3. Изменения в конструкцията (типа) на нови ППС, компоненти, отделни технически възли

45 Отговора
 1. Денис says:

  Здравейте, бих искал да попитам понеже притежавам LADA 2107 двигател 1.6 с ангренажна верига 78кс . И се чудя мога ли да регистрирам ладата с руг двигател от БМВ 320и е46. И каква ще е процедурата за регистриране зада може да се движи по международните пътища, ако може да се регистрира. И ако може да се регистрира къде се случват нещата и грубо казано колко пари ще струва .И документите на ладата и докумунтите на двигатела на БМВ то са налични.Понеже не съм на вътре с нещата.Аз до колкото съм запознат в други държави можеш да смениш двигател без регистрация на двигатела защото се води като резервна част. Или нещо подобно.Благодаря за предварителния отговор.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Денис.
   В други държави може и да е възможно, но в България не е позволена промяната в конструкцията, ако фабрично на шасито не се монтира двигател с такава мощност.

   Отговор
 2. Кристиян says:

  Здравейте,
  Възможно ли е да се узакони и премине успешно ТЕХНО ТЕСТ, при смяна на шаси на Нисан Патрол у60, което е от бракувана кола, поради причината, че шасито вписано в талона бе изгнило и се наложи подмяна ? Налични са договор за покупко-продажба, както и големият талон на бракуваната кола.

  Отговор
 3. кирил says:

  Здравейте, Може ли да направите корекции на O1 и F3/състав от мпс/ позиции в талона или вписване на заводските данни.благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   Вземете си сертификат за съответствие с техническите данни на ПС от оторизиран представител на марката за България и заповядайте в базата ни в София всеки работен ден след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 4. Даниел says:

  Искам да сваля сефалките на бус който е 15 местен да стане лек 8 местен какви са изисканията и колко ще ми струва.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Даниел.
   Заповядайте всеки работен ден, в базата ни в София, след 8:30, за да прегледаме превозното средство дали ще отговаря на изискванията.

   Отговор
 5. Венци says:

  Може ли да ми изпратите изискванията за промяна на конструкцията на ППС до 3.5т от фургон, във автовоз /Пътна помощ? Има ли значение дясната дирекция? Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венци.
   Изпратихме изискванията на посочения от Вас email. Моторни превозни средства, с органи за управление разположени в дясно, не преглеждаме.

   Отговор
 6. Деян says:

  Здравейте, предстои ми закупуване на автомобил Suzuki Jimny, внесен от Италия, който по талон се води M1. Възможно ли е регистрирането му в България да стане като категория N1, след проверка при вас. Каква е цената за услугата? Автомобилът реално е с 1+1 места и метална решетка, която отделя товарното помещение.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Деян.
   Ще трябва да сложите преграда (решетка) и на страничните стъкла в товарното пространство и подът да е равен. Цената при нас в ТЕХНОТЕСТ към момента е 348.00лв. с ДДС.

   Отговор
 7. Петър says:

  Здравейте, възможно ли е да се узакони Мазда рх-8 ако и се смени двигателя от роторен към такъв с бутала от друга марка МПС, от този модел няма произведени с бутални двг-та

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Стига да не се заваряват елементи по шасито при монтаж, да е от същата или по-висока екологична категория от предходния, да няма голяма промяна в киловатите, да има набит номер и да имате документи за придобиване, не би трябвало да възникнат пречки при узаконяването му.

   Отговор
   • Петър says:

    какъв е процента за киловатите, двигателят ще е с по-малко киловати от заводския, и има ли възможнот да се ползва двг-то от кола за части без номер на двигателя в талона и каква е цената за минаване на тест при вас

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Петър.
     Ако новият двигател няма номер, то трянбва да разполага със свидетелство за регистрация с данните за двигателя. Цената към момента при нас за смяна на двигател от друг тип, модел и марка е 294.00лв. с ДДС.

     Отговор
 8. Здравко Чернев says:

  Здравейте, закупихме мерцедес спринтер C213 ,който е бил линейка . След изваждането на всякакъв тип апаратура ,която беше инсталирана килограмите се промениха . Тъй като искаме да го използваме като товарен ,какво е нужно да ви се представи като изискване от ваша страна,за да се променят килограмито по талона ? Т.е.документи и техническа част като (колани , прегради и т.н.) Благодаря ви , очакваме вашият отговор .

