5. Индивидуално одобряване на нови или регистрирани ППС (извън държавите-членки на ЕС или ЕИП)

116 Отговора
 1. Петър says:

  Здравейте, планирам закупуването на SUV от САЩ/Канада. Колата е бензинова и е произведена в дипазона 2005-2009 г., като според каталогът на autodata24.com отговаря на екологичен стандарт евро 3. Ще може ли да мина технотест при Вас и ще може ли да регистрирам такъв автомобил?
  С уважение,
  Петър

  Отговор
 2. Ангел Шопов says:

  Здравейте,
  Проучвам възможноста да внеса корейски SUV. Общо взето си изясних всички процедури по вноса, но не ми стана ясна една формалност. При индивидулното одобрение при вас, а и при регистрация в КАТ се изисква талон от предишна регистрация в КОрея. Продвачите обаче казват,че не могат да предоставят талкъв документ в оригинал, а официалния, който ще получа заедно след закупуването на колата се казва Title of Cancellation или Certificate of cancelation repealed. В документа се съдържа информацията за предишния собственик, за МПС-то, неговото предназначение и удостоверява,че е с прекратена регистрация. Могат да изпратят копие на този документ, преведен на аннглийски език. Според тях не би трябвал ода е проблем, тъй като това е официално издаден електронен документ от тяхното правителство и администрация. Този документ с всичко останалото, което се изисква ще бъде ли достатъчен за безпроблемното индивидуално одобрение и последваща регистрация в КАТ ?
  Благодаря предварително,
  Поздрави,

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ангел.
   Заедно с този документ ще Ви е нужна и митническата декларация. Ако автомобилът отговаря на съответните изисквания за индивидуално одобрение, не би следвало да има затруднения при регистрация.

   Отговор
 3. Николай Тодоров says:

  Здравейте искам да си закупя кола от Канада понеже е с червени мигачи отзад за технотеста трябвали да се правят жълти или какви са изискванията за да мина ъехнотеста трябвали да идвам с колата при вас понеже няма номера

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Задължително е да сте с жълти мигачи, когато идвате при нас за индивидуално одобрение. Освен мигачите, гледайте километражът да има и километри в час, както и някъде под предния капак на ПС, трябва да има стикер за емисии, отговарящ на Калифорнииските стандарти. Заповядайте в базата ни в София всеки работен ден след 8:30 с ПС, Канадския талон и митническата декларация и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
   • Николай Тодоров says:

    колко време след като дойда при вас мога да регистрирам колата мисълта ми е колко ще чакам вашето удобрение

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Николай.
     Протоколите при нас в ТЕХНОТЕСТ се издават в рамките на деня, вкойто е извършен прегледа.

     Отговор
 4. Стефан says:

  Здравейте, искам да купя и внеса от Америка или Канада един пикапл Може ли той да се регистрира като товарен автомобил?

  Отговор
 5. Стефан Митков says:

  Здравейте, искам да попитам какви документи са необходими, за да премина технотест при вас.Става въпрос за мотоциклет Suzuki Boulevard C50T 2011г. нов внос от САЩ.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан.
   Ще са Ви нужни щатският талон, митническата декларация и удостоверение за нивата на вредните емисии от представителство на SUZUKI.

   Отговор
 6. Анонимен says:

  Здравейте. Интересува ме след минаване на технотест при вас на автомобил от Канада, отново ли трябва с дикумента който ще ми издадете да се мине през ИААА?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   След издаване на протокол за индивидуално одобрение се ходи в Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация за удостоверение за индивидуално одобрение, с което после се ходи в КАТ за регисътрация.

   Отговор
 7. Asen says:

  Здравейте как мога да регистрирам кола спряна от движение причина закъснях да сменям толоните на мойте име и вдигателя ми е друг

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Регистрация на ПС се възстановява във вида в който е свалена. Ако двигателят Ви е от същия тип няма да има проблем да се възстанови регистрацията с новия двигател.

   Отговор
 8. Кирчо Ламбов says:

  Здравейте, за съпругата ми, която е инвалид закупихме Хюндай Сантафе 1,9 куб. и мощност 82, като в талона е отбелязано N1G и така губи префернциите, които ползва от АСП. Как може да го променим в M1, като всички други параметри отговарят на условията и дали е необходимо и тя да присъства при вас.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирчо.
   Не е наложително съпругата Ви да присъства на прегледа на ПС. Проверете в представителство на Хюндай, по номер на рама, дали не е произведен като товарен, ако не е – заповядайте всеки работен ден в базата ни в София лсед 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 9. Евгения Киуан says:

  Здравейте,
  Закупих автомобил, който е внесен преди година от САЩ и няма Евро сертификат. От официалния представител на марката ми казаха, че само Вие може да ми издадете този документ. Какво ми е необходимо?
  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Евгения.
   За момента в България няма стенд за определяне на екологична категория. Единственият Ви вариант е с документ, удостоверяващ екологичната категория, от оторизиран представител на марката.

