400 Отговора
 1. Васил Тенев says:

  Здравейте, имам въпрос ако лек автомобил е бракуван с продупчени талони как стои впроса с това колата да бъде регистрирана отново.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Васил.
   Ако наистина е бракувана няма как да се регистрира отново. Ако е снета от отчет за съхранение в частен имот или автоматично дерегистрирана, можете да я пуснете отново в движение. Проверете в КАТ, където е била на отчет по какъв начин е дерегистрирана.

   Отговор
 2. Николай says:

  Здравейте ,

  Имам следните два казуса. Интересувам се от закупуването на ретро автомобил и имам следните ситуации .

  1. Автомобил, който не е бракуван , до миналата година му е плащан данъка , само тази не е . Няма ги старите номера ,единствено е наличен синия талон,на който пише „Удостоверение за регистрация на МПС“. Може да бъде прехвърлен на мое име пред нотариус. Мога ли с този талон и договора да отида в КАТ и да бъде пуснат обратно в движение без технотест? Трябва ли да изискам други документи от продавача, които са необходими?
  2. Автомобил ,който е каран до преди 10 години , има от новите бели номера ,преди серията която сменя българския флаг с европейските звезди. До колкото разбрах данъка му се плаща всяка година , няма ГО , най-вероятно е свален от отчет ,но не е бракуван със сигурност. Отново същия въпрос.
  3. Ако Ви предоставя ВИН номера на колите ,можете ли да установите състоянието им със сигурност?

  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   За въпроси свързани с регистрация на превозни средства Ви препоръчваме да се обърнете към КАТ.

   Отговор
 3. Албена says:

  Здравейте,Технотест!
  Как се придивижват дерегистрирани превозни средства без преглед,до пунктовете на Технотест за преминаване на преглед,по отношение на КАТ? Ако ни спрат на пътя с дерегистрирано превозно средство,как да ги убедим,че сме тръгнали към вас?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Албена.
   Или с временни номера или с автовоз, нямате право да карате дерегистриран автомобил без значение накъде отивате.

   Отговор
 4. Даниел says:

  Здравейте , искам да попитам купих кола която е бракувана и отписана в кат , собственика на колата има Запор но не на колата и не знам как мога да я регистрирам на мое име.
  Благодаря.

  Отговор
 5. Мирослав says:

  Здравейте,притежавам кола,която не е била на ГТП от 3-4 години.Миналата година ми откраднаха номерата, за
  което съм уведомил МВР. Към настоящия момент колата се намира в частен имот. За да получа нови номера трябва да мина Технотест. Какви документи са ми необходими и нужна ли е гражданска отговорност?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   За да възстановите регистрацията е необходимо да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга. Като документи са Ви необходими единствено Свидетелството за регистрация част 1 и ако има смяна на собственост – договорът за покупко-продажба. Задължително условие за успешното преминаване през процедурата е ПС да е в готовност за дижение.

   Отговор
 6. Атанас Ангелов says:

  Здравейте,казусът ни е следният. Имаме бус, който се води „C“ категория със свалени от Кат номера. (понеже е управляван от човек без категория „C“).Каква е (ако има) процедурата и цената бусът да се „категоризира“ в „B“ категория. За Пловдив.
  Пздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Атанас.
   Ако под „бус, който се води С категория“ визирате ПС с категория N2 и допустима максимална маса над 3500кг. няма как да го пререгистрирате в ПС от категория N1, поради причината, че в България няма такава процедура.

   Отговор
 7. Веселин says:

  Здравейте! Предстои да закупя мотопед балкан 50 ,има необходимите документи но е спрян 2000г от движение. Във регионалния КАТ излиза във системата. Възможно ли е да се поднови регистрацията след прехвърлянето?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Веселин.
   При положение, че вече е имал валидна регистрация, не би следвало да има проблем при регистрирането, след преминаване по процедура за възстановяване на прекратена регистрация.

