5. Индивидуално одобряване на нови или регистрирани ППС (извън държавите-членки на ЕС или ЕИП)

295 Отговора
 1. Владимир says:

  Здравейте, относно вноса на кола от Америка със следният тайтъл :
  Title/Sale Doc: REBUILDABLE (Florida)
  Title/Sale Doc Brand: FLOOD
  Дали е възможна регистрация понеже е rebuildable, но причината е наводнение ?!

  Също така относно стикера с указана еко категория за Калифорния задължително ли е наличието му, когато автомобила е на 30 години ?! Обикновенно автомобилите от 90те имат стикер само, че отговарят на стандартите за безопастност.

  Отговор
 2. Красимир says:

  Здравейте, в Смолян има много коли със червени мигачи регистрирани в кат може ли така да мина технотест че купих кола от сащ утре ще ходя да я взимам и трябва да минавам технотест

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Красимир.
   Не се допуска регистрацията на ПС с червени мигачи. Как са регистрирани тези ПС може да попитате органите по регистрация.

   Отговор
 3. Димитър Димитров says:

  Здравейте,има едни автомобил в интернет който ми харесва но е описано че няма документи.Въпроса ми е дали е възможно да мине техно тест.Въпросният автомобил е джип Леннд Крузер с номер на рама: JT111VJ9000004932

  Отговор
 4. М.Чоджуков says:

  Здравейте.Закупен чисто нов сметосъбиращ автомобил FUSO Мицубиши от Турция трябва ли да минава технотест,и това само на определените дати ли става,както е даден графика.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   Ако няма номер на европейско типово одобрение е необходимо да се премине по процедура за индивидуално одобрение на ПС регистрирано извън ЕС. Работим всеки работен ден в базата ни в София както и на датите посочени в графика.

   Отговор
 5. Стоян says:

  Здравейте, искам да си внеса кола от Канада, под чиито капак има стикер на който е описано:
  Conforms to regulations: 2016MY
  U.S. EPA: T2B5 LDV
  California: N/A

  Това означава ли, че мога да го регистрирам в България.
  Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян.
   За да може да бъде регистрирано в България ПС внесено извън ЕС, на въпросния стикер, след позицията „California:“ трябва да има обозначена категория. Във Вашия случай не е обозначена (N/A).

   Отговор
   • Стоян says:

    Здравейте, благодаря за отговора. Ако все пак внеса колата в България има ли процедура, с която може да се тества колата дали отговаря на европейските стандарти, за да може да се регистрира.

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Стоян.
     Към момента, в България, няма стенд за изпитване на екологична категория.

     Отговор
 6. Юрий says:

  Добър ден,

  Смятам да дойда за постоянно в България и да взема със себе си всяка кола Honda Accord 8 Type-S 2.4 2011. Според документите екологичен клас Евро 4. Докато изучавах въпроса, разбрах, че такъв модел е произведен през същите години с екологичен клас Евро 5. Моят въпрос. Мога ли да разчистя пътя за Honda Accord 8 Type-S 2.4 2011? Ще успее ли тя официално да премине Технотеста?

  Ще съм благодарен за всяка полезна информация.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрвейте, Юрий.
   За да регистрирате въпросното ПС в страна-членка на ЕС е необходимо да докажете, че към посочената от Вас година на производство, ПС отговаря на екологичен клас EURO 5.

   Отговор
 7. Петър says:

  Здравейте,
  Преминах технотест на кола от Канада. Със съответните документи подадох искане за индивидуално одобрение в автомобилна администрация. От казаха, че има “малко” забавяне. Вече 20 дни и документа е все в статус “Обработка”. Наблюдавате ли подобно забавяне масово или по-скоро може да се очаква някакъв проблем с разрешението?
  Поздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Нямаме наблюдения върху работата на агенцията. За повече информация Ви препоръчваме да се обърнете към тях.

   Отговор
 8. Anton Surma says:

  Здравейте,
  Бихте ли ми помогнали да разбера какви са основните изисквания за еко клас за автомобили, произведени през 2011 и 2013 г.?
  Имам две коли, които бих искал да докарам и регистрирам в България: едната е Honda Accord 2011 г., а другата е Volkwagen Passat CC 2013 г.
  И двете с двигатели Евро4.
  Възможно ли е да се премине технотестът за тези автомобили?
  Благодаря ви предварително.

  In English:
  Hello,
  Could you please help me to understand what main eco class requirements are for cars manufactured in 2011 and 2013 years?
  I have two cars, which I would like to bring and register in Bulgaria: one is Honda Accord 2011 and another one is Volkwagen Passat CC 2013.
  Both with Euro4 engines.
  It is possible to pass the technotest for these cars?
  Thank you in advance.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Антон.
   Екологичната категория на ПС не се определя само от двигателя. Към автомобили произведени 2011 и 2013 има изискване да покриват EURO 5 стандарт, за да могат да бъдат регистрирани в държава-членка на ЕС.

   Отговор
 9. Петър Иванов says:

  Здравейте.
  Харесах кола от ОАЕ, но под капака има само табелка, на която пише вин номера …. и „this vehicle conforms to applicable gulf motor vehicale standards in effect up to the date of manufacture.“
  Това означава ли, че отговаря на евро категорията за годината на производство? Става въпрос за Волво 2011г.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Може и да отговаря, но не се знае на кое. Към тази година за ПС от категория М1 е необходимо да покрива изискванията за EURO 5. Това можете да удостоверите с удостоверение от официален представител на марката за България.

   Отговор
 10. Георги Ангелов says:

  Здравейте,
  Наскоро закупих мотор внос от Холандия, който няма талон, но има оригинален документ – сертификат за отчисление VWE-exportcertificaat. В него са вписани всички данни на мотора.
  Възможно ли е на базата на този документ да бъде регистриран в България?
  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   За въпроси свързани с регистрация на ПС се обърнете към КАТ.

   Отговор
 11. Иван says:

  Привет,

  в процес на покупка съм на Ауди от Канада.Колата е в БГ с транзитни нимера. Има удар, който е ремонтиран, продавача има всички други налични документи, остава само да мине технотест и/или индивидуално одобрение.
  Продавача каза че това отнема 7 дена. Тук в коментарите видях, че става на същия ден? Моля да поясните в скучай че аз не съм разбрал. Технотеста ли става на същия ден, или това индивидуално одобрение ….

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ние от ТЕХНОТЕСТ издаваме протокола за индивидуално одобрение в рамките на максимум един час след прегледа на превозното средство. Този протокол е необходимо да се входира в деловодството на Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация, където има срок от няколко дни, за да бъде издадено удостоверение за индивидуално одобрение на базата на нашия протокол.

   Отговор
   • Иван says:

    Ясно, тоест забавянето идва чисто документално от Агенция Автомобилна Администрация. Благодаря за уточнението и отделеното време! Желая хубав ден.

    Отговор
 12. Тодор says:

  Здравейте! Бих искал да попитам, има ли някакви особености при преминаване на технотест на автомобил фабрично само на газ,(внос от Южна Корея), който пристига с черно-бяло копие на Title Cancellation Certificate?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор.
   За да се регистрира такова ПС в България, е необходимо да имате протокол от изпитване на бутилките. Ние от ТЕХНОТЕСТ не предлагаме въпросното изпитване на бутилки.

   Отговор
 13. Михаил says:

  Здравейте. Купих кола Subaru Forester, която беше внесена от Русия от предишния собственик. Автомобилът има еко клас 5. Но в удостоверението за регистрация е посочена категорията * * * (без категория). Ако получа сертификат от представителството на марката за еко категория, мога ли да се свържа с вас за промени в класа на свидетелството за регистрация или трябва да се свържете с друга институция?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Михаил.
   При положение, че имате удостоверение от оторизиран представител за марката в България, не Ви е необходимо нищо друго освен да докарате ПС в работно време, заедно с документите за него, в базата ни в София и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание.

   Отговор
 14. Ради Ангелов says:

  Здравейте. Закупих автомобил от търг в Канада ,който има леки ожулвания от едната страна и счупен прег под едната предна врата. Може ли автомобилът да премине технотеста така или първо трябва да се оправят нещата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ради.
   Щетите, които сте описал, не са от значение за индивидуалното одобрение.

   Отговор
 15. Минчев says:

  Здравейте, предстои ми закупуване на автомобил, регистриран успешно в Литва, който преди това е бил внесен от Канада. Нужно ли е МПС – то да минава технотест в България след като вече е било регистрирано в страна от ЕС?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   По принцип индивидуалното одобряване на ПС внос от страна, която не е в ЕС е регионална процедура но проверете в КАТ какво ще Ви кажат.

   Отговор
 16. Свилен says:

  Здравейте,
  Автомобил Мерцедес 1983г,внос от САЩ,трябва ли да отговаря на определени изисквания за емисии,за да се регистрира?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Свилен.
   Към тази година на производство няма изисквания за екологична категория.