   Отговор
 10. Ивайло says:

  Здравейте,
  Бих желал да купя и регистрирам автомобил внесен от Канада със salvage title. Как да разбера дали е обявен за скрап, резервни части или наводнен?

  Отговор
 11. Красимира says:

  Здравейте,
  Може ли синът ми, който от 18 години живее в САЩ да внесе една от колите си , която да ползва в България. Всяка година си идва за 30 дни в България и тъй като винаги има проблеми с колите на рента кар е решил да си внесе колата от там ? Тъй като колата ще бъде с американските номера и следва да се регистрира , ще бъде ли възможно регистрирането да се извърши от родител с пълномощно ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Красимира.
   За при нас не е от значение кой ще представи автомобила. Ако всичко по ПС отговаря на изискванията за индивидуално одобрение, се издава протокол, който трябва да бъде входиран в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация от собственика или от опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за индивидуално одобрение, с което се ходи в КАТ за регистрация, където също ще Ви искат пълномощно.

   Отговор
 12. Никопай says:

  Искам да попитам, дали и как е възможно да регистрирам самоделно мпс тип бъги като проекта се изпълнява на програми от инженер.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Никопай.
   Типови одобрения се издават от Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация.

   Отговор
 13. Тодр says:

  Здравейте, гледам по цял свят се правят ремаркета от разпуловена лека кола, например аз притежавам ауди а4 б5 седан и ако взема същата комби и я разполовя мога ло да регистрирам задната част като ремарке

  Отговор
 14. Светлин Петров says:

  Здравейте Към днешна дата 25.03.2021 на какъв евро сертификат трябва да отговаря автомобил който е извън Европа и Швейцария за да мине успешно теста.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светлин.
   Към днешна дата е EURO 6. Ако е бил регистриран се гледа година на производство и горивен източник.

   Отговор
 15. Тихомир says:

  Здравейте, предстои ми внос на автомобил от Америка, като километража е в мили. Може ли да мине Технотест или трябва да се смени километража. Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Достатъчно е ако на таблото има дисплей, отчитащ скоростта на движение в километри.

   Отговор
 16. Любомир Иванов says:

  Здравейте, мисля да закупя мотор внесен от Канада. Мотора е в България, моля да ми кажете какви документи трябва да има. И как мога след като проверя да мина техно теста на мое име. Благодаря Ви, бъдете здрави!!!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Любомир.
   За да преминете през процедура за индивидуално одобрение, при нас в ТЕХНОТЕСТ, ще Ви е нужен сертификат за съответствие с екологична категория, от оторизиран представител на марката в България, свидетелството за регистрация и митническата декларация. Прехвърлянето на собственост, може да бъде извършено чрез договор за покупко-продажба.

   Отговор
 17. Иван says:

  Здравейте,
  Желая да закупя автомобил внесен от Сащ щата Тексас, намиращ се вече на територията на страната. Автомобила има талон, платено е митото собственика на автомобила е на територията на страната също. И той е живял там(Сащ). Необходимо ли е и може ли да премине техно тест в следствие на което и да бъде регистриран.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще трябва да прегледаме автомобила, за да можем да Ви отговорим. Заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30 с автомобила и документите за него и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 18. Тихомир says:

  Здравейте,

  Предстой ми внасяне на кола от САЩ. От предните постове прочетох че е възможно да се регистрира със „Salvage TITLE“, но автомобила е от аукцион и в момента е със „Salvage Certificate“. Възможно ли е да се регистрира със настоящия сертификат и ако да има ли промяна в цената? Автомобила е в добро състояние и може да се извади и „Salvage TITLE“.

  Благодря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тихомир.
   Ще можете да преминете процедурата по индивидуално одобрение със „Salvage Title“. Цените в ТЕХНОТЕСТ АД са фиксирани и не варират както в други „изпитвателни лаборатории“.

   Отговор
 19. Цветозар says:

  Здравейте закупих автомобил от Великобритания миналата година но имам проблем номера на двигателя не съответства с този който е в талона и другият куриоз в този автомобил е че номера на рамата е описан в талона по следния начин :R29916078
  А на самата рама е :RZ9916078
  Искам да регистрирам колата дали е възможно колата е регистрирана на а мое име във Великобритания

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветозар.
   Относно двигателят, ще трябва да преминете по процедура за изменение в конструкцията. А относно грешки в свидетелството за регистрация се обърнете към колегите от КАТ.

