10. Други

79 Отговора
 1. Нана says:

  Здравейте, имам закупен мотор 50 кубика, тук от България. Като документи имам само декларация за внос от Япония и договор за продажба. Каква е процедурата в този случай, за да мина технотест? Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Нана.
   За да преминете през индивидуално одобрение за въпросното превозно средство, ще Ви е нужен и документ от представителството на марката в България, на коя екологична категория отговарят емисиите на МПС.

   Отговор
 2. Тодор Друмев says:

  Здравейте! Закупих автомобил от вторични суровини без документи и талони. Има ли вариант да се легализира и регистрира по този начин и ако не какви документи са необходими за това? Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор.
   Ако автомобилът е предаден за разкомплектоване няма как да се върне в отчет.

   Отговор
 3. Красимир says:

  Здравейте,
  Автомобил Dacia Logan Sedan
  Регистриран :Април 2018 товарен автомобил.
  Възможно ли е да се направи на М1 (Лек Автомобил?
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Красимир.
   Възможно е, стига да е бил произведен като лек автомобил (М1). Можете да проверите как е излезнал от завода в представителството на марката по номер на рама.

   Отговор
 4. Каталин says:

  Здравейте, купих ремарке от Холандия, без талон, само с договор. Мога ли да го регистрирам в България?

  Отговор
 5. Димитър says:

  Здравейте,
  Имам следния казус.
  Сменен е двигател на лек автомобил Алфа Ромео 147 с такъв от Алфа Ромео 156.
  Този от модел 156 е с 4к.с. повече от този на 147. Проблема е, че новомонтирания двигател е без документ.
  Разбирам, че е нужно да се мине технотест заради разликата в мощността, но възможно ли е това да се случи без документ за монтирания двигател?
  Проблемът в момента е, че колата не може да смени собственост ( не може да мине „канала“ в Кат)

  Отговор
 6. Юзджан Кадир says:

  Здравей те купих една кола на 02.07.20 и правихме покупка продажба и не можах да сменя талони те на автомобила щото заминавах чужбина и дойдох 05.03.21 пуснаха на ТЕХНОТЕСТ и какви документи трябва носим ? Ако някой друг докара превозното средство без собственика, ще бъде ли добре?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Юзджан.
   Ще са Ви нужни талонът на автомобила и договора за покупко-продажба. При нас не е задължително собственика да присъства.

   Отговор
 7. Георги Кръстанов says:

  Здравейте Ако е спряно от движение МПС с изтекъл срок на г.т.п, какво трябва да се направи за да се пусне в движение? И също така да ви попитам възможно ли е с нотариално заверено друго лице да мине технотест или е задължително да е собственика.?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Ще трябва да преминете през процедура за възстановяване на регистрация. За при нас в ТЕХНОТЕСТ няма значение кой ще докара превозното средство. Ще ни трябват документите, както и ППС трябва да бъде в готовност за движение – спирачки, газове, светлини, колани , прозорци и т.н. Цената към момента за леки автомобили е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 8. Геори says:

  Здравейте имам туристическо ремарке без номера има ли възмозност да мине техно тест и да се регистрира

  Отговор
 9. Михаил says:

  Здравейте,
  каква е процедурата по регистрация на ремарке за лодка (колесар) собствено производство?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Михаил.
   Ремаркета могат да се произвеждат само от оторизирани производители.

   Отговор
 10. Филип д says:

  Здравейте , запитването ми е следното :
  Фактури за закупени шаси и двигател от морга достатъчни ли са ми за да се явя на технотест с оффроуд автомобил ( на 32 години ) И също исках да попитам от статоса на ППС- то , когато е било бракувано ли зависи и това дали може мотора да се използва отново ? Благодаря в аванс

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Филип.
   От причината за снемане от отчет зависи дали може пак да се върне в движение. Щом е от морга по-скоро няма да можете да го върнете в движение. Заповядайте при нас в ТЕХНОТЕСТ с документите и нашите колеги ще Ви отговорят на въпросите.

   Отговор
 11. Венцислав says:

  Здравейте, имам туристическо ремарке без документи. Въпроса ми е как може да се регистрира и колко струва услугата?

  Отговор
 12. Красимир says:

  Здравейте, искам да попитам при покупката на мотор, който е без документи, как и от къде могат да се извадят документи?
  Ситуацията е такава:
  Моторът е закупен цял, а не на части, но документите му са загубени.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, красимир.
   Отидете до регионалния КАТ, в който е бил регистриран мотоциклетът, да Ви издадат документи. Ако не е бил регистриран и няма документи за него, няма как да го пуснете в движение.

