4. Проверки и/или изпитвания при одобряване типа на ново ППС, компоненти, отделни технически възли

26 Отговора
 1. Веин Харизанов says:

  Здравейте, искам да попитам какъв е реда за регистриране на мотоциклет- самоделка (50 или 125 кубика)?
  Възможно ли е такъв тип МПС да премине през технотест, на какви изисквания следва да отговаря и къде точно са описани те?
  Написано по-простичко искам да закупя готов сглобен чопър, по- немощен, самоделка за из града. 🙂
  Поздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Веин.
   Най-точната информация за типово одобрение на ново превозно средство могат да Ви дадат от компетентния ни орган – Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация. Ще Ви изискат изпитвания на всички компоненти по превозното средство от изпитвателни лаборатории каквато имаме и ние в „ТЕХНОТЕСТ“АД.

   Отговор
 2. Димитрина says:

  Здравейте. Интересувам се дали при Вас е възможно да се направи справка за мощността на двигателя. Притежавам рено клио, 2003, бензин, 1.4 от 5 години. ЗА тези години плащам данък между 160 – 190 лв/ година и всеки път хората от сервиза ми обясняват, че не може да съм с такава мощност на двигателя и най – вероятно е объркан талона. Вие може ли издадете документ, че автомобила е с такава и такава мощност?
  Благодаря Ви предварително,
  Димитрина

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитрина.
   Данъкът може и да е висок заради невписана екологична категория в свидетелството за регистрация. За мощността на автомобила можете да отидете до представителство на Рено, по номер на рама, да Ви издадат сертификат за съответствие, в който да е описана мощността на двигателя.

   Отговор
 3. Пламен says:

  Здравейте.
  Възнамерявам да закупя самоделен колесар и пчеларски платформи, към него.
  Изработката е много добра и стабилна.
  Ходовата част е от автомобил Фиат (до колкото бях информиран).
  Всичко е чисто ново (пружини, тампони, акортисьори, греди и профили…..)
  Ще може ли да се допусне до Технотест и евентуално, да се регистрира, след това в КАТ или в КТИ??!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен.
   Към момента, ремаркета и колесари, могат да се допуснат до движение по пътищата, само ако са произведени от оторизиран производител на такива.

   Отговор
 4. Костадин says:

  Здравейте!
  Интересувам се дали е възможно да се направи хомолологация на мотор за мотокрос
  след добавяне на светлени, фар и всички други необходими системи с цел регистрация.
  Поздрави!

  Отговор
 5. Георги says:

  Здравейте,имам намерение от товарен микробус да си направя кемпер без да изменям външен вид а само оборудване,при това положение трябва ли да се минава технотест и дали ще бъде регистрирано като кемпер.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   За промяна на предназначението на ПС, е необходим протокол за изменение в конструкцията. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга. Заповядайте при нас всеки работен ден от 8:30 до 16:00 и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание.

   Отговор
 6. Милен Антонов says:

  Здравейте, интересуваме имаме заводско ново ППС над 12т само на шаси, имаме и каросерия от друго ППС което е минало типово одобрение и е регистрирано. Какъв е редът за одобрение и регистриране на новото превозно средство, ако прехвърлим надстройката от другото ППС? Хубав ден!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   Новото ППС трябва да разполага със сертификат за съответствие за ново ППС. Като прехвърлите каросерията, изискванията за монтаж рябва да са спазени, след това се минава процедура за Индивидуално Одобрение на ново доокомплектовано ПС. Ако всички изисквания са спазени се издава протокол за Индивидуално Одобрение на ново ППС, който се входира от собственика в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация, откъдето ще получите удостоверение за Индивидуално Одобрение на ново ППС, с което вече ще можете да регистрирате в КАТ ППС-то. Хубав ден!

   Отговор
 7. Петър Мулешков says:

  Здравейте
  Възможна ли е регистрация на ремарке от половин кола и какви са техническите изисквания ако е възможно.
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Възможна е ако ремаркето е произведено от оторизиран производител на ремаркета и е с одобрен тип.

   Отговор
 8. Милчев says:

  Здравейте,
  Възможно ли е законно изменение на каросерията на малолотражен джип сузуки саморай без промяни по носеща рама, спирачки и двг. Под изменение имам в предвид промяна на външния вид -подмяна на калници,преден капак ,врати ,азадни калници заден капак от друг автомобил

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Възможно е, но няма как да Ви отговорим за Вашия случай при положение, че не сме видели превозното средство. Заповядайте в базата ни в София с превозното средство от понеделник до петък след 8:30 и преди 16:00 и нашите колеги ще Ви отговорят на въпросите.

   Отговор
 9. Румен Георгиев says:

  Технотест АД Здравейте ! Имам следния въпрос към Вас . Правите ли посещения на адрес, за мнение по въпроса за самоделно изработени МПС. Или : Посещавате адрса казвате може или не може да се регистрира, и какви са подробностите ако може ?
  Благодаря ! Поздрави !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Румен. За самоделно изработени ППС, процедурата за регистрация е много сложна и дълга. Отидете в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация да Ви обяснят какъв е целия ред за одобряване на нов вид ППС. Като техническа служба на България, ТЕХНОТЕСТ може да издаде протокол за одобрение според обхвата на акредитация.

   Отговор
 10. Митхат says:

  искам да попитам имам 8метрова платформа без документи,по точно сглобена на части,рамата е фабрична Българско производство,осите са АЛ КО,всичко си е фабрично нищо не съм преправял,казаха че ми трябват документи от тхнотест за да мога с тях да го регистрирам.
  какво трябва да направя и колко ще ми струва?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако платформата няма оригинална табела на производител, няма какво да се направи. Ако има такава, моля обадете се на тел. 02/9739182 за детайли за допълнителна информация. Хубав ден!

   Отговор
 11. Росен says:

  Здравейте,
  Щах да задам същият въпрос като колегата Кольо Каменов, но след като вече сте му отговорили, да попитам отново: Не е ли меко казано безумие да се игнорира цял един клас ППС-та и да се принуждават притежателите на самоделни такива да търсят незаконни начини за регистрация? Нали идеята на „техно тест“ е именно да се докаже годността на дадено ПС? Какво значи „не подлежат на регистрация“ ?!?? На всякъде по света ВСЯКО ППС поделжи на регистрация, стига да ОТГОВАРЯ на определени изисквания? По каква логика самоделно МПС може да се регистрира но самоделно ремарке по дефиниция не може да се регистрира?
  Моля за отговор от коя институция и по каква причина е наложена тази забрана?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен. Самоделни ППС, доколкото ни е известно, в Европа се регистрират само в Англия и Люксембург. Действащата нормативна уредба в България не позволява това, освен в случай, че сте регистриран производител и ППС е преминало изпитванията предвидени в Наредба-60 на МТ. Ако можем да ви бъдем полезни с нещо друго, моля не се колебайте да се свържете с нас.

   Отговор
 12. кольо kаменов says:

  Сам си направих туристическо ремарке. Спазил съм необходимите изисквания. Мога ли да го прекарам на технотест и ако мога, колко ще ми струва?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте и честито Възкресение! От близо 4 години самоделни ремаркетна не подлежат на регистрация и респективно няма как да минат през нас. Съжалявам, че няма как да Ви бъдем полезни. Успешна седмица!

   Отговор
 13. Антон Антонов says:

  Здравейте , изработил съм си саморъчно Мото Триколка с двигател на VW -Beetle 1.5 .Какви документи са нужни за минаване през Техно тест ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Антон. Няма как да ви отговорим без да се запознаем с всички детайли. Моля, обадете се на колегите на тел. 02/9739182. Всичко добро!

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.