   Отговор
 8. Димитър says:

  Здравейте 👋. Технотест преди близо три години закупих МПС мотор Ява 555 50 куб от 1959 година. Мотора го закупих от наследник на предишния собственик и имам контакт със него. Мотора до последно по негови думи е регистриран в КАТ и имам рег табела която е черно бяла. За съжаление налседника не може да намери документите на МПС-то. Какви са стъпките които трябва да предприема за да мога да го върна обратно на пътя. Поздрави!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър.
   Отговорили сме не веднъж на такива запитвания. Собственикът по документи отива в съответния КАТ, в който е регистрирано ПС, издава си бележка-удостоверение за собственост, правите си договор за покупко-продажба и с всичките документи и превозното средство, което трябва да е в готовност за движение, заповядайте в базата ни в София всеки работен ден и нашите колеги ше Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 9. Николай Колев says:

  Здравейте притежавам ремарке туристическо което е до 350 кг обаче е със старите номера преди 96-та година беше крадена колата и талона на ремаркето беше вътре в нея и са откраднати всички документи оттогава ремаркето стои в гараж и не се кара изобщо каква е процедурата да се сменят с новите номера и да се издадат талони при положение че стария е откраднат

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   За подобен вид въпроси ще е най-добре да се обърнете към колегите от КАТ.

   Отговор
 10. Иван Маринов says:

  Здравейте,
  Притежавам лек автомобил, на който преди 5 години прекратих регистрацията за съхранение в частен имот и сега бих искал да я възстановя.
  Освен нова гражданска отговорност, талона и технически изправно МПС, какво друго е необходимо преди да го представя за преглед?
  И вторият ми въпрос е за времето необходимо за издаване на протокол и пристъпване към регистрация в КАТ.
  Може ли да се осъществи в рамките на 1-2 работни дни (намирам се в Стара Загора и ще запиша явяване на преглед съгласно Вашият график) и след наличен протокол веднага ли се пристъпва към регистрация в КАТ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Като документи за при нас е необходимо единствено свидетелство за регистрация и ако има смяна на собственост – договорът за покупко-продажба. Задължително е ПС да е в готовност за движение! Протоколът става в рамките на деня, в който е прегледано ПС. След издаването му може да отидете директно в КАТ за регистрация.

   Отговор
 11. Владислав says:

  Здравейте ,тъй като не ми се е налагало до сега, имам кола прехвърлена само нотариално , на мое име не е прехвърляна през КАТ. Съответно се води де -регистрирана в момента няма и активен преглед. Казаха ми че трябва да мина технотест , но това само документално ли е нещо или се прави някакъв вид преглед на автомобила ? Тъй като е момента е с неработеща ABS система и се чудех дали това би било проблем .

  Благодаря предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владислав.
   Прави се цялостен преглед на ПС по изискванията на Наредба I-45 на МВР. Преди да дойдете за прегледа, се убедете, че всичко по ПС функционира и е в готовност за движение.

   Отговор
 12. Петър Цойков says:

  Здравейте.Искам да купя кола която е снета от отчет .Човека от който я взимам има нотариален договор за покупка и стар талон.През времето докато я протежава не е сменил талона на негово име и в последствие я сваля от отчет като талона е надупчен и е с гриф за съхранение в частен имот.При тези обстоятелства как може да се пусне пак на отчет.Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Най-важно е ПС да е в готовност з движение, като документи ще е необходимо да имате проследяемост в договорите за покупко-продажба от собственика по талон до собственика, който ще регистрира ПС и самият талон. Когато имате необходимите документи заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 08:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 13. Пейо Кръстев says:

  Здравейте
  Искам да закупя автомобил за реставрация но човека който го продава има талон който е продупчен и пише бракуван за съхранение в частен имот. Талона не е на негово име и той няма нищо друго. Може ли да се възтанови регистрацията ако го закупя от него моля.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пейо.
   Щом е за съхранение в частен имот може да се възстанови регистрацията, но ще Ви е необходим и документ за придобиване от собственика, който се води по талон.

   Отговор
 14. Денислав says:

  Здравейте! Наскоро приятел катастрофира с автомобила си и от застрахователната компания са го писали тотал щета и колата е бракувана. Колата пали и се движи удара е козметичен. Какъв е реда за възстановяване на регистрацията в такива случаи?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Денислав.
   Веднъж записано в системата като тотал щета превозното средство повече не подлежи на регистрация. Можете да го закупите само за части.