   Отговор
 13. Кирил Узунов says:

  Здравейте,,, Имам товарен автомобил ИФА , която е спряна от движение , номерата са върнати в КАТ а двата талона са при мен. Искам да попитам какви документи са необходими за да мина ТЕХНОТЕСТ и в същият ли ден ще получа документ от вас за да мога да е регистрирам в КАТ. Благодаря предварително,,,,,,,

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   При нас в ТЕХНОТЕСТ ще са Ви нужни свидетелство за регистрация част 1 и ако има смяна на собственост – договор или фактура за закупуване на ППС. Протоколите за възстановяване на регистрация се получават в същия ден.

   Отговор
 14. Светослав says:

  Здравейте, искам да купя бус внос от Англия с нормален волан,по талон се води 14 местен,но в момента е с 6 седалки +шофьорската.(другите ги няма)
  Трябва ли да се минава технотест? За да се регистрира.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светослав.
   Щом данните на автомобила не съвпадат с тези в свидетелството за регистрация, ще трябва да минете през техническа служба за изменение в конструкцията или да приведете автомобила във вида, описан в свидетелството за регистрация.

   Отговор
 15. Димитър Попов says:

  Ако е спряно от движение МПС с изтекъл срок на г.т.п, какво трябва да се направи за да се пусне в движение?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър.
   Нужен Ви е протокол за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
   • Георги Кръстанов says:

    Ако е спряно от движение МПС с изтекъл срок на г.т.п, какво трябва да се направи за да се пусне в движение? Интересуваме колко ще струва?

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Георги.
     Необходим Ви е протокол за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга, цената при нас за леки автомобили към момента е 330.00лв. с ДДС.

     Отговор
 16. Георги Руменов says:

  Здравейте от вторични суровини закупих моторче Балкан 50 което възстанових . Дали ще е възможно да се регистрира след като премине техно тест.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   При положение, че е закупен от вторични суровини, най-вероятно няма да може да се върне в отчет. Проверете как е снет от отчет в КАТ, ако е за разкомплектоване няма как да се регистрира отново.

   Отговор
 17. Атанас says:

  Здравейте,
  закупих автомобил от Канада, знам че трябва да мина технотест. Въпросът ми е какви документи са ми необходими и има ли нещо което трябва да бъде направено предварително по авотомобилът относно мигачи фарове и тн.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Атанас.
   Ще са Ви нужни митническата декларация, Канадското свидетелство за регистрация и ако имате временни номера – зеленият талон. Мигачите трябва да светят в жълто, а всичките изисквания за индивидуално одобрение на автомобил регистриран извън ЕС може да намерите в Наредба Н-3 на МТИТС.

   Отговор
 18. Цветомир Цветанов says:

  Здравейте закупих мотор Балкан 50 който е баркуван имам само договор за покупко продажба без нотариална заверка дали ще мога да мина техно тест за да регистрирам.Благодаря ви .предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветомир.
   Ще Ви трябва и удостоверение от регионалния КАТ за причината за снемане от отчет и определяне на собствеността на ПС. След процедурата за възстановяване на регистрацията ще Ви трябва и нотариална заверка при прехвърлянето в КАТ.

   Отговор
 19. Стефан Колев says:

  Здравейте имам колесар за лодка фабричен без никакви документи имали възможност да се регистрира

  Отговор
 20. Тодор says:

  Здравейте, имам запитване към вас притежавам ретро автомобил в отлично сътояние но без документи и не се води на мое име изгубени са, въпроса ми е има ли как чрез техно тест да му направя документите в кат на мое име.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор
   Ние от ТЕХНОТЕСТ няма по какъв начин да Ви помогнем в тази ситуация. Отидете в КАТ където е бил регистриран автомобила, заедно със собственика, за да извадите служебна бележка за автомобила по VIN номер и след това го прехвърлете.

   Отговор
 21. Галин says:

  Здравейте купих си бус пътнически от Германия. В момента все още не е регистриран тук защото двг не работи добре. Купил съм си двг от бракуван автомобил който е същият 1към 1 и въпросът ми е може ли да го регистрирам с новия двг. Имам талон за двг който е от бракуван автомобил

  Отговор
 22. Галин says:

  Здравейте интересува ме дали е възможно регистриране на туристическо ремарке което по талон, немски е 850кг да се регистрира 750кг. Ремаркето едно осово широко 1,10 дълго 2,00.

