здравейте, интересува ме цената за Технотест на автомобил внесен от САЩ, и има ли други изисквания освен цвета на мигачите, и фар за мъгла отзад. Благодаря предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калоян.
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Цената при нас за ППС от категория М1 и N1 към момента(14.12.2020) e 456.00лв. с ДДС.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цецо
   Цената на протокол за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство, при нас към момента е 456.00лв. с ДДС

   Reply
 72. Анатоли Ненчев says:

  Здравейте, искам да регистрирам Форд Мустанг 2018 от Канада, какви документи са ви необходими и трябва ли нещо да се променя по колата?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатоли
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Нужни ще ви бъдат свидетелството за регистрация от Канада, митническа декларация и ако има смяна на собствеността-договор за покупко-продажба или фактура.

   Reply
 73. Ростислав says:

  Здравейте колко би струвало да се регистрира сменен двигател на Крайслер със същия но свален от Мицубиши

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ростислав
   Цената към момента(14.12.2020) за протокол за смяна на двигател с вътрешно горене с ДВГ от друг тип, марка, модел, код (за категории М1 и N1) e 294.00лв. с ДДС.

   Reply
 74. Пламена says:

  За колко време се минава технотест за възстановяване на прекратена регистрация с изтекъл преглед. Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламена
   Най-вече зависи от броя на клиентите и вида на ППС, не би трябвало да отнеме повече от един час и половина.

   Reply
 75. Денис says:

  Здравейте, казвам се Денис. Искам да внеса електрокола от щатите. Тази кола е със salvage title, дали това е проблем или не? Ако да, то с кои от сертификатите няма да има проблеми? Задължиелно ли е мигачите да са жълти?

  Reply
 76. Тошко says:

  Здравейте! Преди 6 г. закупих автомобил Ауди А3, 8 L,1999 г- внос от Австрия. Автомобилът е с тунинг фарове, тип “Дяволско око” с дневни LED , къси и дълги светлини, работещи в различни варианти. Автомобилът е управляван в Австрия с тези фарове около 2 г. , а аз го управлявам в България 6 години. Въпросът ми е трябва ли да мине на технотест за фаровете и каква ще е цената?

  Reply
 77. Владимир says:

  Здравейте! Бих искал да попитам, има ли някакви особености при преминаване на технотест на автомобил фабрично само на газ, внос от Южна Корея и каква документация е необходима? Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са Ви документи доказващи съответствието на горивната система с изискванията на Правило №67 и протокол за изпитване по отношение на вредните емисии.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сотир. Изпратете ни сертификата на електронната ни поща, за да можем да Ви отговорим.

   Reply
 78. Пламен says:

  Здравейте , внасям мотор 2005 BMW K1200LT от USА и ме интересува какви документи трябва да подготвя при представянето му за технотест. Мотора е със clean Certificate of title and Bill of sale изобщо какви са изискванията.
  Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Освен изброение документи Ви е нужен и сертификат за нивото на вредните емисий и митническа декларация.

   Reply
 79. Калин says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил от Канада който вече е тук в Бг, какви документи ми трябват и каква ще е цената

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин. Ще са ви нужни митническата декларация, канадското свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба или фактура за закупуване. Цената към днешна дата е 456.00 лв. с ДДС.

   Reply
 80. ивайло димитров says:

  Здравейте
  мога ли да регистрирам кола внесна от щатите с такъв тайтъл? FL – CERT OF TITLE-SLVG REBLD FLOOD

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло. С такъв вид “TITLE” не може да се регистрира автомобил на територията на България.

   Reply
 81. Константинова says:

  Здравейте! Закупила съм автомобил от фирма, който е с френски номера, но е товарен, ще му добавям седалки и ще минавам технотест. Може ли да мина първо технотеста и след това да правя регистрация в КАТ? Колко време отнема технотеста при вас и трябва ли да си запазвам час? Благодаря ви предварително за отделеното време!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Можете да минете по процедура за промяна в конструкцията с френското свидетелство за регистрация. Ако няма голям брой клиенти, процедурата при нас отнема около 45-60 минути. Няма нужда да си записвате час.

   Reply
 82. Борислав says:

  Купих си автомобил Мазда 6 внос от Швейцария и тук при регистрацията му не му признават евростандарта (евро 4 ) от официалния вносител на марката ми казаха че немогат да ми издадат сертификат или някакъв документ потвърждаващ евростандарта та питането ми е от вас можели да се получи такъв документ и каква цена би струвало изваждането на такъв за да мога да си впиша в големия талон и евронормата. Благодаря предварително.