   Отговор
 15. Мирослав Христов says:

  Здравейте, Технотест! Закупих товарен камион с товароносимост до 7,5т, който е със свалени номера и същите са предадени от собственика в КАТ. Двата талона са в мен, на големия пише „За съхранение в частен имот, дата 13.12.2021 г.“ и имам Договор за Покупко-продажба. Какво е необходимо за да възстановя регистрация? Благодаря Ви предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мирослав.
   Като документи имате всичко необходимо. Уверете се, че ПС е в готовност за движение и заповядайте в базата ни в София всеки работен ден от 08:30 и преди 16:30, с ПС и документите, с които разполагате и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 16. Сергей Стоянов says:

  Здравейте.
  Закупих мотоциклет ИЖ Планета в отлично състояние от бивше АПК,Имам фактура за мотора.
  Липсват талон и рег.номер.Въпроса ми е :по какъв начин мога да го пусна в движение отново.
  Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Сергей.
   Ако е имал регистрация, отидете в КАТ да Ви издадат служебна бележка на кого се е водил при тях на отчет. След като Ви издадат тази бележка, заедно с документите за придобиване и ПС заповядайте в базата ни в София веки работен ден и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание. Необходимо е ПС да е в готовност за движение!

   Отговор
 17. Камен says:

  Здравейте скоро закупих автомобил със стария талон на който пише невалиден и дата 01.04.2010г. с химикал ,въпроса ми е дали мога да го пусна в движение отново?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Камен.
   Обърнете се към колегите от КАТ, за да Ви кажат дали може да се върне в отчет превозното средство.

   Отговор
 18. Севдалин неделчев says:

  Здравейте,преди 3 години закупих каравана до 750кг ,води се ремарке по талон.закупих я с договор между мен и продавача,беше минала преглед има талони но от друга област.не отидох в срок да я регистрирам на мое име поради ред обстоятелства.стои в частен имот на селото ми.има ли вариант да я подкарам някак си или да я разглобявам и изхвърлям.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Севдалин.
   Необходимо е да преминете през процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга. Заповядайте в базата ни в София, всеки работен ден след 08:30 и преди 16:30, с ПС и документите за него и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 19. Иван says:

  Здравей, Технотест имам автомобил който е с върнати номера в кат от старият собственик . Все още има валидни преглед и гражданска , трябва ли да минавам техно тест или направо да отида в кат за връщане към регистрация

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Вижте какво ще Ви кажат в КАТ, ако причината за сваляне на номерата е „за съхранение в частен имот“ не би следвало да преминавате по процедура за възстановяване на прекратена регистрация.

   Отговор
 20. Йордан says:

  Здравейте Технотест,
  Имам следния въпрос. Притежавам автомобил, който е бил бракувам преди време в Кат и издаден документ за това. Талона и номерата са предадени там. Автомобила последно си е бил на мое име. Има вариянт за въстановяване на регистрация му?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йордан.
   Ако е бракуван – предаден за разкомплектоване, тотал щета или изплатена застр. премия над 70% няма как да се върне в отчет. Ако е прекратена регистрацията с цел „съхранение в частен имот“ можете да я възстановите. Необходимо е да проверите по какъв начин е свален от отчет и ако позволява възстановяване заповядайте всеки работен ден в базата ни в София, с превозното средство и документите му и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
   • Александър says:

    Здравейте,как стои въпроса с възстановяване на регистрация на мотоциклет,който е само с черен регистрационен номер и починал собственик,който няма наследници?

    Отговор
  • Емин says:

   Здравейте
   Мога ли да възстановя регистрацията на мотор до 350куб който е бракуван преди известно време от собственика. Самия собственик почина скоро, а пък мотора съм закупил от наследниците. Имам договор за покупко продажба и удостоверение за наследници.Как мога да процедирам и има ли някакъв шанс отново да се пусне мотора в движение.Благодаря

   Отговор
   • ТЕХНОТЕСТ АД
    ТЕХНОТЕСТ АД says:

    Здравейте, Емин.
    Стига ПС да не е снето от отчет с причина „брак“, „тотал щета“ или да е изплатено от застраховател и да е в готовност за движение, не би следвало да имате проблеми при връщането му в отчет. Ако документите са налице и ПС е в готовност за движение, заповядайте всеки работен ден след 08:30 и преди 16:30 в базата ни в София и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

    Отговор
 21. Виктория Василева says:

  Здравейте, желая да закупя автомобил със служебно прекратена регистрация.Моля за съдействие какво следва да направя като нов собственик.Мога ли реално да да я купя,дължа ли някакви глоби като нов собственик и мога ли да направя регистрацията?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Виктория.
   Глоби не, но ако е изтекъл годишния технически преглед ще е необходимо да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 22. Иван says:

  Здравейте, имам мотор които съм наследил от дядо ми.
  Мотора е от 68г, но още през 70те е бил бракуван от страна на полицията поради някаква причина .
  В момента имам само мотора без документи и табелка.
  Въпроса ми е дали мога да възстановя регистрацията му с баща ми , понеже той е наследник.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Необходимо е да отидете в КАТ, в който е бил регистриран мотоциклетът и да Ви издадат документ показващ на кой се е водил на името. След това вадите всички удостоверения за наследници, които Ви удостоверяват като наследник на мотоциклета и преминавате по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме въпросната процедура.