  Отговор
 23. Даниела Ангелова - Илиева says:

  Здравейте, при продажба на автомобил с прекратена регистрация (с цел съхраняване в личен имот) и върнати номера договорът за покупко-продажба следва ли да се подписва с нотариална заверка на подписите ?

  Отговор
 24. ДАМЯН says:

  Здравейте притежавам лек автомобил БМВ от 1996 535i 235кс.Желая да модифицирам горивната система и изцяло да работи само на Метан какви са условията за този казус и каква е цената за тази процедура.И още един въпрос ако така е модифициран двигателя като екологично чист на Метан в каква Евро категория ще се попадне.Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Дамян. Екологичната категория на превозното средство няма да се промени. Необходим ви е протокол за монтажа на метановата уредба, след което трябва да преминете на първоначална проверка на допълнително монтираната метанова уредба. Цената на тази услуга за момента при нас е 60.00 лв с ДДС.

   Отговор
 25. Илиева says:

  Здравейте!
  С какъв документ се извършва прехвърляне на собствеността на лек автомибил, спрян от движение ( съхранение в частен имот ) и отписан от съответните община и КАТ ( с предадени табели с регистрационни номера и перфорирани талони ), на друг собственик, който не е роднина?
  Необходима ли е нотариална заверка?

  Отговор
 26. Денислав Пехливанов says:

  Здравейте,искам да ви попитам автомобил нов внос от Норвегия подлежи ли на техно тест?

  Отговор
 27. Стоян Тодоров says:

  Здравейте, наложи се да сменя двигател на Нисан Кашкай 1.5 dci 106 к.с.-78 kw. Закупих друг с фактура, но е от Рено Меган 1.5 dci , но се оказа,че е 76 kw. Техниците ми казаха, че електрониката на Нисан е по-различна и отговаря на 106 к.с. Трябва ли да се минава технотест в случая, при толкова малки несъответствия в буквите на двигателя. И двата двигателя са с код К9К. Има ли срок за пререгистрация на новия двигател.
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. Щом има промяна в кода на двигателя, трябва да се премине по процедура по изменение в конструкцията.

   Отговор
 28. Иван says:

  Здравеите.Искам да попитам имам бус които по талон се води товарен,може ли да се пререгистрира като специален?

  Отговор
 29. Бенко Иванов says:

  Здравейте, искам да пререгистрирам ППС от товарен в специален. Каква е процедурата и каква е цената? Благодаря ви предварително!

  Отговор
 30. Йордан says:

  Здравейте. Понеже зкъснях с прехвърлянето на талоните на мотоциклета който купих, а и прегледът му изтека трябва да мина технотест и след това пререгистрация. Та въпросът ми е какви документи трябва да нося и колко пари ще ми струва

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йордан. За възстановяването на регистрация са ни нужни Свидетелството за регистрация част 1 и договорът за покупко-продажба. Превозното средство трябва да бъде изправно и в готовност за движение. Към днешна дата цената на протокола ни е 258.00 лв. с ДДС. Актуалните цени можете да следите на: “ http://technotest.bg/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%81/

   Отговор
 31. Марин Маринов says:

  Здравейте , въпроса ми е че автомобила който закупих е регистриран като товарен 1+1 ,същия е шкода октавия седан ,който се води на фирма до момента с бг регистрация , предстои пререгистрация на автомобила ,в друг град на физическо лице.Дали е проблем да остане товарен ,както си е сега,или да си е нормален пътнически , интервенции по купе и салон не са правени.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Марин. Можете да си го карате както си искате, стига да отговаря на характеристиките отразени в Свидетелствата за регистрация част 1 и 2.

   Отговор
 32. Делчо Делчев says:

  Здравейте !
  Искъм да ви попитам при вас ли трябва да мине закупен мотоциклет 150 кубика.
  Който е бракуван от предишен собственик.
  И аз като копувач на този мотоциклет искам да го вкарам отново в движение.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Делчо. Зависи какво имате предвид под „бракуван“. Ако на Свидетелството за регистрация пише „за съхранение в частен имот“ или „прекратена регистрация за износ“, мотоциклетът може да се пусне отново в движение.