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Здравко.
   За да бъде товарен, ще трябва да отделите пътническото от товарното пространство с преграда, да защитите страничните прозорци с решетка или преграда, като големината на отворите на решетката, не трябва да надвишават 50х50мм. След като направите изменението, заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30ч, с документите и превозното средство и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 9. Валери Николов says:

  Здравейте.Изкам да закупя товарен бус и да го пригодя в скара-бира.Не възнамерявам да променям външния облик на буса а да обслужвам клиентите единственно през отварящата се странична врата.Единсвено вътрешното оборудване ще бъде новото към буса……….Какво ще ми бъде нужно за узаконяване…..трябва ли да мине през вас и какво ще струва това.Благодаря Ви предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Валери.
   Ако искате да го регистрирате като специален автомобил за търговски цели, ще трябва да минете през техническа служба. Цената към момента при нас в ТЕХНОТЕСТ е 348.00лв. с ДДС.

   Отговор
 10. Венислав says:

  Здравейте, имам мотоциклет Honda CBR 600rr (регистрирана, 86kW по талон).
  Има ли възможност, след като мотоциклетът бъде ограничен да го пререгистрирам с мощност 35kW?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венислав.
   Колкото е мощността на двигателя, толкова киловати се вписват в свидетелството за регистрация.

   Отговор
 11. Георгиев says:

  Здравейте!Имам Волво V50 и двигател с код B5244S5.Намерил съм двигател от ВолвоS60 със същата кубатура,мощност и година на производство с код В5244S2.Разликата между двете коли е ,че моята е комби с другата седан.Необходимо ли е да минавам на технотест?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георгиев.
   Смяната на двигател с друг тип, марка, модел и код двигател се води изменение в конструкцията, следователно ще трябва да минете през техническа служба за промяна в конструкцията. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 12. Ваня says:

  Здравейте ,купих автомобил при опита ми да го регистрирам в КАТ разбрах че двигателя е сменен…звънях на предишния собственик каза ми че не е знаел…нямам документи за смяната на двигателя .Какво да правя за да го регистрирам ?

  Отговор
 13. Андриян says:

  Здравейте закупих мерцедес е220 код на мотора ом651 смених блока поради повреда блока е със същия код ом651 само че е от е200!
  Колата е с англииски номера имам документи на новия блок при опит за регистрация ще бъда ли пратен за техно тест и ако да колко ще ми струва

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Андриян.
   Типът на двигателя на въпросната марка се определя от първите шест символа. Ако съвпадат, няма да имате нужда да минавате през техническа служба.

   Отговор
 14. Лиляна says:

  Купих кола и при регистрация от КАТ ми казаха,че трябва да мина технотест,защото двигателя е друг тип,но в талона няма тип. Двигателя е 2.5 инджекция. При първата регистрация в Кърджали е преписан номера по талон. Явно като е регистрирана тук не е догледана. Свързах се със стария собственик и ми даде фактура за смяната на двигателя в Англия и каза,че е сменян там а не в България. Във фактурата е описана смяната на двигателя и не е посочен номера му ,изписан е английския регистрационнен номера на колата . Каква е процедурата в моя случаи? Какво се прави?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Лиляна.
   Заповядайте при нас в ТЕХНОТЕСТ с автомобила и документите с които разполагате, всеки работен ден след 8:30 и нашите колеги ще ги прегледат и ще Ви дадат нужната информация.

   Отговор
 15. Георги says:

  Здравейте интересува ме може ли дизелов автомобил да стане бензинов.ауди а6 2.5 тди да стане 2.4 бензин също от Ауди а6.Ако може какво е необходимо.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Ако на въпросното шаси се монтира фабрично двигателят, който искате да монтирате няма проблем за изменение в конструкцията. Трябва да разполагате с документи за придобиване на двигателя, както и екологичната категория на новия двигател да не е по-ниска от тази на предходния.

   Отговор
 16. Теодор Петков Лещарски says:

  Здравейте , интересува ме дали мога да пререгистрирам UAZ-452D ,на автомобила е монтирана сондажна апаратура .
  Какво ще ми е необходимо да се регистрира с допълнителното оборудване.
  Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Теодор. Ако няма претоварване на максимално допустимата маса и натоварванията по оси и ако апаратурата е монтирана неподвижно към автомобила, може да се извърши промяната в конструкцията.

