181 replies
 1. Лидия says:

  Здравейте.Казусът ми е следния-приятелят на дъщеря ми миналата година си купи кола,но не е сменил талона на негово име.Няколко месеца след това колата е снета от регистрация. За 6месецс,които са изтекли.сега иска да я продаде,като вече има и копувач.Оказа се че трябва първо да я пусне в движение и да прехвърли талона на свое име .а след това да я продаде.Годишния преглед е изтекъл.Въпроса ми е-какво трябва да направи и колко като цена ще му излезе

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Лидия.
   Да заповяда в базата ни в София всеки работен ден с документите за ПС и ПС, което да е в готовност за движение и нашите колеги ще му обърнат нужното внимание. Цената за възстановяване на регистрация, на лек автомобил, при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Reply
 2. Йордан says:

  Здравейте искам да попитам за кола със свалени номера. Въпросът ми е как може да се пусне във движение талона не е на мое име?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йордан.
   Ако не Ви е изтекъл годишният технически преглед се ходи директно в КАТ. Ако е изтекъл ще трябва да минете по процедура за възстановяване на регистрация.

   Reply
   • Петьо says:

    Имам същият проблем. Закупил съм автомобил, но не съм прехвърлил талоните на свое име. Сега ми казаха, че колата е дерегистрирана, като наскоро са изтекли гражданската и прегледа.
    Как мога да я пусна в движение и колко ще ми струва горе-долу?
    Благодаря за отделеното време!

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Петьо.
     Ще трябва да преминете през процедура за възстановяване на регистрация. Протоколът за възстановяване на регистрация, за леки автомобили, при нас в ТЕХНОТЕСТ, е 330.00лв. с ДДС.

     Reply
 3. Ники says:

  Здравейте,
  Каква е процедура за възстановяване на бракувана кола и съответно какво е необходимо да се заплати?
  Предварително благодаря за отделеното време.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ники.
   Ако е “бракуван”, няма процедура за възстановяване на регистрация. Проверете дали е такава причината за снемане от отчет.

   Reply
 4. Кирил says:

  Здравейте, може ли да мина техно тест в гр. Пловдив, а после автомобила да го регистрирам в Смолян, защото в Смолян е през много дълго реме, датите за техно тест.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   Да, можете. Работим и всеки работен ден в София на посочения адрес, след 8:30ч.

   Reply
 5. Асен says:

  Здравейте, миналия месец бракувахме на баща ми колата. Сега искаме отново да я върнем в движение. Та колата има още валидна застраховка и преглед. Каква ще е процедурата за връщане в движение?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Ако причината за снемане от отчет е “съхранение в частен имот”, преди да е изтекъл прегледа, се ходи директно в КАТ.

   Reply
 6. кемал says:

  камион авиа преслав снет от регистрация за съхранение в личен имот може ли да се регистрира колко ще ми струва и какви документи са нужни за смяна на собственост дали трябва нотариално заверен покупко продажба договор

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кемал.
   Нужен Ви е нотариално заверен договор. Ако отговаря на изискванията за възстановяване на регеистрация, няма да има проблем да се върне в отчет. Цената варира според категорията на превозното средство. Можете да проверите ценоразписа ни в сайта.

   Reply
 7. Гергана says:

  Здравейте , имам автомобил спрян от движение – прекратен регистрация, каква е процедурата по пускане в двужение , казаха ми че трябва да мине технотест. Но колата има технически преглед до 24.03, този преглед важи ли след като колата е спряна от движение. Благодря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Гергана.
   Зависи от причината за прекратяване. Отидете в КАТ, в който е регистриран автомобила, преди да изтече годишния технически преглед, за да Ви кажат какво ще е необходимо за пускане в движение.

   Reply
 8. Светла says:

  Здравейте, живея в чужбина и имам лек автомобил, който ползвам само лятото като се прибера в България. На постоянния ми адрес съм получила писмо от КАТ за служебно прекратяване регистрацията на автомобила поради изтичане на застраховката ми Гражданска отговорност. Може ли да се поднови регистрацията, за колко време и колко ще ми струва всичко . БлагодаряЧ

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светла.
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга. Цената към момента за леки автомобили е 330.00лв. с ДДС. Ако не Ви е изтекъл прегледа се ходи директно в КАТ.

   Reply
 9. Анонимен потребител says:

  Здравейте!Автомобил дерегистриран 2010г. с перфориран голям талон,на който не пише по какъв начин е бракуван,възможно ли е да се регистрира отново?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   От КАТ да Ви издадат документ, с който да се удостовери причината за снемане от отчет.

   Reply
 10. Велемир Белобрадов says:

  Здравейте,
  Казусът е следния:
  Свален от отчет автомобил, без преглед, с валидна гражданска- възможна ли е продажба в това състояние? Каква е цената за пускане отново в движение?
  Необходими документи? След регистрация(пускане в движение) на името на новия собственик, необходимо ли е някъде още да се регистрира,описва,преглежда?
  Благодаря предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Велемир.
   Можете да го продадете, но трябва да мине през нотариус. Цената за възстановяване на регистрация при нас, за леки автомобили, е 330.00лв. с ДДС. В КАТ ще Ви глобят за изпускане на срока за прехвърляне. За при нас ще са Ви необходими свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба.