   Отговор
 17. Евгени says:

  Здравейте.

  Имам намерение да внеса личният си автомобил от Канада. Той от своя страна е бил внесен в Канада от САЩ, съответно има и две неща, които ме притесняват.

  Автомобилът е Волво S80 T6 AWD 2008, като под предният капак има стикер гласящ следното:

  U.S. EPA/Canada: T2B5 LDV
  OBD: CA II Fuel: Gasoline
  California: ULEV II PC
  No Adjustment needed
  Group: 8VVXV03.oU2T
  EVAP: 8VVXR013OEB6

  1. Съобразно тази информация, автомобилът подлежи ли на регистрация в България?

  2. Автомобилът е с оранжеви мигачи отпред и отзад, но основният километраж е само в мили/ч(този със стрелката). Има допълнителен километраж в едно от менютата на един от двата дисплея на колата(този в оборотомера), който отчита в км/ч. По този начин е внесен и регистриран в Канада, но ми е любопитно, дали ще може да се регистрира така в България?

  Благодаря Ви.
  Лека седмица.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Евгени.
   Според информацията, която сте дал, не би следвало да има проблем при регистрацията в България, въпреки че това не са всичките изисквания. Заповядайте с ПС и документите, всеки работен ден, в базата ни в София и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
   • Евгени says:

    Благодаря Ви за бързият отговор.
    Т.к. ме заинтригувахте с „това не са всичките изисквания“, та бих желал да разбера, какво още може да се окаже препъни камък при регистрацията на автомобила ми и какво аз могъл тук да проверя по него, за да нямам неприятни изненади с регистрацията му? Ако не отговаря на изискванията, то изобщо няма смисъл да го изпращам до България.

    И още нещо. Какво представлява „сертификат ИАА“ и от вас ли се издава.

    Благодаря Ви още веднъж за отзивчивостта.

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Евгени.
     „сертификат ИАА“ във Вашия случай, означава удостоверение за индивидуално одобрение, което се издава от Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация на базата на протокола издаден от нас. При положение, че мигачите отзад са Ви жълти, имате километри в час на скоросомера и имате одобрение по Калифорнийските стандарти за емисии не би следвало да имате проблем при регистрацията на ПС. При желание от Ваша страна, всички изисквания към ПС внесени извън ЕС можете да проверите в Наредба Н-3 на МТИТС и допълнение 3 към Наредба 60.

     Отговор
 18. Николай says:

  Здравейте преди три години един познат докара бус от Канада с канадски номера на негово име но след това той замина пак сега бусът е три години в България въпросът сега ако реши да го продаде на някой друг каква е процедурата какви документи са необходими за регистрация в КАТ и дали изобщо ще е възможно

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Стига ПС да отговаря на изискванията за индивидуално одобрение не би следвало да срещнете пречки при регистрирането му в България.

   Отговор
 19. Нерми says:

  здравейте имам нужда от вашата помощ купих кола миналата години.
  при нотариус прехвърляно на мое име обаче не е регистрирано в кат на мое име защото нямах време заминах за чужбина мина повече от една година и сега искам да го регистрирам ,но колата не се вижда в регистъра и изобщо не съществува .
  Имам документ за покупко-продажба ,талоните на продавача.
  Бихте ли ми казали в този случай какво мога да направя как мога да регистрирам колата точно процедурата ако ми кажете ще се радвам

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Нерми.
   Във Вашия случай ще е необходимо да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Необходимо е превозното средство да е в готовност за движение – спирачки, газове, работеща светлинна сигнализация, колани, обезопасителни стъкла и т.н. Заповядайте в базата ни в София всеки работен ден след 08:30 и преди 16:30 с автомобила и документите и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 20. Георги Бакърджиев says:

  Здравейте,
  Днес регистрирах автомобил – Мазда 6 2014 година с бензинов мотор , и в кат ме уведомиха че автомобила не е за европейски пазар и не могат да запишат евро категория. Посетих представителство на Мазда и от там ми казаха същото.
  Има ли вариант на вече регистриран автомобил , да се издаде евро категория и каква е процедурата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Може но ще е необходимо първо колегите да прегледат превозното средство, за да видят дали отговаря на съответните Калифорнийски стандарти за емисии.

   Отговор
 21. Атанас says:

  Здравейте искам да попитам дали може да се регистрира лек автомобил Mercedes W211 2005 г закупен от Косово ще е необходимо ли да се прави индивидуално одобрение за регистарцията .

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Атанас.
   За да се регистрира в България ПС-внос от държава, която не е членка на ЕС или Швейцария и няма номер на типово одобрение е необходимо да се премине по процедура за индивидуално одобрение. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 22. Александр Наумов says:

  Здравейте!
  Купих автомобил Masda CX5 в автокъща в Русия през 2013 година. Идентификационен номер (VIN) RUMKE8978DV014373.
  В момента съм в България и имах въпрос дали екологичният клас на автомобила е наистина 4, както е посочено в сертификата. Имам съмнения. В Европейския съюз този стандарт се използва от 2008 г. От 2010 г. автомобилите се произвеждат с Евро клас 5-6.
  От Бургаското Masda ми потвърдиха, че колата е 5 екологичен клас и ме посъветваха да се свържа с главния офис на Masda.
  Моля, отговорете на този или да даде официален представител на марката Мазда, неговите координати?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър.
   Ако разполагате с удостоверение от оторизиран за България представител на марката, в което е упоменато, че въпросният автомобил с № на рама и година на производство отговаря на EURO 5 не би следвало да имате проблем при регистрацията му в България.

   Отговор
   • Илиян Илиев says:

    Здравейте, има ли конкретни изисквания за регистрацията на хибридни автомобили внесени от САЩ или от друга 3-та за ЕС държава? Важи ли отново правилото за калифорнийските стандарти и следва ли автомобилът да има подобен стикер? Има ли други конкретни изисквания за индивидуално одобрение ? Благодаря

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Илиян.
     Няма как да Ви напишем всичките изисквания тук. Можете да ги проверите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно стикера за еко нормите – да, изисква се, или да имате удостоверение от оторизиран представител на марката за България, на което да е отразено на кой Калифорнииски стандарт отговаря въпросното ПС.

     Отговор
 23. Стоян Михалев says:

  Благодаря за подробната информация! Моля, само да уточните наличието на такъв стикер на емисии, означава ли, че автомобила отговаря на Калифорнийските стандарти?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян.
   Не, не означава. В графата „California:“, която по принцип седи под „U.S. EPA“ след двете точки трябва да има съответния клас или да е в полето отдолу като забележка, както например са на TOYOTA.

   Отговор
 24. Стоян Михалев says:

  Здравейте,
  искам да закупя лек автомобил от САЩ или Канада на търг, но предлаганите автомобили са с различни видове талони. Интересува ме с кои видове талони може и с кои не може да се издаде удостоверение за регистрация в КАТ. Също може ли, да ми кажете /приложите снимка/ как изглежда и какво пише на стикера за емисии, отговарящ на Калифорнийските стандарти залепен под предния капак.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян.
   Допускат се ПС със свидетелство за регистрация: „SALVAGE CERTIFICATE“,“SALVAGE-TITLE“,“SALVAGE REBUILDABLE“,“TOTAL LOSS“,“XSAREC“,“SALVAGE REPAIRABLE“
   Не подлежат на индивидуално одобрение ПС със свидетелство за регистрация: „PARTS ONLY“,“NON REPAIRABLE“,“WRECKED“,“JUNK“,“JUNKED“,“DESTROYED“,“SCRAPPED“,:UNREBUILDABLE“,“FLOOD VEHICLE“,“CERTIFICATE OF DESTRUCTION“,“CERTIFICATE OF AUTHORITY TO DISPOSE“, „NOT REBUILDABLE“,“NOT TO BE RETITLED“,“SALVAGE OF VEHICLE NOT SUITABLE FOR REGISTRATION“,“NOT ELIGIBLE FOR ROAD USE“
   Относно табелата за емисии можете да напишете в гугъл „vehicle emission control information label California“.

   Отговор
 25. Ивайло says:

  Здравейте, трябва ми удостоверение за евро категория на Ауди S5 2018 от Канада .Мисля ,че има въпросния стикер под капака или някъде по купето беше.Трябва да дойда с колата до базата ви ли? Колко време ще отнеме издаването и на каква цена?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Стикерът се намира под предния капак на ПС, издаването на протокола отнема приблизително до 30 минути. Цената към момента е 120.00лв. с ДДС. За да издадем какъвто и да е протокол, първо е необходимо нашите колеги да извършат идентификация и преглед на ПС.