   Отговор
 20. Мирослав says:

  Здравейте имам бус евро 4 нов внос мога ли да мина техно тест за евро 5 ако покрия нормативите и да го впиша в КАТ ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   За момента в България няма стенд за определяне на ЕВРО категория.

   Отговор
 21. Иван says:

  Здравейте. Какви документи трябва да представя при извършване на техно тест относно регистриране на учебен автомобил (инструкторски) ?

  Отговор
 22. Кирил Кирилов says:

  Здравейте,
  Бих искал да регистрирам ново ремарке/колесар за лодка произведено в САЩ . Производителя на Колесара няма Европейски сертификат . Какво е необходимо да направя и какви документи са ми нужни .
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   За да бъде регистриран в България, колесарът трябва да има сертификат от производителя, след което трябва да минете по процедура за индивидуално одобряване. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 23. Цветелин Цветанов says:

  Здравейте. Искам да попитам мога ли да регистрирам мотор ИЖ -2 който е в оригинален вид но няма документи ? И какво е необходимо да се направи и колко ще струва ? Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветелин.
   Без документи няма как да го регистрирате. Ако е наследен, отидете до регионалния КАТ, в който е бил регистриран, да Ви дадат удостоверение за собственост по номер на рама.

   Отговор
 24. Чопаков says:

  Здравейте.
  Имам Сеат Алтеа с хомологация N1(1+1),със фабрични задни седалки+3 колана.
  Каква е процедурата и ориентировъчна цена да го сменя на нормален лек автомобил(4+1)?
  Поздрави.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Чопаков.
   Автомобилът трябва да е окомплектован със седалки, триточкови обезопасителни колани и облегалки за главите. Трябва да са премахнати и преградите (ако има такива). Заповядайте всеки работен ден в базата ни в София след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание. Ако всичко по автомобила е наред, се издава протокол за смяна на категорията на ППС. Този протокол се входира в „Изпълнителана Агенция Автомобилна Администрация“ от собственика или опълномощено лице. От там ще получите удостоверение за смяна на категорията на ППС с което се отива в КАТ. Цената на протокола към момента при нас в ТЕХНОТЕСТ е 318.00лв. с ДДС.

   Отговор
 25. Иво Зоев says:

  Здравейте, моят баща е закупил, през 2006г. Сеат Кордоба 1,4i 60 к.с на бензин на която има монтира АГУ поизведена в Италия с маркиравка на производство 05 2001г.. Автомобила не е каран от 2011г. до сега. Газовата уредба не е вписана в талона на колата. Също така няма отбелязан евро стандарт, въпреки, че колата е произведена, през 2000г. и би следвало да има Евро 3.
  Въпросите са ми:
  1.След като се смени бутилката за газ и се направи пълна профилактика на газовата уредба от специализиран сервиз, може ли от Вас да се издаде удостоверение за узаконяване на газовата уредба в КАТ-София и вписване в талона?
  2. Измервате ли вредни емисии и издавате ли удостоверение за Евро сандарт за да се представи в КАТ-София и допълни в талона?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иво.
   Относно АГУ – ще трябва да смените бутилката, защото срокът им е 10 години. При смяната, която трябва да е в оторизиран сервиз, ще трябва да ви дадат протокол за вграждане на АГУ. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме услугата за първоначален преглед на АГУ. Цената към момента при нас е 60.00лв. с ДДС.
   Относно екологичната категория – ще трябва да отидете до официалното представителство на марката, откъдето да Ви издадат удостоверение за екологична категория, по номера на рамата. С това удостоверение се ходи в КАТ да Ви впишат екологичната категория.

   Отговор
 26. Владимир Пейчевски says:

  Здравейте,
  Мога ли да питам има ли възможност да се вкара в движение автомобил който е бил бракуван, и колко струва

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир.
   Ако автомобилът е снет от отчет за „съхранение в частен имот“ или „износ“, ще можете да го върнете в движение. Цената на протокола за възстановяване на регистрация на лек автомобил при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 27. Росен says:

  Здравейте,
  Честита Коледа! Правите ли посещение на адрес в Пловдив и каква е цената за посещението? Желая да регистрирам лек автомобил Мерцедес внос от САЩ. Има ли по-специални изисквания за светлините, стъклата на колата и някакви други?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен
   Можете да видите графикът ни за посещения в страната на http://technotest.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/
   В Пловдив адресът за посещение е Кукленско шосе до митницата. Всички изисквания за индивидуално одобрение на регистрирано извън ЕС ППС можете да видите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно предпазните стъкла на автомобила не се допуска допълнително затъмняване, а основното изискване към светлините е мигачите да светят в жълт цвят.