   Reply
 11. Николай says:

  Здравейте, имам джип без номера джипа има голям талон на който пише че е спрян от движение.Възможно ли е да се регистрира

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Зависи от причината за снемане от отчет и дали автомобилът е в готовност за движение.

   Reply
 12. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Георги.
  Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ППС.

  Reply
 13. Дамян says:

  Здравейте, закупих си стар мотоциклет от пункт за вторични суровини. Има ли начин да се му се върне регистрацията. Благодаря Ви предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Дамян.
   Ако е предаден за вторични суровини, най-вероятно няма как да се върне в движение. Трябва да проверите каква е причината за снемане от отчет.

   Reply
   • Дамян says:

    От пункта ми казаха, че собственика го е дерегистрирал , за да не плаща данъци и го е предал за желязо. Мотоциклета е цял, вече напълно реставриран, в движение и в доста добро състояние. Няма ли някакъв начин да се регистрира. Проверен е в Кат по номер на рама, не е регистриран и не се издирва.

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Дамян.
     Проверете в КАТ за причината за снемане от отчет. Ако е за разкомплектоване няма как да го върнете в движение.

     Reply
 14. Тодор says:

  Добър ден!
  Закупих трактор от страната без никакви документи Как мога да го регистрирам отново
  Благодаря!

  Reply
 15. Кристиян says:

  Здравейте, пътувам по работа в гърция и намерих джип там, който е бракуван, има ли някаква възможност да се пусне в движение в България, благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кристиян.
   Първо ще трябва да възстановите регистрацията в Гърция и тогава ще можете да го регистрирате в Бългаия.

   Reply
 16. Асен says:

  Здравей те искам да попитам дали може да се встанови регистрация на автомобил през 2017 наприха договор за покупка продажба пред нотариус но новият собственик не отишъл да смени талоните как сега да процедирам за дая пусна пак в движение след като новият собственик ная регистрирал на време сега е продадена колата на друг каква е процедурата моля да ми отговорите…

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Нужно е автомобилът да премине по процедура за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга. Заповядайте с документите на ПС и ПС в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Reply
 17. Радоил says:

  Здравейте, скоро ми свалиха номерата за шофиране с изтекла книжка. Автомобила не се води на мое име, до колкото разбирам трябва да мине 6 месечен срок преди да може да се поднови регистрацията. След изтичането на срока трябва ли да се представя физически автомобила в КАТ? Автомобила ще има валиден технически преглед когато 6тте месеца изтекат. Каква е процедурата при подновяване на регистрацията? Възможно ли е след изтичането на срока да прехвърля автомобила на мое име без смяна на табели и технотест?
  Благодаря предварително!

  Reply
 18. Даниел says:

  Здравейте,
  Автомобил, който е със становище “тотал щета” издадена от Каско, има ли как да се въведе отново в движение? Ако да, каква е процедурата и на каква стойност?

  Reply
 19. Милен says:

  Здравейте!
  Мога ли да продам кола с “прекратена регистрация частен имот” в ЕС и ще имали някакъв проблем с регистрацията там

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   За да бъде регистрирано в друга държава, първо трябва да се възстанови регистрацията в България. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Reply
 20. Иван says:

  Здравейте,
  преди месец ми бе отнет автомобила, рег. номера, шофьорската книжка и контролният талон, след като дрегера за алкохол отчете 2,7 промила. Причината беше употребата на вода за уста. Резултатът от кръвната проба е негативен 000.
  В случая съм напълно невинен и ме интересува какво следа, дали ще трябва да регистрирам автомобила отново, дали ще е нужно да се ходи до КАТ Казанлък, където ми е постоянният адрес(автомобила е в РПУ в София).

  Благодаря

  Reply
 21. Атанас says:

  Здравейте,

  Преди време продадох автомобил без да го прехвърля (голяма грешка), в последствие са хванали жената да шофира без книжка и съответно са свалили номерата. Върнаха колата на мен, тъй като се води на мое име. Опитах да я регистриам като изкарах пълнонощно на познати да я регистрират от мое име, но те твърдят, че в системата колата още е в движение. Възможно ли е да са свалили номерата без реално да я дерегистрират? И проблем ли е, че нямам нито голям талон, нито малък?

  Благодаря.

  Reply
 22. Вичо says:

  Здравейте може ли да се регистрира кола с с вал ни номера от кат за шофиране без докоменти за правоспособност

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрвейте, Вичо.
   Можете да я върнете в отчет. Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да минете по процедура за възстановяване на регистрацията.

   Reply
   • Цветан says:

    Здравейте на мен ми свалиха номерата на колата поради причината за неправоспособност,нямам книжка колата не е на мое име казаха ми че се спира от движение за срок от 6 до 12 месеца но нищо конкретно за колко точно време ?! За пръв път ме спират как мога да разбера кога мога я регистрирам ?!

    Reply
 23. Господин says:

  Здравейте,миналата седмица купих бракувана кола с два талона,може ли да се възстанови и да пусне на движение,всичко е здраво и добре работи по колата и няма никъде ръжда,блгагодаря ви и ще чакам с нетърпение отговора

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Господин.
   Проверете автомобила по какъв начин е снет от отчет. Ако вярно сте посочили “бракуван”, то няма как да се върне в движение.