   Отговор
 26. Димитър says:

  Здравейте,
  Възнамерявам да закупя автомобил от Обединените Арабски Емирства. Автомобилът е регистриран там, но е произведен в САЩ със следните характеристики:
  Dodge Ram 1500 Sport full option
  Year: 2016
  Engine: EZH – 5.7L V8 HEMI MDS VVT ENGINE
  Fuel Type: Gasoline
  Може ли да ме посъветвате каква допълнителна информация да изискам от продавача, така че да проверя предварително (преди закупуване и транспортиране) дали автомобилът отговаря на изискванията за регистрация в България?
  Предварително благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър.
   ПС е необходимо да отговаря на Калифорнийските изисквания за емисии. Това може да проверите на стикер под предния капак на ПС или с удостоверение от оторизиран представител на марката за България. Светлините вече могат и да се преправят, ако няма Европейски еквивалент за марката и модела.

   Отговор
 27. Петьо says:

  Здравейте

  Имам Форд Мустанг 2018 Екобууст (Ford Mustang 2018 ). Искам да го транспортирам в България и да го регистрирам за постоянно ползване в България.

  Наскоро (2022) от Форд Канада инсталираха нов филтър или подобен компонент за да отговаря на новите изисквания за емисии в Северна Америка.

  Вярно ли е, че автомобили по-стари от 5 години не могат да се внасят в България от Канада? Когато планирам да транспортирам колата, ще бъде точно на 5 год и 1 месец! Ще мога ли да си внеса колата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петьо.
   Възрастта на ПС не е от значение при регистрацията. Необходимо е да има стикер за емисии, на който да е отбелязано, че отговаря на Калифорнийските стандарти за емисии.

   Отговор
 28. Иван says:

  Здравейте,

  Лек автомобил внос от САЩ – 2011 Крайслер може ли да бъде регистриран в България без стикер за вредни емисии от Калифорния?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ако Ви издадат удостоверение от оторизиран представител на марката за България, че съответният автомобил отговаря на изискванията на калифорнийските стандарти за емисии(LEV, ULEV и т.н.), ще можете да го регистрирате в България.

   Отговор
 29. Радостина Георгиева says:

  Здравейте, какви документи са ми необходими за технотест Лексус RX350 -2016г. И каква цена е
  Колата е внос от Канада

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрвейте, Радостина.
   Ако имате предвид какви документи са необходими за иднивидуално одобрение на регистрирано извън ЕС превозно средство – Свидетелството за регистрация (от страната, от която идва) и митническа декларация. Цената при нас, към момента, е 456.00лв. с ДДС за въпросната услуга.

   Отговор
 30. Иван says:

  Здравейте,искам да попитам за автомобил произведен след 2017 година внос от Кувейт,но с категория евро 4,има ли вариант да се регистрира в България,и ако да – какво е необходимо

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Към тази година на производство вече е в сила EURO 6, съответно този автомобил не може да се регистрира в никоя страна-членка на ЕС.

   Отговор
 31. Димитрова says:

  Здравейте, искам да ви питам, след като се мине технотеста, има ли срок, в който документите трябва да се занесат в ДАИ? Поздрави

  Отговор
 32. Георги says:

  Здравейте, притежавам мотоциклет който е регистриран в Англия (Kawasaki vn 1700 voyager 2009г.).Желая да го регистрирам в България, имам талон на мое име,договор и фактура, но не зная на коя категория за вредни емисий отговаря, това при вас ли се определя.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Трябва да прегледаме превозното средство и документите му, за да можем да Ви отговорим.

   Отговор
 33. Данаил Стоянов says:

  Здравейте! Притежавам автомобил Toyota 4Runner 2016 Limited от 3 години в Канада. Скоро ще се премествам в България. Разбирам че са нужни Канадското свидетелство за регистрация, митническата декларация, договор за покупко-продажба. Също така, автомобила има стикер за емисии на който пише: «Conforms to regulations 2016MY, California: ULEV II, LDT2 OBD: CA II, Fuel: Gasoline ». Четейки въпроси и отговори не намерих информация специфична за този автомобил. Има ли някакви особености при преминаване на технотест? (Оранжеви предни и задни мигачи, скорост в км/ч, без промени или тюнинг по автомобила). Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Данаил.
   Задължително е в целия ЕС мигачите отзад да мигат в оранжев цвят, също така скоростомерът трябва да показва скоростта в километри в час. Относно тунинг не се допускат метални защити (брони), окачване променящо центъра на тежестта на ПС също не се допуска, гумите на ПС трябва да са с размера определен от производителя за въпросното ПС. Като специфични параметри за ПС могат да се определят самите параметри на превозното средство (мощност,колесна база, брой места и т.н.).

   Отговор
 34. Иван says:

  Здравейте,
  ще е възможна ли регистрация и технотест на автомобил Chevrolet Corvette C4 от 1984 година, който е внос от Канада. Има митническа декларация.

  Отговор
   • Алиса says:

    Здравейте,
    Автомобил Citroen C4 хетчбек, издание 2011 г. , бензин. Страна на регистрация – Русия. По документи отговаря на екологичен клас Евро 4. Искам да внеса автомобил в България. Възможно ли е да се получи одобрение от Технотест за внос?

    Благодаря предварително

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Алиса.
     Към тази година на производство е в сила EURO5, което ще рече, че няма да можете да регистрирате в ЕС въпросното ПС.

     Отговор
 35. Владислав Балев says:

  Здравейте,

  Бихти ли ми казали дали автомобил втора употреба внос от Англия подлежи на технотест. Автомобилът е внесен в Англия от Япония 2021, дясна дирекция и е вече с английска регистрация.

  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владислав.
   Вече автомобилите от Англия подлежат на индивидуално одобрение, но ние от ТЕХНОТЕСТ не преглеждаме автомобили с дясна дирекция.

   Отговор
 36. Георги Георгиев says:

  Притежавам регистриран автомобил Лексус ИС250 -бензин п-во 2011г. внесен от САЩ. В поле V9****-няма посочена екологична категория.От предствителството на марката немогат да издадат такъв документ.Мога ли от Вас да получа Удостоверение за екологична категория на автомобила ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Можем да издадем такъв протокол, стига превозното средство да разполага със стикер под предния капак оказващ на кой Калифорнииски стандарт отговаря превозното средство.

   Отговор
 37. Роман says:

  Здравейте,
  Автомобил Lada Vesta, издание 2021 г., страна на регистрация – Русия. По документи отговаря на екологичен клас Евро 5. Искам да внеса автомобил в България. Възможно ли е да се получи одобрение от Технотест за внос?
  Благодаря предварително

  Отговор
 38. Явор says:

  Здравейте,

  Закупих автомобил Infiniti FX35 2012 г, който е регистриран в България през 2018, но няма вписана Екологична категория в талоните. Предоставяте ли замерване и издаване на сертификат за съответната Екологична категория, чрез който в КАТ тя да бъде вписана в талоните?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Явор.
   Информация относно екологичната категория и документ за нея можете да получите единствено от оторизиран представител на марката в България. Ако автомобилът е внесен от Канада или САЩ, заповядайте всеки работен ден след 08:30 в базата ни в София с превозното средство и нашите колеги ще го огледат и ще Ви дадат информация дали отговаря на екологична категория или не и съответно ще издадат документ ако отговаря.

   Отговор
 39. Андрей says:

  Здравейте,
  Автомобил Subaru XV, издание 2017 г. (първо поколение, рестайлинг), страна на регистрация – Русия. По документи отговаря на екологичен клас Евро 5. Искам да внеса автомобил в България. Възможно ли е да се получи одобрение от Технотест за внос?
  Благодаря предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Андрей.
   Според информацията, която сте дал, не би следвало да има проблем при регистрацията на въпросното ПС в България.

   Отговор
   • Денис says:

    Здравейте!
    Автомобил Nissan X-Trail (T31), издание 2014 г., страна на регистрация-Русия. Според документите съответства на екологичния клас Евро 4. Искам да докарам кола в България. Можете ли да получите одобрение от Технотест за внос?
    Благодаря предварително

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Денис.
     За да регистрирате въпросното ПС в страна-членка на Европейския Съюз, то трябва към тази година на производство да отговаря на Евро 5.

     Отговор
 40. Костадин says:

  Здравейте, скоро внесохме мотори от Канада, за да ги регистрираме необходимо ли е да минаваме технотест. Благодаря ви предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Костадин.
   За да се регистрира превозно средство – внос от държава извън ЕС в България е необходимо то да получи протокол за индивидуално одобрение.

   Отговор
 41. Петър Грозев says:

  Здравейте,
  Необходимо ли е одобряване от вас на автомобил, който е регистриран за движение в България с дипломатически номера, за да се преригистрира с български рег. номер след смяна на собствеността и от значение ли е дали държавата, от която е собственика на автомобила е член на ЕС? От значение ли е дали автомобила е със спецификации с които се произвежда в ЕС или е необходимо да се сертифицира въпреки това, ако е внос от държава извън ЕС?
  Благодаря,

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Ако ПС е регистрирано единствено с дипломатическа регистрация и преди това не е имало българска, ще Ви е необходим протокол за индивидуално одобрение на ПС.