   Отговор
 17. Станислав Лефтеров says:

  Здравейте , искам да попитам възможно ли е да се промени дирекцията от дясна на лява и колата да се регистрира като ляв волан и ако да какво е необходимо ? Благодаря предварително !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Станислав. Освен дирекцията, светлините, светлинната сигнализация, чистачките, огледалата трябва да отговарят на изискванията за десен трафик на движение.

   Отговор
 18. Tодор Христов says:

  Здравейте,
  Искам да се сдобия с товарен бус (пример: VW crafter, Mercedes Sprinter, Peugeot Boxer) и да го направя нещо като каравана, но да спестя колкото се може от допълнителни разходи откъм пререгистрации и специалните изисквания като за караваните. Идеята ми е да сложа прозорец в товарната секция, легло, малка кухня и някой друг шкаф както и елементарна електрическа и водна система захранвани от соларни панели и 2 туби за мръсна и чиста вода. Опция 1 е да изрежа прозорец и евентуално някоя друга дупка. Какво ще променят тези видоизменения в документацията на буса. Опция 2 е да си спестя каквато и да е външна (екстериорна) намеси върху буса (рязането на прозорец и малки изолирани дупки) дали това ще спести допълните изисквания?
  Благодаря предварително!
  Тодор

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. Изискванията към този тип автомобили са написани в Наредба Н-3 на МТИТС за изменения в конструкцията на регистрирани ППС.

   Отговор
 19. Тихомир Цветков says:

  Здравейте! Какво трябва да се направи, за да се пререгистрира лек автомобил в товарен? Става въпрос за Нисан Мурано 2008 г. Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Задният ред седалки се премахва, така, че автомобилът да стане 1+1 места за сядане; пътническо-товарното пространство се разделя с решетка; защитават се страничните стъкла на товарното пространство с решетки; изравнява се пода на товарното пространство. След така извършеното преустройство, автомобилът следва да премине проверка на изпълнението на така изменената конструкция. За същата са необходими свидетелство за регистрация I част и, ако има смяна на собственост, договор за покупко-продажба. Ако всичко отговаря се издава протокол за изменение на конструкцията, който се входира в ИА АА, която издава крайния документ, необходим за пререгистрация на ППС в Пътна полиция. Ако имате нужда от повече информация, или съдействие, моля, не се колебайте да се свържете с нас на посочените координати. Успешен ден, екипът на ТЕХНОТЕСТ АД.

   Отговор
 20. Мат Петров says:

  Здравейте.Монтирах газов инжекцион на автомобила които е със Транзитни номера .Мога ли да премина първоначален преглед при вас и с него след това да регистрирам колата в Кат за да може да фигурира газ -бензин в талона.

  Отговор
 21. Теодор says:

  Искам да попитам за бмв е46 320 2001година могат ли да се монтират трети ред седалки. Каква ще е цената и дали вие ги имате в наличност или аз трябва да си ги намеря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Теодор. Такова изменение в конструкцията не е възможно за цитираното ППС. Всичко добро.

   Отговор
 22. Станислав субашев says:

  Здравейте, интересува ме вашата услуга с код 3607.
  Искам да попитам какви условия трябва да покрива превозното средство за да премине успешно технотестът, трябват ли някакви сертификати за отделните възли и компоненти, и ако трябва на кои точно. Ако може да разясните процедурата.
  Предварително благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, за да Ви можем да Ви дадем най-точен отоговор ще е добре да запознаете колегите с конкретния случай, тъй като казуси от този тип могат да се окажат доста сложни (напр. електрическата част трябва да отговаря минимум на изискванията на 2 Правила на ИКЕ ООН + Правилото за електромагнитна съвместимост, което изпитване в България не може да се направи).
   Освен това автомобилът трябва да остане автомобил така, както е произведен – с вентилация/отопление, усилвател на волана и на спирачките, съгласуване на компютърните системи – ABS, ESP … ако има такива; скоростни качества – макс. скорост/зависи дали остава мех. скоростна кутия – може ли да се превключват скорости или е блокирана на дадена предавка; как се държи колата при потегляне по наклон; ако има рекуперация на енергия – как се изменя действието на спирачната система и т.н. Акумулаторните батерии – къде са – закрепване , вентилация и др.

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.