   Reply
 24. Емилиян says:

  Здравейте имам мотоциклет 350куб но със старият талон мога ли да го пусна в движение номера е загубен къкви докоменти ми трябват

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емилиян.
   Можете. За при нас в ТЕХНОТЕСТ ще са Ви нужни талонът и ако има смяна на собственост – договорът за покупко-продажба. ПС трябва да е в готовност за движение.

   Reply
   • Емилиян says:

    При положение че мотоциклета ще бъде пребоядисън трябва да се смеи и цветът в талона,а цената за технотрст каква е
    С предварително записване ли е или на място в Кат Пазарджик

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Емилиян.
     Промяната на цвета на ПС не се води изменение в конструкцията.

     Reply
 25. Александур says:

  Здравейте ,може ли бракуван мотоциклет с пробити талони от кат да бъде отнво регистриран .Баща ми почина и остана неговия бракуван мотор искам да го пусна в движение как би могло да стане това

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александур.
   Проверете как е снет от отчет в КАТ. Ако е с причина “съхранение в частен имот” или “износ”, може да се върне в отчет.

   Reply
 26. Миладин says:

  Здравейте, искам да попитам, може ли да се регистрира рърно изработена триколко , но за съжаление без документи за рама и двигател

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Миладин.
   Нови превозни средства, без типово одобрение, се одобряват от Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация.

   Reply
 27. Александър Александров says:

  Здравейте закупих кемпери който е спрян от движение за съхранение в частен имот това е станало преди 7 години. Въпроса ми е трябва ли автомобила да минава технотест преди да се регистрира. Благодаря предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър.
   При положение, че Ви е изтекъл годишният технически преглед, ще трябва да минете през техническа служба като нас, за протокол за възстановяване на регистрация.

   Reply
 28. Янко says:

  Здравейте!
  Закупих атв 250 кубика със служебно прекратена регистрация заради това че предният собственик не го е вписал на негово име в КАТ.
  В мен са талоните и договор без нотариална заверка. Как мога да възстановя регистрацията?
  Необходим ли е технотест?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Янко.
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще ви е необходим протокол от техническа служба за възстановяване на регистрация. Заповядайте при нас в София всеки работен ден след 8:30 сутринта с документите и АТВ-то и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание.

   Reply
 29. Иво says:

  Здравей те!
  Закупих товарен автомобил по талон специален (цистерна за почистване на канализация) бракуван 2015 година съхранение частен имот имам двата талона и договор нотариално заверен купувача е фирма защото специален възможно ли е възстановяване на регистрацията в областен град Плевен когато има изнесена дата в графика на техно тест АД и каква цена ще бъде и освен двата талона и договора за покупка нещо друго ще трябва ли.

  Reply
 30. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Георги
  Ако имате документи за придобиване на въпросния автомобил, отидете до регионалния КАТ да Ви издадат служебна бележка, по какъв начин е снет от отчет автомобила и на кого е собственост. След това процедурата е близка до тази на ГТП – сверяване на данни, оглед на автомобила, проверка на общото техническо състояние на автомобила. Ако всичко по автомобила е в норми, се издава протокол за възстановяване на регистрация на ППС, с който се отива в КАТ за регистрация.

  Reply
 31. Иво says:

  Здравейте,
  Закупен бракуван автомобил, със съхранение в частен имот, при възстановяване на регистрацията необходимо ли е договора между купувач и продавач да бъде нотариално заверен?
  Има ли нормативно изискване договора да е сключен пред нотариус?
  Благодаря Ви!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иво
   За при нас не е нужна нотариална заверка, но за в КАТ след това ще Ви трябва.

   Reply
 32. Георги says:

  Здравейте, предстои ми дерегистрация на автомобил който вече ще ходи за части в друго лице. въпросът ми е, аз като собственик като го дерегистрирам и напиша ,че ще се съхранявам в частен имот, другия човек дали може да го пусне в движение отново като притежава и двата талона(продупчени)но колата все още е на мое име?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Свален от отчер автомобил с причина – “съхранение в частен имот”, може да бъде върнат в отчет, след проверка на техническата му изправност.

   Reply
 33. Пламен Симеонов says:

  Здравей те, да топитам за камион спрен от движение от много дълго време как може да се оправи и да ли на место където се намира мпс. В София обл. Лек ден.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен

   Трябва да проверите по какъв начин е свален от отчет въпросният автомобил. Ако причините са: “съхранение в частен имот” и “износ” може да бъде възстановена регистрацията му. Този вид услуга не позволява извършването и извън територията на “ТЕХНОТЕСТ” АД, поради невъзможността за преместване на спирачният ни стенд, димомерът и останалата нужна апаратура.

   Reply
 34. Георги says:

  Здравейте!
  Казуса ми е следния – свалени регистрационни табели и ОТрегистриран ( ако може така да се каже )! Причината – купих автомобила, но не смених талоните на мое име на време, минаха повече от 4 месеца и ме спряха и ги свалиха! Сега за да ми възобновят регистрацията и номерата трябва да мина техно-тест!
  Въпроси: Какво преставлява теста – какво точно ще гледат на автомобила и колко пари ще излезне!
  Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Прегледът за възстановяване на регистрация е подобен на този за годишен технически преглед – спирачки, светлини, обезопасителни системи и компоненти, външен вид, екологичност, и съответствие на данните на автомобила с тези в свидетелството за регистрация. Цената към момента (14.12.2020г) за автомобили от категория М1 е 330.00лв. с ДДС.