   Отговор
 42. Милен says:

  Здравейте.
  Преди десетина дни закупих VW Karmann Ghia ’73 1600cc от Германия.
  При опит за регистрация в КАТ ми казаха, че трябва да мина Технотест,
  за индивидуално одобрение на ПС регистрирани извън ЕС, тъйкато
  колата беше с Калифорнийски номера и талон. Към документите е проложен
  и сертификат от фондация Ауто музей Фолксваген.
  Мога ли дарегистрирам колата като ретро и да си запазя старите номера?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   Въпроси относно табелите с регистрационни номера можете да отправите към колегите от КАТ.

   Отговор
 43. Сергей says:

  Добър ден. Получих разрешение за дългосрочно пребиваване в България. Дойдох в България с КИА Спортейдж 2018 г., бензин 2.4 л., 184 л.с., в свидетелството за регистрация е посочено Евро 5. Искам да изчистя колата и да я регистрирам. Трябва ли да получа разрешение от вашата организация или е достатъчно да мина през митницата? Ако е необходимо да получите вашето разрешение, може ли да стане във Варна или Бургас?
  С уважение, Сергей Нестеров

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сергей.
   Ще е необходимо да обмитите ПС, а от графика ни за посещения в страната, можете да получите информация за посещенията във Варна и Бургас.

   Отговор
 44. Николай says:

  Здравейте, имам двуосен колесар за лодка , който взех втора ръка от Гърция, но няма никакви документи към него. Мисля, че е заводско изпълнение, но в Гърция масово не ги регистрират след покупката. Има ли някакъв вариант да се регистрира в България. Благодаря Ви предварително.

  Отговор
 45. Михаил says:

  Добър ден! БМВ X1 – 2018 г., Евро-5, произведено в Германия, доставен в България от Русия. Колата е регистрирана в Русия. Искам да ререгистрирам автомобила в България. Мога ли да получа протокол за съответствие в Технотест АД?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Михаил.
   Без да огледаме документите и превозното средство нама как да Ви дадем нужната информация.

   Отговор
 46. Сергей says:

  Здравейте! Nissan-Almera през 2014 г., Евро-4, доставен в България от Русия. Колата е регистрирана в Русия, аз съм собственик. Имам разрешение за постоянно пребиваване в България и искам да пререгистрирам автомобила с български номера. Каква е процедурата? Мога ли да получа протокол за съответствие в Технотест АД?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сергей.
   С тази година на производство и тази екологична категория няма как да регистрирате превозното средство в държава-членка на ЕС.

   Отговор
 47. Анатолий says:

  Здравейте. Какви документи са ми нужни за технотест на автомобил внесен от Канада и каква е процедурата и цената? Автомабилите съм ги притежавал в Канада и наскоро се преместихне в България. Автомобилите са 1998 нисан куест миниван 3,0л.v6, 2016 мицубиши оутландер 3.0л.v6. и 2017 нисан фронтиер пикап 4,0л. v6 Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатолий.
   Необходими са Ви Канадското свидетелство за регистрация и митническата декларация. Цените към момента, за индивидуално одобрение на ПС от категории М1 и N1, са 456.00лв. с ДДС.

   Отговор
 48. Господин says:

  Здравейте ! Преработих товарен бус в кемпер местата са 2+1и не искам да ги променям ,няма и топла връзка а си е оригинално с преградата !Какво ми е нужно ,за да мина техно тест за специален или кемпер както трябва да се води ? И мога ли да мина техно тест някъде наблизо до гр.Нова Загора ние сме област Сливен но доколкото разбрах в КАТ Сливен се насрочват дати ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Господин.
   Изискванията към преустройването на ПС в специален автомобил – къмпинг можете да проверите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно графикът ни за посещения в страната можете да проверите в сайта ни в графа „ТЕХНОТЕСТ в страната“.

   Отговор
 49. Веселин Русев says:

  Здравейте.Внесох от Полша автомбил Лексус NX300h хибрид,2020година,с полски регистрационни номера.Колата е с първа регистрация в САЩ.И в двата полски талона няма отбелязан Евростандарт за екологични норми.Откъде и в какъв срок мога да извадя документ /сертификат/ за евро норми на вредните емисии на автомобила.Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Веселин.
   Ако под предния капак имате стикер за емисии, отговарящ на Калифорнийските стандарти, заповядайте при нас в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30ч и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
   • Веселин Русев says:

    Здравейте отново.Предният капак е сменян и нямам такъв стикер.Как да процедирам?

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Веселин.
     Или си поръчвате стикер по номера на рамата откъдето сте взели ПС, или да Ви издадат удостоверение за екологична категория от оторизирано представителство на марката в България.

     Отговор
 50. Игор says:

  Добър ден!
  Я хочу ввезти в Болгарию личный автомобиль Ford Kuga II 2018 года выпуска. По документам он соответствует экологическому классу Евро 5.
  Значит ли это, что я не смогу получить одобрением от Технотеста на ввоз?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Привет, Игор.
   Исключения сделаны для России. Если все остальное соответствует требованиям для движения по европейским дорогам, проблем с регистрацией быть не должно.

   Отговор
 51. Николай says:

  Здравейте,

  Възможно ли е да се регистрира лек автомобил внос от САЩ с документи тип MV-907A (New York)?

  Поздрави

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Сканирайте въпросния документ и ни го пратете на електронната, заедно с Ваш телефон и нашите колеги ще се свържат с Вас, за да Ви дадат най-точна информация.

   Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светослав.
   Към момента, за леки автомобили, цената за индивидуално одобрение е 456.00лв. с ДДС. Цените на предлаганите услуги можете да намерите в сайта ни.

   Отговор
 52. Стефан says:

  Здравейте! Внесох кола от Канада и в Бургас ми казаха, че не може да се регистрира в Бг, понеже няма Калифорнийски сертификат. Може ли изобщо нещо да се направи. Колата е Хонда Фит 2014г. Двигател 1.5 бензин. Мигачи те са жълти.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан.
   Ако липсва стикерът за емисиите, или поръчайте нов откъдето сте взел автомобила, или да Ви издадат удостоверение от оторизирано представителство в България, на кой калифорнийски стандарт отговаря ако отговаря. Ако не отговаря няма как да регистрирате ПС в страна-членка на ЕС.

   Отговор
 53. Петър Михайлов says:

  Здравейте,
  Планирам закупуване на електромобил SUV от Китай.
  Интересува ме мога ли да регистрирам и какви са изискванията за такива регистрация , които не са внасяни все още.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Ако е имал регистрация и отговаря на изискванията към ПС за движение по Европейските пътища не би слдвало да срещнете трудности при регистрация. За повече информация заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден между 8:30 и 16:30 и нашите колеги ше Ви дадат най-точната информация.

   Отговор
 54. Радомир Рашков says:

  Здравейте,

  имам закупен мотор Indian Scout Bobber от САЩ. Имам стандартните документи за придобиване, платени такси и т.н. Въпроса ми е относно евронормите – тези мотори ги има и се продават в България. Необходим ли е докуемнт е необходим от представителството и какъв тярбва да е той?

  Благодаря,
  Радо

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Радомир.
   Документът, който ще е нужен от представителството в България се казва удостоверение за екологична категория на ПС.

   Отговор
 55. Драго says:

  Здравейте, за преминаване на технотест на автомобил от САЩ има ли други изисквания освен автомобила да е с жълти задни мигачи и емисиите да отговарят на европейския стандарт за дадената година? Задължително ли е километражът да има и км/ч? Благодаря!

  Отговор
 56. Краси says:

  Здравейте,
  внесох кола от САЩ закупена на търг със „Certificate of Salvage“, възможно ли е да се регистрира с такъв сетрификат? Благодаря ви предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Краси.
   Възможно е, стига да отговаря на Калифорнийските стандарти за емисии и да е с жълти мигачи отзад.

   Отговор
 57. Александър Аврамов says:

  Здравейте,

  Притежавам кола в САЩ, която бих искал да докарам и регистрирам за постоянно в България. Колата е 2015 Volkswagen Jetta SE 4 Cylinders 1.8L DI Turbo DOHC 110 CID. Engine Power (kW): 126.7690. Fuel: Gas (50-St); Federal / California Emission Standard: BIN 3 / PZEV; Emissions Certification Test Group: FVGAV02.0VPD. Колата e регистрирана и се кара всеки ден в САЩ. Колата е на около 50,000 мили и е закупена чисто нова през 2014. Имам налични всички документи от покупката на колата от официалния дилършип на VW в САЩ, „title“-а, че съм собственик (че съм я изплатил и придобил). Свързах се с официалното представителство на VW в България (Porsche Sofia Iztok), но те ми казаха, че не могат да я приравнят към европейските евронорми и ме препратиха към вас за повече информация. Доколкото разбирам, колата първо трябва да мине през техно тест преди да има възможност да се регистрира в България. Поради тази причина, бих искал да попитам дали би имало проблем колата да мине техно тест и да бъде регистрирана? Какви стъпки точно трябва да се извършат при вас, за да започне процесът по регистрация? Също така, за каква цена става въпрос? Всякаква информация, която можете да споделите с мен относно цялата процедура на регистрация (от евронорми до жълто-светещи мигачи) би била от голяма полза.