  Reply
 83. Петко says:

  Здравейте, предстои ми внос на кола от Щатите. Проблем ли е ако е със Salvage title от там, но пък щетите са отстранени към момента на техно теста. И като цяло кои видове Title са приемливи за регистрация в България и кои не? Блгодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петко. Може да се регистрира с “Salvage title” стига автомобилът да не е обявен за тотална щета, скрап, резервни части, опожарен, наводнен и др.

   Reply
 84. Анастас says:

  Здравейте, имам газ 53 и смятам да и сложа преден мост и раздатъчна кутия от газ 66, какво е необходимо за да се узакони тази промяна, за да може да се впише в талона категория на превозното средство N2G ?

  Reply
  • Анастас says:

   Също така, необходимо ли е при монтаж на механична автолебедка да се минава технотест ?

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анастас. Газ 53 е фабрично произведен като 4х2 автомобил и не се допуска подмяна на мостове за промяна на категорията в N2G.

   Reply
 85. Александър Петков says:

  Здравейте,
  Имам мотоциклет категория А, на който искам да сложа китайски двигател да кажем 500кубика, което е с 200 повече от стария!
  Може ли да стане това и какво ще ми е нужно?
  Другия ми въпрос е:
  Мога ли да регистрирам мотоциклет правен от мен така да се изразя? Ползвани са части от различни мотоциклети за да постигна желания от мен дизайн. Транспортен инженер съм ако това би ми помогнало за нещо ще е супер.
  Поздрави!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър. Смяна на двигател на мотоциклет с по-голяма мощност не е възможно. За вторият въпрос, няма процедура по озаконяване за подобни изделия.

   Reply
 86. Anonymous says:

  Хочу зарегистрировать GLK220 2010 г. дизель ,выпуска произведен в Германии , эко норма 4, поставлен на первичный учет в Москве.Возможна регистрация авто с такими параметрами в Бургасе? И требуется ли Ваше заключение соответствия авто евронормам?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравствуйте. Ето возможна. Для регистрации автомобиля вам необходим индивидуальный протокол одобрения, который мы можем оформить. Наш офис в Бургасе расположен на базе “АВТОТРАНСПОРТ” АД.

   Reply
 87. Димитър Димитров says:

  Здравейте,
  Бих желал да регистрирам в БГ внесен автомобил от USA тип SUV. Какви документи съм задължен да Ви предоставя?

  Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Димитров. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Reply
 88. Благой says:

  Здравейте купих китайски мотопед WANGYE 50кубика 4-тактов бил е закупен от миналия собственик от метро документите които имам са че от фирма “Спийд Трейд” ги внасят. И се предоставят на “МЕТРО” и фактура че е купен от собственика + сертификат. Исках да го регистрирам но в кат ми казват че имат забрана да се регистрират този модел това става в град Петрич. Днес пътувах до Благоевград и казаха че не става трябва да мина технотест моля за информация

  Reply
 89. Иван says:

  здравейте имам ремарке правено.нямам никакви документи.как мога да го регистрирам ???

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван. Без документи няма как да регистрирате ремаркето според действащата в страната нормативна уредба. Приятен следобед.

   Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Радко. Новопроизведени ремаркета се регистрират само ако са произведени от оторизиран производител.

     Reply
 90. Емил Соколов says:

  Здравейте , желая да внеса мотор Harley Davidson Vrod от US. Много моля , кажете ми какви документи трябва да подготвая и ако има от някъде да видя изискванията за такъв внос ще е чудесно. Моротора е в движение със чисти Certificate of Title and VIN . Благодаря
  Емил

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Reply
 91. Владимир says:

  Здравейте,
  Желая да регистрирам чисто ново ремарке до 750кг. Какви документи са ми необходими ? Ако е внос от страна извън ЕС, какви документи трябва да го съпровождат ?
  Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са регистрационен талон от страната, от която се внася и митническа декларация. Препоръчително е да имате и някакъв документ за собственост. Цената на изпитването и протокола е 300лв с вкл. ДДС. Успешен ден!

   Reply
   • Иван says:

    Здравейте искам да попитам дали може да се регистрира туристическо ремърке което няма документи какво е нужнонда се направи с уважение Иван

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.