   Reply
 35. Калин says:

  Здравейте,
  Искам да закупя автомобил, който е със старите бели регистрационни табели, регистриран е с тях през 1997 година. Колата не е в движение оттогава, съответно не е била регистрирана в данъчното. Собственикът е починал, наследници са неговите деца. Документите на колата ги няма. Дали ще може да се регистрира наново, и какъв е редът това да се случи?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин
   Отидете до КАТ с наследниците и актовете за наследници, да ви издадат служебна бележка за автомобила. След това си направете договор ако ще закупувате ПС. С бележката от КАТ, договора(ако има) и ПС заповядайте всеки работен ден в базата ни в София след 08:30 и преди 16:00 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание. Превозното средство трябва да бъде в готовност за движение!

   Reply
 36. Галина Байчева says:

  Здравейте! Може ли на бракувана кола да се промени вида на бракуване. От разкомплектоване на тотална щета?

  Reply
 37. Никола says:

  Здравейте, искам да попитам каква е процедурата към днешна дата за подновяване на регистрацията на автомобил, който е снет от отчед с право за съхрание в частен имот. Това е от около две години. В единия КАТ ми казват едно, в другия КАТ ми казват друго. Благодаря ви предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Никола
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, Ви е нужен протокол от техническа служба за възстановяване на регистрация на ППС. Ние от “ТЕХНОТЕСТ” АД извършваме този вид услуга. Необходими са Ви свидетелството за регистрация, ако има договор за покупко-продажба и превозното средство да е в готовност за движение. Работим всеки ден в София от 08:30 ди 16:00 с клиенти.

   Reply
 38. Емил Петтов says:

  Здравейте . От Варна съм казуса е следния лек автомобил закупен началото на 2019г минал през нотариус ама поради пречини че бях извън БГ не съм сменил талоните в Кат Варна. Следователно в момента искам да ги сменя ама колата е бракувана по служебен път от КАТ Варна. Казаха ми че технотест трябва да мина Трябва ли да минавам технотест за да се пусне в движение отново колата , какви са процедурите , какви документи ми трябват най вече цената каква е и в Варна има ли къде да се мине

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил
   Ако ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да минете през техническа служба за протокол за възстановяване на регистрация. Процедурата е близка до тази за ГТП, необходими са Ви талонът на колата и договорът за покупко-продажба. Автомобилът задължително трябва да е в готовност за движение. Цената към момента(14.12.2020) е 330.00лв. с ДДС за автомобили от категория М1. До края на годината ще сме качили графикът с посещенията в страната от където да видите кога ще сме във Варна.

   Reply
 39. Димитър says:

  Здравейте
  Закупих снет от отчет автомобил – на талона му е записано – за съхранение в частен имот.
  Собствеността на автомобила ще бъде сменена, т.е. ще има договор за покупко продажба. Автомобила е с изтекли ГТП и застраховка.
  Въпросите ми са:
  – Със така написаното на талона , мога ли да възстановя регистрацията на автомобила?
  – Необходимо ли е договора за покупко-продажба да е нотариално заверен?
  – Къде трябва да мине Технотест автомобила?
  Купувача е от област Габрово, а продавача – от Велико Търново?

  Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър
   На първия Ви въпрос : -Да
   На втория : -Вече да
   На третия : – Можете да получите протокол за възстановяване на регистрация само от акредитираните изпитвателни лаборатории в България. Ние от “ТЕХНОТЕСТ” АД предлагаме този вид услуга. До края на тази година ще качим графика ни с посещенията в България.

   Reply
 40. Тодор says:

  Здравейте. Искам да закупя купе от морга но ми казаха че нямат документи за него. Причината заради която искам да го взема е понеже на моята е изгнило и искам да прехвърля мотора на новото купе. Въпроса ми е може ли да се направи това и какви документи ми трябват и какво трябва да направя ако процедурата е възможна

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор.
   Ако купето е бракувано, каквото би трябвало да бъде щом е в морга, няма как да му възстановите регистрацията.

   Reply
 41. Преслав says:

  Здравейте!
  Може ли да попитам как се регистрира отново мотоциклет, който е с прекратена регистрация за съхранение в частен имот.
  И ако е удобно да попитам, каква сума се заплаща за подобна услуга? Благодаря ви предварително!

  Reply
 42. Димчо Ганчев says:

  Здравейте,
  може ли да премине тест и да се пусне в движение, по републиканката мрежа, самоделно превозно средство?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димчо
   След като преминете по процедура за типово одобрение на ПС при Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация, ще можете да го пуснете в движение.

   Reply
 43. Цанко Цанев says:

  При плащане на ГО.Връща ли се автоматично регистрацията на служебно деригистриран автомобил.Понеже получих писмо че е сужебно деригистриран поради липса на ГО.Платих я веднага.Мога ли да карам автомобила.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цанко. Проверете в КАТ какъв е статута на автомобила след като сте заплатил ГО.

   Reply
 44. Ники says:

  Здравейте.
  Купих бракувана кола със свалени номера, но с валиден преглед. За пускане отново в движение при валиден преглед трябва ли да се минава технотест? Благодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрваейте, Ники. Само в случай, че регистрацията е прекратена за “съхранение в частен имот” и наличие на валиден технически преглед, автомобилът може да се регистрира директно в КАТ.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йордан. Ако автомобилът има действаща регистрация подлежи на данъчно облагане.