   Отговор
 28. Андрей says:

  Здравейте, обмислям да закупя Кадилак регистриран в Швейцария и внесен от там. Мога ли да отида директно в КАТ за регистрация или трябва първо да мина през Технотест? Все пак Швейцария е част от ЕИП и предполагам, че там е минал процедура по стандартизация. Благодаря.

  Отговор
 29. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Цветомир
  Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ПС. Каквото пише на табелата на производителя, това си остава. Ако имате разлика в данните на табелата и свидетелството за регистрация, отидете директно в КАТ за поправка на грешка в талона.

  Отговор
 30. Калоян says:

  Здравейте, интересува ме цената за Технотест на автомобил внесен от САЩ, и има ли други изисквания освен цвета на мигачите, и фар за мъгла отзад. Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калоян.
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Цената при нас за ППС от категория М1 и N1 към момента(14.12.2020) e 456.00лв. с ДДС.

   Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цецо
   Цената на протокол за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство, при нас към момента е 456.00лв. с ДДС

   Отговор
 31. Анатоли Ненчев says:

  Здравейте, искам да регистрирам Форд Мустанг 2018 от Канада, какви документи са ви необходими и трябва ли нещо да се променя по колата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатоли
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Нужни ще ви бъдат свидетелството за регистрация от Канада, митническа декларация и ако има смяна на собствеността-договор за покупко-продажба или фактура.

   Отговор
 32. Ростислав says:

  Здравейте колко би струвало да се регистрира сменен двигател на Крайслер със същия но свален от Мицубиши

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ростислав
   Цената към момента(14.12.2020) за протокол за смяна на двигател с вътрешно горене с ДВГ от друг тип, марка, модел, код (за категории М1 и N1) e 294.00лв. с ДДС.

   Отговор
 33. Пламена says:

  За колко време се минава технотест за възстановяване на прекратена регистрация с изтекъл преглед. Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламена
   Най-вече зависи от броя на клиентите и вида на ППС, не би трябвало да отнеме повече от един час и половина.

   Отговор
 34. Денис says:

  Здравейте, казвам се Денис. Искам да внеса електрокола от щатите. Тази кола е със salvage title, дали това е проблем или не? Ако да, то с кои от сертификатите няма да има проблеми? Задължиелно ли е мигачите да са жълти?

  Отговор
 35. Тошко says:

  Здравейте! Преди 6 г. закупих автомобил Ауди А3, 8 L,1999 г- внос от Австрия. Автомобилът е с тунинг фарове, тип „Дяволско око“ с дневни LED , къси и дълги светлини, работещи в различни варианти. Автомобилът е управляван в Австрия с тези фарове около 2 г. , а аз го управлявам в България 6 години. Въпросът ми е трябва ли да мине на технотест за фаровете и каква ще е цената?

  Отговор
 36. Владимир says:

  Здравейте! Бих искал да попитам, има ли някакви особености при преминаване на технотест на автомобил фабрично само на газ, внос от Южна Корея и каква документация е необходима? Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са Ви документи доказващи съответствието на горивната система с изискванията на Правило №67 и протокол за изпитване по отношение на вредните емисии.

   Отговор
 37. Пламен says:

  Здравейте , внасям мотор 2005 BMW K1200LT от USА и ме интересува какви документи трябва да подготвя при представянето му за технотест. Мотора е със clean Certificate of title and Bill of sale изобщо какви са изискванията.
  Благодаря.

  Отговор
 38. Калин says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил от Канада който вече е тук в Бг, какви документи ми трябват и каква ще е цената

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин. Ще са ви нужни митническата декларация, канадското свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба или фактура за закупуване. Цената към днешна дата е 456.00 лв. с ДДС.

   Отговор
 39. ивайло димитров says:

  Здравейте
  мога ли да регистрирам кола внесна от щатите с такъв тайтъл? FL – CERT OF TITLE-SLVG REBLD FLOOD

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло. С такъв вид „TITLE“ не може да се регистрира автомобил на територията на България.