   Отговор
 33. Свеетлин Станев says:

  Здравейте, наскоро закупих от възрастни хора живеещи на село туристическо ремарке – РСС – 500 кг, което е закупено – 1982 година от гр. Тутракан с табела, на която е отразен фабр. № и други данни. Същото никога не е регистрирано в КАТ.
  Не намират фактурата и направихме договор за покупко – продажба, който е нотарионално заверен.
  Какъв е редът да го регистрирам?

  Отговор
 34. Петър says:

  Здравейте имам няколко въпроса по случай промяна в външния вид на автомобил. Промяната се състой от външна промяна на купето като върху старо купе се слага изцяло ново от друг автомобил като смяна на преден, капак, калници, таван, врати. Има ли начин да го регистрирам по този начин и колко би ми струвал технотеста при условие, че не правя промени по ел. инсталацията, управлението и самото шаси, а само върху купето.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър. От близо две години се работи в насока създаване на такава процедура, но все още без конкретен резултат. Заповядайте на място в ТЕХНОТЕСТ или по телефон на 02/9739182 за консултация. Поздрави!

   Отговор
 35. никола колев says:

  искам да направя три или четири колесно ппс с трьбна рама , с двигател и скоростна кутия от мотор. (подобно на велорекс или рено туизи) какво ми е нужно за да го одобрите и разходи за услугата. кьде да намеря допьлнителна информация.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, за момента нормативната уредба в страната НЕ позволява саморъчно направени ППС. Успешен ден!

   Отговор
 36. Димитър says:

  Здравейте, искам да ви попитам каква е цената за смяна на купе на лек автомобил и колко време отнема издаването на документите. Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър! Купето на даден автомобил се явява негова фундаментална част и не подлежи на смяна, затова и всеки автомобил (купе) разполага с уникален идентификационен номер – VIN. Доколкото Ви разбирам, Вие желаете да извършите смяна на двигател на въпросното купе. Това е възможно, в случай, че всички изисквания са спазени. Цената на протокол за смяна на двигател с вътешно горене струва 228лв с вкл. ДДС, а изпитването се извършва ориентировъчно в рамките на час.
   За повече информация се обърнете към колегите изпитватели от отдел Технически прегледи и изпитвания на тел. (02) 973 91 63.
   Надявам се да сме Ви били полезни и Ви очакваме.

   Отговор
 37. Емилиян says:

  Здравеите искам да попитам как стоят нещата с ремъркетата без регистрация, примерно купени от Германия седяли 10 години и собственика решава да го продаде какви документи са необходими за връщането му на пътя след изтичане на транзитните номера? И къде във Пловдив се извършва технотест?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емилиян. ППС може да се регистрира в България, ако то разполага с регистрационен документ от друга държава. Във Вашия случай, трябва да разполагате например с немски рег. талон. График за командировките ни в Пловдив можете да намерите на следния адрес: /технотест-в-страната/ . Извършват се на територията на ф-ма Филтранс – на ул. Кукленско шосе, до новата митница. Спорен ден!

   Отговор
 38. Асен says:

  Здравейте, искам да попитам дали издавате документ за пред органите на пътна полиция в който ми се разрешава да карам автомобила ми-Москвич 408 от 1967 година,без колани защото заводски си е излезнал така.На старият картонен талон от едно време имаше печат „без колани“,но на новите няма как да има.Ако е възможно,кажете ми евентуална цена.От Пловдив съм и все още го реставрирам но скоро ще е готов и не искам да имам проблеми със закона.Предварително ви благодаря и весели празници.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен. Разбираме въпроса Ви, но за съжаление няма такъв документ, който да можем да издадем. Това е въпрос от компетенциите на Пътна полиция и Ви препоръчваме да се обърнете директно към тях. Имайте предвид обаче, че поставянето на колани без одобрен тип на конструкция, която не е проектирана за това може да бъде опасно. Успех!

   Отговор
 39. Михаил Пелтеков says:

  Какъв е графика за технотест в Пловдив? На 29 октомври ми изтича срока на транзитните №-а.
  Или в близък град до Пловдив :Пазарджик Хасково?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, в Пловдив ще бъдем на 11-ти ноември и 16-ти декември. В Пазарджик и Хасково няма да имаме командировки до края на годината. Ако тези дати не Ви вършат работа, заповядайте в София, където колегите работят всеки ден. Всичко добро!

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.