   Reply
 45. Антон says:

  Здравейте,
  Разглеждам сайт за пракувани коли в Канада и Сащ. Въпроса ми е може ли ако щетата не е съществена и е отремонтирана в бг да се регистрира в бг и трябва ли тест ако конгретния модел няма евро сертификат.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Антон. Изпратете ни сертификатите на автомобилите на електронната поща, преди да ги закупите и ще можем да Ви отговорим.

   Reply
 46. Митко says:

  Здравейте асам Митко искам да попитам купих си копа обаче слет 3 дни след покупката ми свалих регистрациите табели и от тогава и минаха 7 месеца сега какво следва??

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Митко. За да пуснете в движение отново въпосният автомобил е нужно да преминете по процедура за възстановяване на регистрация. Процедурата е близка до тази за ГТП, заповядайте при нас с автомобила и документите за него, когато Ви е удобно, в базата ни В софия всеки работен ден.

   Reply
 47. Корнелия Иванова says:

  Здравейте,
  Искам да закупя от пункт за вторични суровини Балкан М1, за който като документ е само фактурата от пункта. С тази фактура може ли да мине технотест и да се регистрира наново? Ако не какъв е реда в такава ситуация?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Корнелия. Ако МПС-то е бракувано за ракомплектоване или е тотална щета, няма как да се регистрира отново. Трябва да проверите по какъв начин е снето от отчет в КАТ.

   Reply
 48. Пламен says:

  Здравейте,
  Искам да взема кола от Англия на която в талона пише commercial salvage – ремонта е по-скъп от колата (понеже е над 20г). Проблема е дребен и е отстранен. Мога ли да я регистрирам в БГ?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Автомобили в България се регистрират само с оригинален регистрационен талон.

   Reply
 49. Николов says:

  Здравейте, при покупка на мотоциклет с прекратена регистрация за съхранение в частен имот, договора за покупко-продажба трябва ли да е нотариално заверен?
  Поздрави

  Reply
   • Десислав says:

    Здравейте каква е процедурата за възстановяване на регистрация на бракуван мотор преди 20 години собственика ми е роднина и каза че всички документи при бракуването са останали в кат

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Десислав
     Трябва да проверите първо в КАТ, каква е причината за дерегистрация на МПС. Ако е “съхранение в частен имот” или “износ” няма проблем да се върне в отчет, но трябва да Ви издадат служебна бележка с причината за дерегистрация. С тази бележка и ПС заповядайте при нас в София всеки работен ден след 08:30 и преди 16:00. ПС трябва да бъде технически изправно!

     Reply
 50. Тодор Живков says:

  Здравейте! Искам да попитам каква е процедурата при автомобил със стария талон тип книжка? При тях е нямало възможност за вписване, за съхранение в частен имот, а талона е останал в КАТ преди 25 години, когато са върнати номерата. Каква е процедурата с такъв автомобил?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. Ще трябва да вземете удостоверение за собственост от КАТ, след което да преминете по процедура за възстановяване на регистрация.

   Reply
   • Тодор Живков says:

    Здравйте отново! Благодаря за отговора!
    Оказа се, че талона се намери, останал е при наследниците. В такава ситуация пак ли е необходимо да се вземе удостоверение от КАТ? Съпругата на собственика по талон е жива. Необходимо ли е да се изкара удостоверение за наследници и ако тя почине как следва да се придобие автомобила?

    Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здрвейте, Тодор. Автомобилът може да се придобие само с договор за покупко-продажба между стария и новия собственик или негови наследници.

     Reply
 51. Стефан says:

  Здравейте в краят на септември 2019 г. закупих лекотоварен автомобил с повреда в мотора и към днешна дата не съм ходил да сменя собствеността и регистрационните табели в кат. Гражданската отговорност и техническият предглед са изтекли, интересува ме от тук нататък каква е процедурата по регистрация

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан. Ако новият двигател е от същия тип като предходния, няма проблем да се премине по процедура за възстановяване на регистрация.

   Reply
 52. Венцислав says:

  Ако 2018г съм купил удряна кола в Габрово,ремонтирана е и се карала,прехвърлена е нотариално,трябва ли ми Технотест,за да сменя талоните със софийски.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тинка. В този случай ще трябва да преминете по процедурата за възстановяване на регистрация. Заповядайте с автомобила и документите при нас и нашите колеги ще Ви обърнат внимание.

   Reply
 53. Георгиев says:

  Здравейте! След като прехвърлих при нотариус личния ми автомобил на зет ми, в двумесечния срок не регистрирах колата на негово име. Когато отидох в КАТ Пловдив да направя пререгистрацията, прегледът беше изтекъл. В КАТ ми свалиха номерата. Как трябва да постъпя, за да бъде отново регистрирана?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Трябва да представите автомобила за преглед при нас за възстановяване на прекратена регистрация. Автомобилът трябва да бъде технически изправен. Ако всичко по автомобила е наред, се издава протокол за възстановяване на регистрация, с който се регистрира в КАТ.

   Reply
 54. Христо says:

  Здравейте. Интересува ме може ли да се регистрира наново чрез технотест бракуван автомобил поради катастрофа и е написано в талона му като тотална щета. Автомобила е поправим и е възстановен отново и изправен. Не е изменян нито двигател, нито нещо по окачването.