   Отговор
 40. Константинова says:

  Здравейте! Закупила съм автомобил от фирма, който е с френски номера, но е товарен, ще му добавям седалки и ще минавам технотест. Може ли да мина първо технотеста и след това да правя регистрация в КАТ? Колко време отнема технотеста при вас и трябва ли да си запазвам час? Благодаря ви предварително за отделеното време!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Можете да минете по процедура за промяна в конструкцията с френското свидетелство за регистрация. Ако няма голям брой клиенти, процедурата при нас отнема около 45-60 минути. Няма нужда да си записвате час.

   Отговор
 41. Борислав says:

  Купих си автомобил Мазда 6 внос от Швейцария и тук при регистрацията му не му признават евростандарта (евро 4 ) от официалния вносител на марката ми казаха че немогат да ми издадат сертификат или някакъв документ потвърждаващ евростандарта та питането ми е от вас можели да се получи такъв документ и каква цена би струвало изваждането на такъв за да мога да си впиша в големия талон и евронормата. Благодаря предварително.

  Отговор
 42. Петко says:

  Здравейте, предстои ми внос на кола от Щатите. Проблем ли е ако е със Salvage title от там, но пък щетите са отстранени към момента на техно теста. И като цяло кои видове Title са приемливи за регистрация в България и кои не? Блгодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петко. Може да се регистрира с „Salvage title“ стига автомобилът да не е обявен за тотална щета, скрап, резервни части, опожарен, наводнен и др.

   Отговор
 43. Анастас says:

  Здравейте, имам газ 53 и смятам да и сложа преден мост и раздатъчна кутия от газ 66, какво е необходимо за да се узакони тази промяна, за да може да се впише в талона категория на превозното средство N2G ?

  Отговор
 44. Александър Петков says:

  Здравейте,
  Имам мотоциклет категория А, на който искам да сложа китайски двигател да кажем 500кубика, което е с 200 повече от стария!
  Може ли да стане това и какво ще ми е нужно?
  Другия ми въпрос е:
  Мога ли да регистрирам мотоциклет правен от мен така да се изразя? Ползвани са части от различни мотоциклети за да постигна желания от мен дизайн. Транспортен инженер съм ако това би ми помогнало за нещо ще е супер.
  Поздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър. Смяна на двигател на мотоциклет с по-голяма мощност не е възможно. За вторият въпрос, няма процедура по озаконяване за подобни изделия.

   Отговор
 45. Анонимен says:

  Хочу зарегистрировать GLK220 2010 г. дизель ,выпуска произведен в Германии , эко норма 4, поставлен на первичный учет в Москве.Возможна регистрация авто с такими параметрами в Бургасе? И требуется ли Ваше заключение соответствия авто евронормам?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравствуйте. Ето возможна. Для регистрации автомобиля вам необходим индивидуальный протокол одобрения, который мы можем оформить. Наш офис в Бургасе расположен на базе „АВТОТРАНСПОРТ“ АД.

   Отговор
 46. Димитър Димитров says:

  Здравейте,
  Бих желал да регистрирам в БГ внесен автомобил от USA тип SUV. Какви документи съм задължен да Ви предоставя?

  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Димитров. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Отговор
 47. Благой says:

  Здравейте купих китайски мотопед WANGYE 50кубика 4-тактов бил е закупен от миналия собственик от метро документите които имам са че от фирма „Спийд Трейд“ ги внасят. И се предоставят на „МЕТРО“ и фактура че е купен от собственика + сертификат. Исках да го регистрирам но в кат ми казват че имат забрана да се регистрират този модел това става в град Петрич. Днес пътувах до Благоевград и казаха че не става трябва да мина технотест моля за информация

  Отговор
 48. Иван says:

  здравейте имам ремарке правено.нямам никакви документи.как мога да го регистрирам ???

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван. Без документи няма как да регистрирате ремаркето според действащата в страната нормативна уредба. Приятен следобед.

   Отговор
 49. Емил Соколов says:

  Здравейте , желая да внеса мотор Harley Davidson Vrod от US. Много моля , кажете ми какви документи трябва да подготвая и ако има от някъде да видя изискванията за такъв внос ще е чудесно. Моротора е в движение със чисти Certificate of Title and VIN . Благодаря
  Емил

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Отговор
 50. Владимир says:

  Здравейте,
  Желая да регистрирам чисто ново ремарке до 750кг. Какви документи са ми необходими ? Ако е внос от страна извън ЕС, какви документи трябва да го съпровождат ?
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са регистрационен талон от страната, от която се внася и митническа декларация. Препоръчително е да имате и някакъв документ за собственост. Цената на изпитването и протокола е 300лв с вкл. ДДС. Успешен ден!

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.