58 replies
 1. Владимир Пейчевски says:

  Здравейте,
  Мога ли да питам има ли възможност да се вкара в движение автомобил който е бил бракуван, и колко струва

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир.
   Ако автомобилът е снет от отчет за “съхранение в частен имот” или “износ”, ще можете да го върнете в движение. Цената на протокола за възстановяване на регистрация на лек автомобил при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Reply
 2. Росен says:

  Здравейте,
  Честита Коледа! Правите ли посещение на адрес в Пловдив и каква е цената за посещението? Желая да регистрирам лек автомобил Мерцедес внос от САЩ. Има ли по-специални изисквания за светлините, стъклата на колата и някакви други?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен
   Можете да видите графикът ни за посещения в страната на http://technotest.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/
   В Пловдив адресът за посещение е Кукленско шосе до митницата. Всички изисквания за индивидуално одобрение на регистрирано извън ЕС ППС можете да видите в Наредба Н-3 на МТИТС. Относно предпазните стъкла на автомобила не се допуска допълнително затъмняване, а основното изискване към светлините е мигачите да светят в жълт цвят.

   Reply
 3. Андрей says:

  Здравейте, обмислям да закупя Кадилак регистриран в Швейцария и внесен от там. Мога ли да отида директно в КАТ за регистрация или трябва първо да мина през Технотест? Все пак Швейцария е част от ЕИП и предполагам, че там е минал процедура по стандартизация. Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Андрей.
   Коли внесени от Швейцария не подлежат на индивидуално одобрение.

   Reply
 4. Калоян says:

  Здравейте, интересува ме цената за Технотест на автомобил внесен от САЩ, и има ли други изисквания освен цвета на мигачите, и фар за мъгла отзад. Благодаря предварително.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калоян.
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Цената при нас за ППС от категория М1 и N1 към момента(14.12.2020) e 456.00лв. с ДДС.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цецо
   Цената на протокол за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство, при нас към момента е 456.00лв. с ДДС

   Reply
 5. Анатоли Ненчев says:

  Здравейте, искам да регистрирам Форд Мустанг 2018 от Канада, какви документи са ви необходими и трябва ли нещо да се променя по колата?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анатоли
   Изискванията за индивидуално одобряване на пътни превозни средства, регистрирани извън държавите – членки на Европейския съюз, или друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо
   пространство са записани в Наредба Н-3 на МТИТС. Нужни ще ви бъдат свидетелството за регистрация от Канада, митническа декларация и ако има смяна на собствеността-договор за покупко-продажба или фактура.

   Reply
 6. Ростислав says:

  Здравейте колко би струвало да се регистрира сменен двигател на Крайслер със същия но свален от Мицубиши

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ростислав
   Цената към момента(14.12.2020) за протокол за смяна на двигател с вътрешно горене с ДВГ от друг тип, марка, модел, код (за категории М1 и N1) e 294.00лв. с ДДС.

   Reply
 7. Пламена says:

  За колко време се минава технотест за възстановяване на прекратена регистрация с изтекъл преглед. Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламена
   Най-вече зависи от броя на клиентите и вида на ППС, не би трябвало да отнеме повече от един час и половина.

   Reply
 8. Цветомир Иванов says:

  Здравейте!Имам ЛТ 40 което с двойни гуми и тахограф,регистрирано е специален със платформа,но е до 3,5т.Какво е нужно за да се промени общия тонаж на автомобила.Благодар!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цветомир
   Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ПС. Каквото пише на табелата на производителя, това си остава. Ако имате разлика в данните на табелата и свидетелството за регистрация, отидете директно в КАТ за поправка на грешка в талона.

   Reply
 9. Денис says:

  Здравейте, казвам се Денис. Искам да внеса електрокола от щатите. Тази кола е със salvage title, дали това е проблем или не? Ако да, то с кои от сертификатите няма да има проблеми? Задължиелно ли е мигачите да са жълти?

  Reply
 10. Тошко says:

  Здравейте! Преди 6 г. закупих автомобил Ауди А3, 8 L,1999 г- внос от Австрия. Автомобилът е с тунинг фарове, тип “Дяволско око” с дневни LED , къси и дълги светлини, работещи в различни варианти. Автомобилът е управляван в Австрия с тези фарове около 2 г. , а аз го управлявам в България 6 години. Въпросът ми е трябва ли да мине на технотест за фаровете и каква ще е цената?

  Reply
 11. Владимир says:

  Здравейте! Бих искал да попитам, има ли някакви особености при преминаване на технотест на автомобил фабрично само на газ, внос от Южна Корея и каква документация е необходима? Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са Ви документи доказващи съответствието на горивната система с изискванията на Правило №67 и протокол за изпитване по отношение на вредните емисии.

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сотир. Изпратете ни сертификата на електронната ни поща, за да можем да Ви отговорим.

   Reply
 12. Пламен says:

  Здравейте , внасям мотор 2005 BMW K1200LT от USА и ме интересува какви документи трябва да подготвя при представянето му за технотест. Мотора е със clean Certificate of title and Bill of sale изобщо какви са изискванията.
  Благодаря.

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Освен изброение документи Ви е нужен и сертификат за нивото на вредните емисий и митническа декларация.

   Reply
 13. Калин says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил от Канада който вече е тук в Бг, какви документи ми трябват и каква ще е цената

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин. Ще са ви нужни митническата декларация, канадското свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба или фактура за закупуване. Цената към днешна дата е 456.00 лв. с ДДС.