  Reply
 55. Тони says:

  Здравейте, закупих кола след ПТП – колата е написана ТОТАЛ заради каското. Има ли вариант да се регистрира и кара?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Jana. Нужни са свидетелство за регистрация и ако има промяна на собственост-договорът за покупко-продажба. Цената на протокола за възстановяване на регистрация за леки автомобили, към днешна дата е 330.00 лв. с ДДС.

   Reply
 56. Павел Димитров says:

  Здравейте!
  Искам да регистирам бракуван автомобил – съхранение в частен имот. Талоните са перфорирани. Автомобилът се води на двама собственика, единият е починал. Автомобилът има газова уредба, която не се използва поради неизправност. В талоните пише, че автомобилът е на газ и бензин. Автомобилът ще се движи само на бензин. Мога ли да я сваля преди технотеста? На какво трябва да обърна внимание преди минаване на Технотеста – светлини, чистачки? Автомобилът ще бъде регистриран на името на друго лице. Какви документи са необходими за пререгистриране? Как мога да придвижа автомобила до пункт на КАТ – пътна помощ, транзитни номера? В случай, че взема транзитни номера, нужно ли е да сключвам гражданска застраховка, да закупувам винетка и технически преглед за да придвижа автомобила до пункт на КАТ? Кога ще се извършва Технотест в Благоевград през 2020 г.?

  Благодаря предварително!
  Приятен ден!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Павел. Не е проблем да премахнете газовата уредба, автомобилът трябва да е в готовност за движение. За документите: трябва да имате страия талон, договорът за покупко-продажба. За Благоевград, комисията ни ще бъде на 14.01.2020г. в КАТ Благоевград.

   Reply
 57. Исмет says:

  Здравейте искам да закупя трабант, но колата е спряна от движение.Как мога да я пусна отново в движение и да бъде регистрирана на ново?

  Reply
 58. Пламен says:

  Здравейте, въпросът ми е: Възможно ли е възстановяването на регистрация на автомобил който е бракуван?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Необходимо е да проверите по какъв начин е “бракуван”. Ако е “за съхранение в частен имот” или за “износ” можете да възстановите регистрацията.

   Reply
 59. Любен Радев says:

  Здравейте,
  При закупуване на автомобил от САЩ с тайтъл “salvaged”, каква е процедурата за регистрация в България? Възможно ли е?

  Reply
 60. Далов says:

  Здравейте интересувам се възможна ли е пререгистрацията на мотоциклет 1000куб?
  Моторът е бракуван .Какви документи ще ми трябват като купувач и какво трябва да е описано в тях ? Също каква е таксата за подобен вид Мпс

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Възможно е ако мотоциклетът е с прекратена регистрация за съхранение в частен имот. Ще ни трябват свидетелството за регистрация част 1 и договорът за покупко-продажба, ако има смяна на собствеността. Таксата към днешната дата е 258.00 лв с ДДС.

   Reply
 61. Стоян says:

  Здравейте,закупих кола от област Пазарджик с Pa регистрация,а аз съм по постоянен адрес Стара Загора. Колата има нужда от ремонт (спирачки,външен вид и доста други), та въпроса ми е след като немога да спазя сроковете за регистрация в съответния КАТ -Стара Загора какво следва. Трябва ли сам да я спра от движение и може ли на по-късен етап да бъде регистрирана. Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. След изтичане на два месеца след нотариалното прехвърляне на автомобила, ако не е регистрирано от новия собственик, превозното средство автоматично се изтрива от базата данни на КАТ (снема се от отчет). При снемане от отчет, за да се върне обратно в движение трябва да се мине процедура по възстановяване на регистрация. При спиране от движение (за съхранение в частен имот или за износ) също се минава по тази процедура.

   Reply
 62. Кирил says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил с прекратена регистрация за съхранение в частен имот, с повредена скоростна кутия и серия огъвания по вратите, общо взето лош външен вид, трябва ли освен за скоростите да се погрижа и за външния вид, и колко ще струва технотеста, колата е хюндай сантамо и се води 6+1 места, Благодаря Ви предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Да, ще трябва да оправите външния вид на превозното средство. Цената към днешна дата е 330.00лв. с ДДС за леки автомобили.

   Reply
 63. Атанасов says:

  Колата е със свалени номера талона е надупчен и пише за пререгистрация в чужбина…може ли да се регистрира отново в БГ

  Reply
 64. Anonymous says:

  Здравейте,колата е бракувана табелите са снети талона надупчен и пише за пререгистрация в чужбина има ли възможност за регистрация отново

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При прекратена регистрация за износ е възможно отново да бъде регистриран в България.

   Reply
 65. Галина Василева says:

  Здравейте, купихме автомобил със свалени номера за употреба на наркотици. Трябва ли да се минава технотест при свалени номера за това и как да си регистрираме колата.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Галина. Не сме имали подобен случай. Препоръчваме ви да се обърнете към органите, които са свалили номерата на автомобила, да попитате трябва ли да се минава по процедура за възстановяване. Ако трябва, процедурата е близка до тази за ГТП, преглежда се превозното средство дали е в готовност за движение и ако да, се издава протокол с който се регистрира автомобила в КАТ.