  Благодаря предварително!
  Поздрави,
  Александър Аврамов

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър.
   Щом отговаря на Калифорнииските стандарти за емисии и е с жълти мигачи, не би следвало да има проблем при издаването на протокол за индивидуално одобрение. Процедурата за регистрация на ПС регистрирано извън ЕС е следната: внасяте ПС, плащате съответните такси, докарвате ПС заедно с документите за него (митническа декларация, свидетелството за регистрация и ако има временен талон и него) при нас в ТЕХНОТЕСТ всеки работен ден в базата ни в София или на определените дати за посещения в страната (има качен график за посещения на страницата ни). Ако всичко по ПС е наред се издава протокол за индивидуално одобрение, цената на който, към момента, при нас в ТЕХНОТЕСТ е 456.00лв. с ДДС. Този протокол се входира в Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация от собственика или от опълномощено лице, от където ще получите удостоверение за индивидуално одобрение, с което се ходи в КАТ за регисрация.

   Отговор
 58. Стефан Костов says:

  Здравейте, може ли да бъде регистрирана в България кола от САЩ с титла реконструирана/преправяна. Колата е купена от търг, катастрофирала, оправена е , минала е тест в САЩ, регистрирана е и се кара ежедневно. Благодаря предварително.

  Отговор
 59. Ганчо Симеонов says:

  Здравейте, собственик съм на автомобил, внесен от САЩ. Съответно представителството не може да ми издаде сертификат за евростандарт, тъй като автомобила не е предназначен за европейския пазар и не отговаря на такъв. Какво бих могъл да направя в този случай?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ганчо.
   Няма как да има Евро стандарт, трябва да Ви издадат на коя екологична категория според Калифорнийските стандарти отговаря.

   Отговор
 60. Славчо says:

  Здрравейте,
  Предстои ми да внеса кола от Канада. Колата е 2018 Kia Forte. Емисиония стикер под капака не споменава нищо за Калифорния. Пише:
  „Conforms to regulations 2018 MY.
  US EPA: T3B70 LDV.
  OBD: CA II.
  Fuel: Gasoline.
  No adjustment needed“

  Може ли да се очаква че ще има някакви проблеми да бъде сертифициран за емисии, след като стикера не споменава Калифорния?
  Колата е произведена в Мексико (ако това има значение).

  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Славчо.
   Моля да ни изпратите стикера на електронната ни поща и нашите колеги ще Ви дадат нужната информация по електронен път.

   Отговор
 61. Ивайло says:

  Здравейте, тази седмица ми предстои да получа 2014 Форд Мустанг от Америка. Какво е необходимо за да мина технотеста и каква би била крайната цена за него тъй като в Интернет излизат цени от 400 до 1000 лева за това.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Цените на услугите при нас са фиксирани. Можете да ги проверите в страницата ни. Цената към момента за тази услуга е 456.00лв. с ДДС.Необходими са Ви талонът и митническата декларация, както и автомобилът да отговаря на изискванията за индивидуално одобрение на МПС.

   Отговор
 62. Натолий says:

  Здравейте, БМВ Е60 200г дизел евро 4, след всякакъв вид ремонти и обновявания колата има показателите на евро 5, след технотест при вас ще може ли да му се смени категорията от евро 4 на евро5

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Натолий.
   За момента в България няма стенд за изпитване на екологична категория на МПС, съответно няма как да промените категорията.

   Отговор
 63. Николай Атанасов says:

  Здравейте ,

  очаквам пристигането на автомобил от САЩ -М.Б Е350 бензинов ,2010г.
  Въпросът ми е мога ли да изкарам транзитни номера преди да съм минал технотест?
  Каква е последователността?
  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Ще можете да изкарате временни номера. След това ще трябва да минете по процедура за индивидуално одобрение на автомобил регистриран извън ЕС. Ако всичко е наред по автомобила се издава протокол за индивидуално одобрение, който трябва да се входира, от собственика или опълномощено лице, в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация. От там ще получите удостоверение за индивидуално одобрение с което вече ще можете да регистрирате автомобила в България.

   Отговор
 64. Георги says:

  Здравейте, желая да си закупя автомобил УАЗ категория N1 – 5 места, по талон руски е записано стандарт ЕВРО-5, производство 2018 година.
  От КАТ ми казаха че трябва Индивидуално одобряване от Технотест . И ако ми издадете този документ ще мога да я регистрирам в България. .
  Какви документи трябва да Ви представя на Вас

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Ще са Ви нужни регистрационният талон на автомобила и паспорта на превозното средство.

   Отговор
 65. Методи Ташев says:

  Здравейте.
  Планирам внос на нов джип или пикап TOYOTA от ОАЕ – Дубай. Няколко въпроса:
  1. Има ли проблем при одобряването ако автомобилът е със тамошна спецификация – т.нар. GCC SPEC (по-мощен климатик, по-сериозни възушни филтри и радиатори и т.н.)?
  2. Проблем ли е ако преди Вашия преглед по колата са монтирани тунинг части в оторизирани сервизи там – всички нови, от престижни фирми и със съответните документи? Говоря за оф роуд окачване и брони (примерно ARB, OLD MAN EMU).
  3. Как стои въпросът с ЕВРО сертификатите? Мога ли да внеса нова кола с по-нисък ЕКО клас от ЕВРО 6, понеже имат разкошни надеждни бензинови мотори…?
  С уважение,
  МТ

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Методи.
   С т.нар. GCC SPEC спецификаций няма как да регистрирате ПС в България. Не се допуска и монтиране на тунинг части. Относно екологичната категория, ПС трябва да отговаря на действащата екологична категория към годината на производство.

   Отговор
 66. Николай Миланов says:

  Здравейте на скоро вкарах автомобил от Корея с лек удар в момента възстановявам колата та въпроса ми е как стоят нещата от към документи или по скоро каква е цялата процедура за минаване на технотест какви документи трябват и колко време отнема мерси.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Процедурата е индивидуално одобряване на ПС регистрирано извън ЕС. Като документи ще са Ви нужни регистрационният талон и митническата декларация. Като време, при нас в ТЕХНОТЕСТ, протоколът се издава в рамките на деня.

   Отговор
 67. Вероника says:

  Има ли значение че предните ми стъкла са затъмнени са самият технотест?

  Трябва ли да записвам час когато комисията дойде във Варна за 1 ден?

  Проверих капака, има стикер за Калифорнийски стандарт, значи нямам нужда да се притеснявам за Евростандарт, така ли?

  Благодаря много за бързите отговори!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Вероника.
   Няма нужда от записване на час. Щом ПС отговаря на Калифорнийските стандарти, не следва да има проблем за регистрация, стига да не пише „Not for sale in states with California standarts.“

   Отговор
 68. Радослав says:

  Здравейте, чакам Lexus es 350 2014 година на която предните мигачи са оранжеви , а задните са бели и светлината вътре е оранжева. Мога ли да мина теста в това състояние ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Радослав.
   Стига да мигат в жълт цвят, без да мигат други светлини, не би следвало да има проблем.

   Отговор
 69. Вероника says:

  Здравейте,

  внесох кола Hyundai Elantra 2013 година от Канада закупена от мен през 2016.

  1. На какъв евростандарт трябва да отговаря? Къде в България мога да извадя сертификат за евростандарта на колата? От Hyundai или ?
  2. След като премина технотест, само в ДАИ София ли мога да пратя документа? Живея във Варна.
  3. Моля потвърдете че трябва да нося следните документи, и не повече когато технотест комисията пристигне във Варна на 19ти август:
  – митническа декларация при внос
  – талона на колата
  – потвърждение за евростандарт
  – фактура /договор от закупуването на колата в Канада през 2016

  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Вероника.
   Под предния капак на автомобила би трябвало да има стикер за емисии. На този стикер трябва да пише на кой Калифорнийски стандарт отговаря. Ако отговаря, няма да Ви е нужно удостоверение за екологична категория от официалното представителство за България на въпросната марка. Във всеки областен град има представителство на „Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация“. И изброените от Вас документи ще са достатъчни.

   Отговор
   • Вероника says:

    Благодаря за бързият отговор. Значи ако имам стикер, да не се тревожа за евростандарт, така ли?

    Неща от сорта на затъмнени стъкла и т.н. имат ли значение за самият технотест?