   Reply
 14. ивайло димитров says:

  Здравейте
  мога ли да регистрирам кола внесна от щатите с такъв тайтъл? FL – CERT OF TITLE-SLVG REBLD FLOOD

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло. С такъв вид “TITLE” не може да се регистрира автомобил на територията на България.

   Reply
 15. Константинова says:

  Здравейте! Закупила съм автомобил от фирма, който е с френски номера, но е товарен, ще му добавям седалки и ще минавам технотест. Може ли да мина първо технотеста и след това да правя регистрация в КАТ? Колко време отнема технотеста при вас и трябва ли да си запазвам час? Благодаря ви предварително за отделеното време!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Можете да минете по процедура за промяна в конструкцията с френското свидетелство за регистрация. Ако няма голям брой клиенти, процедурата при нас отнема около 45-60 минути. Няма нужда да си записвате час.

   Reply
 16. Борислав says:

  Купих си автомобил Мазда 6 внос от Швейцария и тук при регистрацията му не му признават евростандарта (евро 4 ) от официалния вносител на марката ми казаха че немогат да ми издадат сертификат или някакъв документ потвърждаващ евростандарта та питането ми е от вас можели да се получи такъв документ и каква цена би струвало изваждането на такъв за да мога да си впиша в големия талон и евронормата. Благодаря предварително.

  Reply
 17. Петко says:

  Здравейте, предстои ми внос на кола от Щатите. Проблем ли е ако е със Salvage title от там, но пък щетите са отстранени към момента на техно теста. И като цяло кои видове Title са приемливи за регистрация в България и кои не? Блгодаря!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петко. Може да се регистрира с “Salvage title” стига автомобилът да не е обявен за тотална щета, скрап, резервни части, опожарен, наводнен и др.

   Reply
 18. Анастас says:

  Здравейте, имам газ 53 и смятам да и сложа преден мост и раздатъчна кутия от газ 66, какво е необходимо за да се узакони тази промяна, за да може да се впише в талона категория на превозното средство N2G ?

  Reply
  • Анастас says:

   Също така, необходимо ли е при монтаж на механична автолебедка да се минава технотест ?

   Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Анастас. Газ 53 е фабрично произведен като 4х2 автомобил и не се допуска подмяна на мостове за промяна на категорията в N2G.

   Reply
 19. Александър Петков says:

  Здравейте,
  Имам мотоциклет категория А, на който искам да сложа китайски двигател да кажем 500кубика, което е с 200 повече от стария!
  Може ли да стане това и какво ще ми е нужно?
  Другия ми въпрос е:
  Мога ли да регистрирам мотоциклет правен от мен така да се изразя? Ползвани са части от различни мотоциклети за да постигна желания от мен дизайн. Транспортен инженер съм ако това би ми помогнало за нещо ще е супер.
  Поздрави!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър. Смяна на двигател на мотоциклет с по-голяма мощност не е възможно. За вторият въпрос, няма процедура по озаконяване за подобни изделия.

   Reply
 20. Anonymous says:

  Хочу зарегистрировать GLK220 2010 г. дизель ,выпуска произведен в Германии , эко норма 4, поставлен на первичный учет в Москве.Возможна регистрация авто с такими параметрами в Бургасе? И требуется ли Ваше заключение соответствия авто евронормам?

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравствуйте. Ето возможна. Для регистрации автомобиля вам необходим индивидуальный протокол одобрения, который мы можем оформить. Наш офис в Бургасе расположен на базе “АВТОТРАНСПОРТ” АД.

   Reply
 21. Димитър Димитров says:

  Здравейте,
  Бих желал да регистрирам в БГ внесен автомобил от USA тип SUV. Какви документи съм задължен да Ви предоставя?

  Благодаря предварително!

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, г-н Димитров. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Reply
 22. Благой says:

  Здравейте купих китайски мотопед WANGYE 50кубика 4-тактов бил е закупен от миналия собственик от метро документите които имам са че от фирма “Спийд Трейд” ги внасят. И се предоставят на “МЕТРО” и фактура че е купен от собственика + сертификат. Исках да го регистрирам но в кат ми казват че имат забрана да се регистрират този модел това става в град Петрич. Днес пътувах до Благоевград и казаха че не става трябва да мина технотест моля за информация

  Reply
 23. Иван says:

  здравейте имам ремарке правено.нямам никакви документи.как мога да го регистрирам ???

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван. Без документи няма как да регистрирате ремаркето според действащата в страната нормативна уредба. Приятен следобед.

   Reply
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Радко. Новопроизведени ремаркета се регистрират само ако са произведени от оторизиран производител.

     Reply
 24. Емил Соколов says:

  Здравейте , желая да внеса мотор Harley Davidson Vrod от US. Много моля , кажете ми какви документи трябва да подготвая и ако има от някъде да видя изискванията за такъв внос ще е чудесно. Моротора е в движение със чисти Certificate of Title and VIN . Благодаря
  Емил

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил. Освен талона (Certificate of Title), ще са ни необходими също митническата декларация и фактурата за закупуване от Щатите. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02/9739182 ако имате още въпроси. Спорен ден!

   Reply
 25. Владимир says:

  Здравейте,
  Желая да регистрирам чисто ново ремарке до 750кг. Какви документи са ми необходими ? Ако е внос от страна извън ЕС, какви документи трябва да го съпровождат ?
  Благодаря

  Reply
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владимир. Необходими са регистрационен талон от страната, от която се внася и митническа декларация. Препоръчително е да имате и някакъв документ за собственост. Цената на изпитването и протокола е 300лв с вкл. ДДС. Успешен ден!

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.