   Reply
 66. Тодор Георгиев says:

  Ю ли месец си продадох сопственотоси ремарке изповядано пред нотариос . На третия ден се връща казва че се отказва. Ремаркето сие примен ивсички докоменти голям и малък талон платен данак и минат технически преглет.Оказвасе че в кат се води на куповача. От създалият се казус немо га да развалим нотариално завереният договор.Ремаркето ще бъди смъкнато от отчет сужебно.ТА питанетоми е как мога да възтановя регистрацият си.Трябва ли технотест.Благодаря за одговора предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. След изтичане на дву-месечния срок след прехвърлянето при нотариус, ППС автоматично се снема от отчет в базата на КАТ. При това положение ако нямате валиден ГТП е нужно да се мине по процедура за възстановяване на регистрацията. Вариянтът да си го върнете в движение, е да го прехвърлите обратно на Ваше име при нотариус и ако нямате ГТП да минете по процедура за възстановяване.

   Reply
 67. Ники says:

  Здравейте, От София съм, закупих кола със софийска регистрация. Прехвърлена е при нотариус, но това беше преди повече от година. Тоест доста съм просрочил 2-та месеца, които имам по закон да прехвърля колата в КАТ. Разбрах, че дължа глоба от 200лв, защото колата е със служебно прекратена регистрация. Въпроса ми е каква е точно процедурата за връщане на регистрацията на колата? Трябва ли колата да ходи в КАТ? Трябва ли да минавам технотест? Ако съм минал на технически преглед, трябва ли да минавам такъв в КАТ? Никъде не намерих отговор на тези въпроси, ще се радвам ако можете да помогнете! 🙂

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Ако имате валиден технически преглед се ходи директно в КАТ за регистрация. Ако такъв липсва се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Ние предлагаме този тип услуги, цената за лек автомобил за този момент е 330.00 лв. с ДДС.

   Reply
 68. Сунай Якубов says:

  Здравей искам да попитам искам да си купя ремарке до 750 кг от Холандия и те тук нямат документи мога ли да го регистрирам в България? И как ва е процедурата?

  Reply
 69. asoto8601@gmail.com says:

  Здравейте , закупил съм бракуван автомобил с бележка за съхранение в частен имот издадена от кат Хасково. Искам да регистрирам колата в кат Пловдив. Имам договор за покупко продажба написан на ръка между продавача и купувача. Талоните са перфорирани. Проблема е че смених предния ляв ботуш , който беше изгнил с друг и вече VIN номера не съответства с този от талона. Но под него има табелка с VIN номера , който съответства на този от талона. Ще мога ли да мина технотеста в Пловдив и Кат Пловдив ще регистрират ли автомобила по този начин? Ако е възможно , колко ще ми струва това? Благодаря !

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При положение че VIN номерът на автомобила е корозирал, първо трябва да се мине през КАТ за възстановяването му . След това се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Цената ни за протокол за възстановяване на регистрацията за момента е 330.00 лв. за леки автомобили.

   Reply
 70. Валентин Валентинов says:

  Здравейте,
  Как става възстановяване на регистрация, когато тя е била прекратена служебно поради липса на сключена застраховка “Гражданска отговорност” за
  МПС с тегло над 12т.?
  Може ли големият талон да се представи като документ за собственост?

  Reply
 71. Стоян says:

  Здравейте имам бракувано ремарке с върнати номера в КАТ и бележка от КАТ за номера на ремаркето и на кого се води.Документи за копуване и бракуване няма.Какво друго ми е необходимо за да мога да го регистрирам.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. Трябва да имате документ за собственост, освен бележката от КАТ, за да можем да Ви издадем протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Спорен ден.

   Reply
 72. Светозар says:

  Здравейте, закупих автомобил Мерцедес W – 124, Е 200, снет от отчет с цел съхранение в частен имот. Автомобила е с блокирал двигател – 2000 куб. бензин и десен волан. Купих друг двигател – 2200 куб. бензин със съответните документи, /голям и малък талон- перфорирани, за двигателя/ и договор за покупко-продажба, както и малък и голям талон – перфорирани за автомобила. Искам, да направя автомобила с нормален /ляв/ волан и да поставя новият двигател, като това се прави в сервиз, за което ще ми бъдат издадени съответните документи. Мога ли след, като направя това, да предоставя автомобила на технотест, след което, да го регистрирам! Благодаря Ви!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светозар. Възстанвяването на ППС снето от отчет може да бъде осъществено единствено във вида, в който е било снето (със същите данни в талона). Можете да смените двигателя с идентичен такъв (със същото типово одобрение) и да смените позицията на уредите за управление, след което да възстановите ППС-то в движение. За това ще ви е необходим и протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ако желаете, след възстановяване на регистрацията, ще можете да смените двигателя с цитирания от Вас, за което ще ви бъде необходим протокол за изменение в конструкцията на ППС. Цените на двата протокола са съответно 240лв с вкл. ДДС и 210лв с вкл. ДДС. ИА АА също има такса от 100лв за удостоверение на изменение в конструкцията на ППС. Надяваме се да сме Ви били полезни.

   Reply
 73. данаил says:

  може ли да се регистрира наново мпс лека кола ако тя е със старите бели номера не са свалени на нея са си явно е отрегистрирана от кат около 2006-2007 служебно.благодаря предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Данаил. В общия случай, не би трябвало да има проблем с регистрацията при така наличната информация. Не сме запознати с практика за „служебно отрегистриране“, но предполагаме, че това няма да донесе усложнения. Все пак, обърнете се към колегите изпитватели от отдел Технически прегледи и изпитвания на тел. (02) 973 91 63 за да се запознаем с конкретния случай и да излезем с конкретно становище. Успешен ден!