    Отговор
 70. Мирослав says:

  Здравейте! Закупих си чисто нов китайски елекро скутер който няма техно тест по Евро деректива чл. 169. По какъв наин мога да направя този тест?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   Към момента не е възможно да регистрирате ново електро превозно средство без протокол от изпитване на електромагнитна съвместимост. В България все още нямаме камера за изпитване на електромагнитна съвместимост на ПС.

   Отговор
 71. Кристиан says:

  Здравейте искам да попитам за така нашумелите коли от Корея които са само на газ течна фаза каква е процедурата за регистрация при вас и и имат ли някаква евро категория

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кристиян.
   Ако имате протокол от изпитване на газовата уредба, няма да има проблем за регистрация. За повече информация се обърнете към Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация.

   Отговор
 72. Магдалена says:

  Здравейте. Закупихме туристическо ремарке и решихме да го регистрираме, но служителите на КАТ ни върнаха тъй като не притежаваме евро сертификат, но идва и другия проблем, че вече 27 години завода производител е закрит, всички останали документи са му изрядни. Въпросът ми е дали е възможно при вас минаване на индивидуално одобрение и издаване на някасъв докумен? Благодаря Ви!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Магдалена.
   Към момента индивидуално одобрение се извършва само на фабрично нови ПС. Според коментара Ви, Вашето ремарке е на поне 27 години съответно няма как да го регистрирате.

   Отговор
 73. Ивайло Янев says:

  Здравейте!
  Очаквам внос на Крайслер Town&Country, който е с удар но е в движение. Имам няколко въпроса:
  1-Мога ли да мина при вас на технотест без да отстранявам щетата понеже не пречи на движението на автомобила.
  2-допустимо ли е при промяната на цвета на задните мигачи да продължи да свети червена светлина във фабричния стоп и едновременно също в него да свети жълта(оранжева) по изискванията от ЕС.
  3-Необходимо ли е запазването на час при посещение при Вас за технотест.
  Благодаря за отговорите предварително.
  Поздрави и хубав ден.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Като идва автомобила при нас, трябва да е в готовност за движение. Мигачите отзад задължително трябва да светят в оранжев цвят, без да мигат или светят други компоненти от тялото. Не записваме часове, работим всеки работен ден с клиенти от 8:30ч. до 16:30ч.

   Отговор
 74. Цветелина Нинкова says:

  Здравейте,
  Планирам закупуване на мини електромобил от Китай.
  Интересува ме дали вече има одобрени модели и какви са изискванията за такива, които не са внасяни все още.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветелина.
   Проблем при регистрация на електромобил, внесен от държава извън ЕС ще възникне, ако той никога не е бил регистриран. Ако е имал действаща регистрация, където и да било, няма да има проблем при преминаване по процедура за инцивидуално одобрение.

   Отговор
 75. Румен says:

  здр , имам направена грешка при преминаването на автомобила на технотест , автомобила е писан 6+1 вместо 4+1 .Бихте ли ми казали при регисрация дали ще е проблем или дали може да се поправи след издаден вече сертификат , Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Румен.
   Ако сте преминал процедура по индивидуално добряване, на ПС регистрирано извън ЕС, при нас в ТЕХНОТЕСТ и нашите колеги са допуснали грешка, заповядайте с автомобила и документите да я коригираме.

   Отговор
 76. Владо says:

  Здравейте. Имам автомобил от КАНАДА. Прочетох, че се изисква да има лепенка на предния капак за нормите на изгорели газове. Автомобила е с челен удар и подменен капак. Какво се прави в случай,че тази лепенка не може да бъде свалена от стария капак и прехвърлена на новият?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владо.
   Ако пазите страрият капак е желателно да го донесете за идентификация на табелата, когато идвате за преглед за индивидуално одобрение на ППС, регистрирано извън държава-члена на ЕС.

   Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Владо.
     Гореописаната категория може да се приравни на екологична категория EURO5.

     Отговор
 77. Ивелин says:

  Здравейте! Интересувам се ще имам ли проблем с минаването на технотест и регистрация на кола от САЩ, като Тitle на колата е Rebuilt след Flood damage и си има сертификат за него?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивелин.
   Ако пише, че е „rebuilt“, не би следвало да имате проблеми при регистрация.

   Отговор
 78. Петър says:

  Здравейте, планирам закупуването на SUV от САЩ/Канада. Колата е бензинова и е произведена в дипазона 2005-2009 г., като според каталогът на autodata24.com отговаря на екологичен стандарт евро 3. Ще може ли да мина технотест при Вас и ще може ли да регистрирам такъв автомобил?
  С уважение,
  Петър

  Отговор
 79. Ангел Шопов says:

  Здравейте,
  Проучвам възможноста да внеса корейски SUV. Общо взето си изясних всички процедури по вноса, но не ми стана ясна една формалност. При индивидулното одобрение при вас, а и при регистрация в КАТ се изисква талон от предишна регистрация в КОрея. Продвачите обаче казват,че не могат да предоставят талкъв документ в оригинал, а официалния, който ще получа заедно след закупуването на колата се казва Title of Cancellation или Certificate of cancelation repealed. В документа се съдържа информацията за предишния собственик, за МПС-то, неговото предназначение и удостоверява,че е с прекратена регистрация. Могат да изпратят копие на този документ, преведен на аннглийски език. Според тях не би трябвал ода е проблем, тъй като това е официално издаден електронен документ от тяхното правителство и администрация. Този документ с всичко останалото, което се изисква ще бъде ли достатъчен за безпроблемното индивидуално одобрение и последваща регистрация в КАТ ?
  Благодаря предварително,
  Поздрави,

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ангел.
   Заедно с този документ ще Ви е нужна и митническата декларация. Ако автомобилът отговаря на съответните изисквания за индивидуално одобрение, не би следвало да има затруднения при регистрация.

   Отговор
 80. Николай Тодоров says:

  Здравейте искам да си закупя кола от Канада понеже е с червени мигачи отзад за технотеста трябвали да се правят жълти или какви са изискванията за да мина ъехнотеста трябвали да идвам с колата при вас понеже няма номера

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Задължително е да сте с жълти мигачи, когато идвате при нас за индивидуално одобрение. Освен мигачите, гледайте километражът да има и километри в час, както и някъде под предния капак на ПС, трябва да има стикер за емисии, отговарящ на Калифорнииските стандарти. Заповядайте в базата ни в София всеки работен ден след 8:30 с ПС, Канадския талон и митническата декларация и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
   • Николай Тодоров says:

    колко време след като дойда при вас мога да регистрирам колата мисълта ми е колко ще чакам вашето удобрение

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Николай.
     Протоколите при нас в ТЕХНОТЕСТ се издават в рамките на деня, вкойто е извършен прегледа.

     Отговор
 81. Стефан says:

  Здравейте, искам да купя и внеса от Америка или Канада един пикапл Може ли той да се регистрира като товарен автомобил?

  Отговор
 82. Стефан Митков says:

  Здравейте, искам да попитам какви документи са необходими, за да премина технотест при вас.Става въпрос за мотоциклет Suzuki Boulevard C50T 2011г. нов внос от САЩ.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан.
   Ще са Ви нужни щатският талон, митническата декларация и удостоверение за нивата на вредните емисии от представителство на SUZUKI.

   Отговор
 83. Анонимен says:

  Здравейте. Интересува ме след минаване на технотест при вас на автомобил от Канада, отново ли трябва с дикумента който ще ми издадете да се мине през ИААА?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   След издаване на протокол за индивидуално одобрение се ходи в Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация за удостоверение за индивидуално одобрение, с което после се ходи в КАТ за регисътрация.

   Отговор
 84. Asen says:

  Здравейте как мога да регистрирам кола спряна от движение причина закъснях да сменям толоните на мойте име и вдигателя ми е друг

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Регистрация на ПС се възстановява във вида в който е свалена. Ако двигателят Ви е от същия тип няма да има проблем да се възстанови регистрацията с новия двигател.

   Отговор
 85. Кирчо Ламбов says:

  Здравейте, за съпругата ми, която е инвалид закупихме Хюндай Сантафе 1,9 куб. и мощност 82, като в талона е отбелязано N1G и така губи префернциите, които ползва от АСП. Как може да го променим в M1, като всички други параметри отговарят на условията и дали е необходимо и тя да присъства при вас.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирчо.
   Не е наложително съпругата Ви да присъства на прегледа на ПС. Проверете в представителство на Хюндай, по номер на рама, дали не е произведен като товарен, ако не е – заповядайте всеки работен ден в базата ни в София лсед 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 86. Евгения Киуан says:

  Здравейте,
  Закупих автомобил, който е внесен преди година от САЩ и няма Евро сертификат. От официалния представител на марката ми казаха, че само Вие може да ми издадете този документ. Какво ми е необходимо?
  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Евгения.
   За момента в България няма стенд за определяне на екологична категория. Единственият Ви вариант е с документ, удостоверяващ екологичната категория, от оторизиран представител на марката.

