20 replies
 1. Стоян says:

  Здравейте имам бракувано ремарке с върнати номера в КАТ и бележка от КАТ за номера на ремаркето и на кого се води.Документи за копуване и бракуване няма.Какво друго ми е необходимо за да мога да го регистрирам.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. Трябва да имате документ за собственост, освен бележката от КАТ, за да можем да Ви издадем протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Спорен ден.

   Reply
 2. Светозар says:

  Здравейте, закупих автомобил Мерцедес W – 124, Е 200, снет от отчет с цел съхранение в частен имот. Автомобила е с блокирал двигател – 2000 куб. бензин и десен волан. Купих друг двигател – 2200 куб. бензин със съответните документи, /голям и малък талон- перфорирани, за двигателя/ и договор за покупко-продажба, както и малък и голям талон – перфорирани за автомобила. Искам, да направя автомобила с нормален /ляв/ волан и да поставя новият двигател, като това се прави в сервиз, за което ще ми бъдат издадени съответните документи. Мога ли след, като направя това, да предоставя автомобила на технотест, след което, да го регистрирам! Благодаря Ви!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светозар. Възстанвяването на ППС снето от отчет може да бъде осъществено единствено във вида, в който е било снето (със същите данни в талона). Можете да смените двигателя с идентичен такъв (със същото типово одобрение) и да смените позицията на уредите за управление, след което да възстановите ППС-то в движение. За това ще ви е необходим и протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ако желаете, след възстановяване на регистрацията, ще можете да смените двигателя с цитирания от Вас, за което ще ви бъде необходим протокол за изменение в конструкцията на ППС. Цените на двата протокола са съответно 240лв с вкл. ДДС и 210лв с вкл. ДДС. ИА АА също има такса от 100лв за удостоверение на изменение в конструкцията на ППС. Надяваме се да сме Ви били полезни.

   Reply
 3. данаил says:

  може ли да се регистрира наново мпс лека кола ако тя е със старите бели номера не са свалени на нея са си явно е отрегистрирана от кат около 2006-2007 служебно.благодаря предварително

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Данаил. В общия случай, не би трябвало да има проблем с регистрацията при така наличната информация. Не сме запознати с практика за „служебно отрегистриране“, но предполагаме, че това няма да донесе усложнения. Все пак, обърнете се към колегите изпитватели от отдел Технически прегледи и изпитвания на тел. (02) 973 91 63 за да се запознаем с конкретния случай и да излезем с конкретно становище. Успешен ден!

   Reply
 4. Венцислав says:

  Здравейте , интересувам се от регистрация в КАТ на един Балкан МК50-3. Казаха ,че първо трябва да премине през Технотест . Та въпроса ми е каква ще е цената ?
  Благодаря предварително и Весели празници .
  П.С. Мотора е взет от вторични суровини .

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венцислав! Пратете ни сканирани документите за собственост и фактурата от мястото, където сте го закупили на office@technotest.bg и ще Ви отговорим конкретно. Желаем Ви спорна година!

   Reply
 5. Стефко says:

  Здравейте. Ще се опитам да бъда максимално точен.
  Възможно ли е, ван Мицубиши Спейс Геар, от 7+1 места, да се преобразува в товарен, да речемс 2, или 2+1 места?
  Ако да, задните остъклявания може ли да бъдат, да кажем матирани?
  Ако пък не е възможно, то поне възможно ли ще е да му бъде намален броя места?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, броят места може да бъде намален без да се налага да минете през ТЕХНОТЕСТ. Ако искате да преобразувате ППС в товарен, основните изисквания в ТЕХНОТЕСТ са равен под, решетки на стъклата и между товарния и пътническия отсек. В наредба Н-3 на МТ има пълни изисквания за преустройство на лек а-л в товарен. Ако имате нужда от допълнителна консултация, моля не се колебайте да се свържете с колегите на тел. 02/9739182. Поздрави!

   Reply
 6. Борис Узунов says:

  Привет,искам да купя кола която е свалена от отчет и е с перфорирни талони,какво трябва да направя за да я пусна отново в движение и колко ще ми струва технотестът?
  Поздрави.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако ППС се води бракувано, няма възможност за възстановяване в движение. Ако действително се води снето от отчет, можте да се обърнете към колегите на тел. 02/9739182 за информация. Всичко добро!

   Reply
 7. Мариян Раднев says:

  Здравейте.интересува ме цената и какви документи са нужни за пускане в движение на снет от отчет поради съхранение в частен имот автомобил.намира се в сливен
  Благодаря Ви предварително за вниманието

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мариян.
   Документи:
   Голям (перфориран) талон, с който е снет от отчет и договор за покупко-продажба (ако е имало прехвърляне на собственост).
   Цени:
   МПС – категория М1 (лек автомобил – до 6+1 места) 240.00
   МПС – категория М1 (лек автомобил – 7+1 до 8+1 места) 264.00
   МПС – категория М1G (лек автомобил с повишена проходимост)270.00
   МПС – категория N1 (товарен автомобил с максимална маса до 3,5 тона) 288.00
   МПС – категория N2 (товарен автомобил с максимална маса 3,5 – 12,0 тона)336.00
   МПС – категория N3 (товарен автомобил с максимална маса над 12,0 тона)420.00
   МПС – категория М2 (автобус) 432.00
   Дву- или триколесно МПС от категория L (мотоциклет, мотоциклет с кош и мототриколка)192.00
   Четириколесно МПС от категория L (четириколка) 228.00
   Двуколесно МПС от категория L (мотопед) 108.00
   ППС – категория О1 (ремарке с максимална маса до 750 kg) 156.00
   ППС – категория О2 (ремарке с максимална маса 750 – 3500 kg)228.00
   ППС – категория О3 (ремарке или полуремарке с максимална маса 3500 – 10000 kg)288.00
   ППС – категория О4 (ремарке или полуремарке с максимална маса над 10000 kg)360.00

   Reply
 8. Лъчезар Делчев says:

  Здравейте,искам да попитам има ли начин за регистрация на бракуван автомобил поради изплатена тотална щета,която вече е отстранена и автомобила е като нов.
  Субару Легаси 2007г.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако в талонът на автомобила е записано „Снет от отчет поради съхранение в частен имот“ или „Износ в чужбина с цел продажба“ може, ако е бракуван, както сте написали, то не – няма вариант за връщането му в движение, независимо от щетата и актуалното му състояние. Поздрави, ТЕХНОТЕСТ

   Reply
 9. Елиян says:

  Здравейте, мисля да купя автомобил обаче е с прекратена регистрация, какво трябва да направя за да я пусна , технотеста задължителен ли е преди да мина кат и колко ще ми струва всичко, благодаря ви предеарително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако смятате да закупите автомобила от страната, а не от чужбина, то той трябва да се води като снет от отчет с цел съхранение в частен имот или износ за чужбина. В случай, че ППС-то се води БРАКУВАНО, то няма възможност за връщане в движение. Съветваме Ви да проверите актуалния статус на ППС-то преди покупка. Ако искате да го внесете от чужбина, се свържете с колегите за конкретна информация. Всичко добро!

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ясен. Ако МПС е бракувано, то не може да бъде възстановено според действащото законодателство. Ако обаче случаят е друг и колата е само спряна от движение (снета от отчет), можем да Ви издадем протокол, с който можете да я регистрирате в Пътна полиция. Цената е 240лв с вкл. ДДС. Желаем Ви хубав следобед!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.