   Reply
 74. Венцислав says:

  Здравейте , интересувам се от регистрация в КАТ на един Балкан МК50-3. Казаха ,че първо трябва да премине през Технотест . Та въпроса ми е каква ще е цената ?
  Благодаря предварително и Весели празници .
  П.С. Мотора е взет от вторични суровини .

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венцислав! Пратете ни сканирани документите за собственост и фактурата от мястото, където сте го закупили на office@technotest.bg и ще Ви отговорим конкретно. Желаем Ви спорна година!

   Reply
 75. Стефко says:

  Здравейте. Ще се опитам да бъда максимално точен.
  Възможно ли е, ван Мицубиши Спейс Геар, от 7+1 места, да се преобразува в товарен, да речемс 2, или 2+1 места?
  Ако да, задните остъклявания може ли да бъдат, да кажем матирани?
  Ако пък не е възможно, то поне възможно ли ще е да му бъде намален броя места?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, броят места може да бъде намален без да се налага да минете през ТЕХНОТЕСТ. Ако искате да преобразувате ППС в товарен, основните изисквания в ТЕХНОТЕСТ са равен под, решетки на стъклата и между товарния и пътническия отсек. В наредба Н-3 на МТ има пълни изисквания за преустройство на лек а-л в товарен. Ако имате нужда от допълнителна консултация, моля не се колебайте да се свържете с колегите на тел. 02/9739182. Поздрави!

   Reply
 76. Борис Узунов says:

  Привет,искам да купя кола която е свалена от отчет и е с перфорирни талони,какво трябва да направя за да я пусна отново в движение и колко ще ми струва технотестът?
  Поздрави.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако ППС се води бракувано, няма възможност за възстановяване в движение. Ако действително се води снето от отчет, можте да се обърнете към колегите на тел. 02/9739182 за информация. Всичко добро!

   Reply
 77. Мариян Раднев says:

  Здравейте.интересува ме цената и какви документи са нужни за пускане в движение на снет от отчет поради съхранение в частен имот автомобил.намира се в сливен
  Благодаря Ви предварително за вниманието

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мариян.
   Документи:
   Голям (перфориран) талон, с който е снет от отчет и договор за покупко-продажба (ако е имало прехвърляне на собственост).
   Цени:
   МПС – категория М1 (лек автомобил – до 6+1 места) 240.00
   МПС – категория М1 (лек автомобил – 7+1 до 8+1 места) 264.00
   МПС – категория М1G (лек автомобил с повишена проходимост)270.00
   МПС – категория N1 (товарен автомобил с максимална маса до 3,5 тона) 288.00
   МПС – категория N2 (товарен автомобил с максимална маса 3,5 – 12,0 тона)336.00
   МПС – категория N3 (товарен автомобил с максимална маса над 12,0 тона)420.00
   МПС – категория М2 (автобус) 432.00
   Дву- или триколесно МПС от категория L (мотоциклет, мотоциклет с кош и мототриколка)192.00
   Четириколесно МПС от категория L (четириколка) 228.00
   Двуколесно МПС от категория L (мотопед) 108.00
   ППС – категория О1 (ремарке с максимална маса до 750 kg) 156.00
   ППС – категория О2 (ремарке с максимална маса 750 – 3500 kg)228.00
   ППС – категория О3 (ремарке или полуремарке с максимална маса 3500 – 10000 kg)288.00
   ППС – категория О4 (ремарке или полуремарке с максимална маса над 10000 kg)360.00

   Reply
 78. Лъчезар Делчев says:

  Здравейте,искам да попитам има ли начин за регистрация на бракуван автомобил поради изплатена тотална щета,която вече е отстранена и автомобила е като нов.
  Субару Легаси 2007г.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако в талонът на автомобила е записано „Снет от отчет поради съхранение в частен имот“ или „Износ в чужбина с цел продажба“ може, ако е бракуван, както сте написали, то не – няма вариант за връщането му в движение, независимо от щетата и актуалното му състояние. Поздрави, ТЕХНОТЕСТ

   Reply
 79. Елиян says:

  Здравейте, мисля да купя автомобил обаче е с прекратена регистрация, какво трябва да направя за да я пусна , технотеста задължителен ли е преди да мина кат и колко ще ми струва всичко, благодаря ви предеарително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако смятате да закупите автомобила от страната, а не от чужбина, то той трябва да се води като снет от отчет с цел съхранение в частен имот или износ за чужбина. В случай, че ППС-то се води БРАКУВАНО, то няма възможност за връщане в движение. Съветваме Ви да проверите актуалния статус на ППС-то преди покупка. Ако искате да го внесете от чужбина, се свържете с колегите за конкретна информация. Всичко добро!

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ясен. Ако МПС е бракувано, то не може да бъде възстановено според действащото законодателство. Ако обаче случаят е друг и колата е само спряна от движение (снета от отчет), можем да Ви издадем протокол, с който можете да я регистрирате в Пътна полиция. Цената е 240лв с вкл. ДДС. Желаем Ви хубав следобед!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.