   Отговор
 87. Ивайло says:

  Здравейте,
  Бих желал да купя и регистрирам автомобил внесен от Канада със salvage title. Как да разбера дали е обявен за скрап, резервни части или наводнен?

  Отговор
 88. Красимира says:

  Здравейте,
  Може ли синът ми, който от 18 години живее в САЩ да внесе една от колите си , която да ползва в България. Всяка година си идва за 30 дни в България и тъй като винаги има проблеми с колите на рента кар е решил да си внесе колата от там ? Тъй като колата ще бъде с американските номера и следва да се регистрира , ще бъде ли възможно регистрирането да се извърши от родител с пълномощно ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Красимира.
   За при нас не е от значение кой ще представи автомобила. Ако всичко по ПС отговаря на изискванията за индивидуално одобрение, се издава протокол, който трябва да бъде входиран в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация от собственика или от опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за индивидуално одобрение, с което се ходи в КАТ за регистрация, където също ще Ви искат пълномощно.

   Отговор
 89. Никопай says:

  Искам да попитам, дали и как е възможно да регистрирам самоделно мпс тип бъги като проекта се изпълнява на програми от инженер.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Никопай.
   Типови одобрения се издават от Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация.

   Отговор
 90. Тодр says:

  Здравейте, гледам по цял свят се правят ремаркета от разпуловена лека кола, например аз притежавам ауди а4 б5 седан и ако взема същата комби и я разполовя мога ло да регистрирам задната част като ремарке

  Отговор
 91. Светлин Петров says:

  Здравейте Към днешна дата 25.03.2021 на какъв евро сертификат трябва да отговаря автомобил който е извън Европа и Швейцария за да мине успешно теста.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светлин.
   Към днешна дата е EURO 6. Ако е бил регистриран се гледа година на производство и горивен източник.

   Отговор
 92. Тихомир says:

  Здравейте, предстои ми внос на автомобил от Америка, като километража е в мили. Може ли да мине Технотест или трябва да се смени километража. Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Достатъчно е ако на таблото има дисплей, отчитащ скоростта на движение в километри.

   Отговор
 93. Любомир Иванов says:

  Здравейте, мисля да закупя мотор внесен от Канада. Мотора е в България, моля да ми кажете какви документи трябва да има. И как мога след като проверя да мина техно теста на мое име. Благодаря Ви, бъдете здрави!!!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Любомир.
   За да преминете през процедура за индивидуално одобрение, при нас в ТЕХНОТЕСТ, ще Ви е нужен сертификат за съответствие с екологична категория, от оторизиран представител на марката в България, свидетелството за регистрация и митническата декларация. Прехвърлянето на собственост, може да бъде извършено чрез договор за покупко-продажба.

   Отговор
 94. Иван says:

  Здравейте,
  Желая да закупя автомобил внесен от Сащ щата Тексас, намиращ се вече на територията на страната. Автомобила има талон, платено е митото собственика на автомобила е на територията на страната също. И той е живял там(Сащ). Необходимо ли е и може ли да премине техно тест в следствие на което и да бъде регистриран.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще трябва да прегледаме автомобила, за да можем да Ви отговорим. Заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30 с автомобила и документите за него и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 95. Тихомир says:

  Здравейте,

  Предстой ми внасяне на кола от САЩ. От предните постове прочетох че е възможно да се регистрира със „Salvage TITLE“, но автомобила е от аукцион и в момента е със „Salvage Certificate“. Възможно ли е да се регистрира със настоящия сертификат и ако да има ли промяна в цената? Автомобила е в добро състояние и може да се извади и „Salvage TITLE“.

  Благодря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Ще можете да преминете процедурата по индивидуално одобрение със „Salvage Title“. Цените в ТЕХНОТЕСТ АД са фиксирани и не варират както в други „изпитвателни лаборатории“.

   Отговор
 96. Цветозар says:

  Здравейте закупих автомобил от Великобритания миналата година но имам проблем номера на двигателя не съответства с този който е в талона и другият куриоз в този автомобил е че номера на рамата е описан в талона по следния начин :R29916078
  А на самата рама е :RZ9916078
  Искам да регистрирам колата дали е възможно колата е регистрирана на а мое име във Великобритания

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветозар.
   Относно двигателят, ще трябва да преминете по процедура за изменение в конструкцията. А относно грешки в свидетелството за регистрация се обърнете към колегите от КАТ.

   Отговор
 97. Мирослав says:

  Здравейте имам бус евро 4 нов внос мога ли да мина техно тест за евро 5 ако покрия нормативите и да го впиша в КАТ ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   За момента в България няма стенд за определяне на ЕВРО категория.

   Отговор
 98. Иван says:

  Здравейте. Какви документи трябва да представя при извършване на техно тест относно регистриране на учебен автомобил (инструкторски) ?

  Отговор
 99. Кирил Кирилов says:

  Здравейте,
  Бих искал да регистрирам ново ремарке/колесар за лодка произведено в САЩ . Производителя на Колесара няма Европейски сертификат . Какво е необходимо да направя и какви документи са ми нужни .
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   За да бъде регистриран в България, колесарът трябва да има сертификат от производителя, след което трябва да минете по процедура за индивидуално одобряване. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 100. Цветелин Цветанов says:

  Здравейте. Искам да попитам мога ли да регистрирам мотор ИЖ -2 който е в оригинален вид но няма документи ? И какво е необходимо да се направи и колко ще струва ? Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветелин.
   Без документи няма как да го регистрирате. Ако е наследен, отидете до регионалния КАТ, в който е бил регистриран, да Ви дадат удостоверение за собственост по номер на рама.

   Отговор
 101. Чопаков says:

  Здравейте.
  Имам Сеат Алтеа с хомологация N1(1+1),със фабрични задни седалки+3 колана.
  Каква е процедурата и ориентировъчна цена да го сменя на нормален лек автомобил(4+1)?
  Поздрави.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Чопаков.
   Автомобилът трябва да е окомплектован със седалки, триточкови обезопасителни колани и облегалки за главите. Трябва да са премахнати и преградите (ако има такива). Заповядайте всеки работен ден в базата ни в София след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание. Ако всичко по автомобила е наред, се издава протокол за смяна на категорията на ППС. Този протокол се входира в „Изпълнителана Агенция Автомобилна Администрация“ от собственика или опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за смяна на категорията на ППС с което се отива в КАТ. Цената на протокола към момента при нас в ТЕХНОТЕСТ е 318.00лв. с ДДС.

   Отговор
 102. Иво Зоев says:

  Здравейте, моят баща е закупил, през 2006г. Сеат Кордоба 1,4i 60 к.с на бензин на която има монтира АГУ поизведена в Италия с маркиравка на производство 05 2001г.. Автомобила не е каран от 2011г. до сега. Газовата уредба не е вписана в талона на колата. Също така няма отбелязан евро стандарт, въпреки, че колата е произведена, през 2000г. и би следвало да има Евро 3.
  Въпросите са ми:
  1.След като се смени бутилката за газ и се направи пълна профилактика на газовата уредба от специализиран сервиз, може ли от Вас да се издаде удостоверение за узаконяване на газовата уредба в КАТ-София и вписване в талона?
  2. Измервате ли вредни емисии и издавате ли удостоверение за Евро сандарт за да се представи в КАТ-София и допълни в талона?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иво.
   Относно АГУ – ще трябва да смените бутилката, защото срокът им е 10 години. При смяната, която трябва да е в оторизиран сервиз, ще трябва да ви дадат протокол за вграждане на АГУ. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме услугата за първоначален преглед на АГУ. Цената към момента при нас е 60.00лв. с ДДС.
   Относно екологичната категория – ще трябва да отидете до официалното представителство на марката, откъдето да Ви издадат удостоверение за екологична категория, по номера на рамата. С това удостоверение се ходи в КАТ да Ви впишат екологичната категория.

   Отговор
 103. Владимир Пейчевски says:

  Здравейте,
  Мога ли да питам има ли възможност да се вкара в движение автомобил който е бил бракуван, и колко струва

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир.
   Ако автомобилът е снет от отчет за „съхранение в частен имот“ или „износ“, ще можете да го върнете в движение. Цената на протокола за възстановяване на регистрация на лек автомобил при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 104. Росен says:

  Здравейте,
  Честита Коледа! Правите ли посещение на адрес в Пловдив и каква е цената за посещението? Желая да регистрирам лек автомобил Мерцедес внос от САЩ. Има ли по-специални изисквания за светлините, стъклата на колата и някакви други?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен
   Можете да видите графикът ни за посещения в страната на http://technotest.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/
   В Пловдив адресът за посещение е Кукленско шосе до митницата. Всички изисквания за индивидуално одобрение на регистрирано извън ЕС ППС можете да видите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно предпазните стъкла на автомобила не се допуска допълнително затъмняване, а основното изискване към светлините е мигачите да светят в жълт цвят.

   Отговор
 105. Андрей says:

  Здравейте, обмислям да закупя Кадилак регистриран в Швейцария и внесен от там. Мога ли да отида директно в КАТ за регистрация или трябва първо да мина през Технотест? Все пак Швейцария е част от ЕИП и предполагам, че там е минал процедура по стандартизация. Благодаря.

  Отговор
 106. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Цветомир
  Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ПС. Каквото пише на табелата на производителя, това си остава. Ако имате разлика в данните на табелата и свидетелството за регистрация, отидете директно в КАТ за поправка на грешка в талона.

  Отговор
 107. Калоян says:

  Здравейте, интересува ме цената за Технотест на автомобил внесен от САЩ, и има ли други изисквания освен цвета на мигачите, и фар за мъгла отзад. Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калоян.
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Цената при нас за ППС от категория М1 и N1 към момента(14.12.2020) e 456.00лв. с ДДС.

   Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цецо
   Цената на протокол за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство, при нас към момента е 456.00лв. с ДДС

   Отговор
 108. Анатоли Ненчев says:

  Здравейте, искам да регистрирам Форд Мустанг 2018 от Канада, какви документи са ви необходими и трябва ли нещо да се променя по колата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатоли
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Нужни ще ви бъдат свидетелството за регистрация от Канада, митническа декларация и ако има смяна на собствеността-договор за покупко-продажба или фактура.

   Отговор
 109. Ростислав says:

  Здравейте колко би струвало да се регистрира сменен двигател на Крайслер със същия но свален от Мицубиши

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ростислав
   Цената към момента(14.12.2020) за протокол за смяна на двигател с вътрешно горене с ДВГ от друг тип, марка, модел, код (за категории М1 и N1) e 294.00лв. с ДДС.

   Отговор
 110. Пламена says:

  За колко време се минава технотест за възстановяване на прекратена регистрация с изтекъл преглед. Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламена
   Най-вече зависи от броя на клиентите и вида на ППС, не би трябвало да отнеме повече от един час и половина.

   Отговор
 111. Денис says:

  Здравейте, казвам се Денис. Искам да внеса електрокола от щатите. Тази кола е със salvage title, дали това е проблем или не? Ако да, то с кои от сертификатите няма да има проблеми? Задължиелно ли е мигачите да са жълти?

  Отговор
 112. Тошко says:

  Здравейте! Преди 6 г. закупих автомобил Ауди А3, 8 L,1999 г- внос от Австрия. Автомобилът е с тунинг фарове, тип „Дяволско око“ с дневни LED , къси и дълги светлини, работещи в различни варианти. Автомобилът е управляван в Австрия с тези фарове около 2 г. , а аз го управлявам в България 6 години. Въпросът ми е трябва ли да мине на технотест за фаровете и каква ще е цената?

  Отговор
 113. Владимир says:

  Здравейте! Бих искал да попитам, има ли някакви особености при преминаване на технотест на автомобил фабрично само на газ, внос от Южна Корея и каква документация е необходима? Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са Ви документи доказващи съответствието на горивната система с изискванията на Правило №67 и протокол за изпитване по отношение на вредните емисии.

   Отговор
 114. Пламен says:

  Здравейте , внасям мотор 2005 BMW K1200LT от USА и ме интересува какви документи трябва да подготвя при представянето му за технотест. Мотора е със clean Certificate of title and Bill of sale изобщо какви са изискванията.
  Благодаря.

  Отговор
 115. Калин says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил от Канада който вече е тук в Бг, какви документи ми трябват и каква ще е цената

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин. Ще са ви нужни митническата декларация, канадското свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба или фактура за закупуване. Цената към днешна дата е 456.00 лв. с ДДС.

   Отговор
 116. ивайло димитров says:

  Здравейте
  мога ли да регистрирам кола внесна от щатите с такъв тайтъл? FL – CERT OF TITLE-SLVG REBLD FLOOD

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло. С такъв вид „TITLE“ не може да се регистрира автомобил на територията на България.

   Отговор
 117. Константинова says:

  Здравейте! Закупила съм автомобил от фирма, който е с френски номера, но е товарен, ще му добавям седалки и ще минавам технотест. Може ли да мина първо технотеста и след това да правя регистрация в КАТ? Колко време отнема технотеста при вас и трябва ли да си запазвам час? Благодаря ви предварително за отделеното време!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Можете да минете по процедура за промяна в конструкцията с френското свидетелство за регистрация. Ако няма голям брой клиенти, процедурата при нас отнема около 45-60 минути. Няма нужда да си записвате час.

   Отговор
 118. Борислав says:

  Купих си автомобил Мазда 6 внос от Швейцария и тук при регистрацията му не му признават евростандарта (евро 4 ) от официалния вносител на марката ми казаха че немогат да ми издадат сертификат или някакъв документ потвърждаващ евростандарта та питането ми е от вас можели да се получи такъв документ и каква цена би струвало изваждането на такъв за да мога да си впиша в големия талон и евронормата. Благодаря предварително.

  Отговор
 119. Петко says:

  Здравейте, предстои ми внос на кола от Щатите. Проблем ли е ако е със Salvage title от там, но пък щетите са отстранени към момента на техно теста. И като цяло кои видове Title са приемливи за регистрация в България и кои не? Блгодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петко. Може да се регистрира с „Salvage title“ стига автомобилът да не е обявен за тотална щета, скрап, резервни части, опожарен, наводнен и др.

   Отговор
 120. Анастас says:

  Здравейте, имам газ 53 и смятам да и сложа преден мост и раздатъчна кутия от газ 66, какво е необходимо за да се узакони тази промяна, за да може да се впише в талона категория на превозното средство N2G ?

  Отговор
 121. Александър Петков says:

  Здравейте,
  Имам мотоциклет категория А, на който искам да сложа китайски двигател да кажем 500кубика, което е с 200 повече от стария!
  Може ли да стане това и какво ще ми е нужно?
  Другия ми въпрос е:
  Мога ли да регистрирам мотоциклет правен от мен така да се изразя? Ползвани са части от различни мотоциклети за да постигна желания от мен дизайн. Транспортен инженер съм ако това би ми помогнало за нещо ще е супер.
  Поздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър. Смяна на двигател на мотоциклет с по-голяма мощност не е възможно. За вторият въпрос, няма процедура по озаконяване за подобни изделия.

   Отговор
 122. Анонимен says:

  Хочу зарегистрировать GLK220 2010 г. дизель ,выпуска произведен в Германии , эко норма 4, поставлен на первичный учет в Москве.Возможна регистрация авто с такими параметрами в Бургасе? И требуется ли Ваше заключение соответствия авто евронормам?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравствуйте. Ето возможна. Для регистрации автомобиля вам необходим индивидуальный протокол одобрения, который мы можем оформить. Наш офис в Бургасе расположен на базе „АВТОТРАНСПОРТ“ АД.

   Отговор
 123. Димитър Димитров says:

  Здравейте,
  Бих желал да регистрирам в БГ внесен автомобил от USA тип SUV. Какви документи съм задължен да Ви предоставя?

  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Димитров. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Отговор
 124. Благой says:

  Здравейте купих китайски мотопед WANGYE 50кубика 4-тактов бил е закупен от миналия собственик от метро документите които имам са че от фирма „Спийд Трейд“ ги внасят. И се предоставят на „МЕТРО“ и фактура че е купен от собственика + сертификат. Исках да го регистрирам но в кат ми казват че имат забрана да се регистрират този модел това става в град Петрич. Днес пътувах до Благоевград и казаха че не става трябва да мина технотест моля за информация

  Отговор
 125. Иван says:

  здравейте имам ремарке правено.нямам никакви документи.как мога да го регистрирам ???

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван. Без документи няма как да регистрирате ремаркето според действащата в страната нормативна уредба. Приятен следобед.

   Отговор
 126. Емил Соколов says:

  Здравейте , желая да внеса мотор Harley Davidson Vrod от US. Много моля , кажете ми какви документи трябва да подготвая и ако има от някъде да видя изискванията за такъв внос ще е чудесно. Моротора е в движение със чисти Certificate of Title and VIN . Благодаря
  Емил

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Отговор
 127. Владимир says:

  Здравейте,
  Желая да регистрирам чисто ново ремарке до 750кг. Какви документи са ми необходими ? Ако е внос от страна извън ЕС, какви документи трябва да го съпровождат ?
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са регистрационен талон от страната, от която се внася и митническа декларация. Препоръчително е да имате и някакъв документ за собственост. Цената на изпитването и протокола е 300лв с вкл. ДДС. Успешен ден!

   Отговор
   • Иван says:

    Здравейте искам да попитам дали може да се регистрира туристическо ремърке което няма документи какво е нужнонда се направи с уважение Иван

    Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.