   Отговор
 23. Марин says:

  Здравейте,
  Обмислям да закупя стари ЗИЛ-ове от от една фирма. Ще получа фактура и договор за покупка продажба. ЗИЛовете никога не са били регистрирани в КАТ. Дали ще имам проблем да им направя регистрация само с тези документи ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Марин.
   Само с фактура и договор няма как да ги регистрирате. Необходимо е да имат или да са имали валидна регистрация.

   Отговор
 24. Момчил Дянков says:

  Здравейте, каква е процедурата за регистриране на МПС-мотор, купен от вторични суровини с подписана следната декларация:
  Приложение 4 към Чл. 25 Ал. 1 – „Декларация за добросъвестно предаване на компоненти от ИУМПС или МПС за повторна употреба“?

  Отговор
 25. Иван says:

  Купих си автомобил преди 5 години,покупката е само пред нотариус,не съм я регистрирал в кат,стария собственик я е отчислил,нямам малък талон,имам само голям,какво трябва да направя за да са и изрядни всички документи?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще е необходимо да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Докарайте ПС в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30ч заедно с талона и договора за покупко продажба и ако всичко по автомобила отговаря на изискванията за движение по пътищата, нашите колеги ще Ви издадат протокол за възстановяване на регистрация, с който се ходи директно в КАТ за регистрация.

   Отговор
 26. Христаки says:

  Здравейте, може ли с само с МАЛЪК талон_Договор за продажб да се мине ТЕХНОТЕСТ за пускане в движение на БРАКУВАНО МПС ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Христо.
   Може, стига МПС да не е бракувано, както сте написал. „Брак“, „тотал щета“ и изплатена застрахователна премия над 70%, не се допускат отново в движение.

   Отговор
   • Благовест Илиев says:

    Здравейте техно тест закупих кола спряна от движението беше спряна за 6 месеца до 23 март тази година. Прегледа изтекъл януари месец тази година трябва ли да минем техно тест

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Благовест.
     При положение, че няма валиден годишен технически преглед би трябвало да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация.

     Отговор
 27. Валери says:

  Здравейте. Имам мотоциклет 450 кубика закупен преди 5 години от лице от в БГ.
  Мотоциклета притежава Голям талон,малък талон и регистрационна табела ,но се води на първия собственик който го е притежавал в далечната 2007 година. От тогава така се препродава на още 5 човека,Аз съм 6 ти я собственик. Лицето на което се водят документите не е В БГ от мнооого отдавна и няма как да се свържа с него. Има ли шанс да го регистрирам на мое име?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Валери.
   Ако притежавате нотариално заверени договори за покупко-продажба от собственика по талон до Вас, не би следвало да има проблем при регистрацията. За подобни въпроси, свързани със самата регистрация на ПС, можете да се обърнете към КАТ.

   Отговор
   • Симеон says:

    Здравейте!Закупих ретро мотор от горското.Имам договор за покупко-продажба в който си е вписано моето има.С този договор мога ли да възстановя регистрация ?

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Симеон.
     За възстановяване на прекратена регистрация, при нас, е необходимо превозното средство да е в готовност за движение и да има свидетелство за регистрация. После в КАТ вече ще са Ви нужни документи удостоверяващи собствеността.

     Отговор
 28. Мартин says:

  Здравей Технотест, имам мотоциклет който няма фактура и документ доказващ как е пристигнал във България,в България не е регистриран,договор за покупка продажба също нямам,мотора е внос от Австрия, но документи от това как е дошъл до тук няма никакви,няма талони няма номера няма нищо.номер на рама има номер на двигател също има.Питането ми е следното каква е процедурата да се регистрира тази машина защото в кат всички дигат рамене като отидох 😏

  Отговор
   • Александър says:

    Здравейте, имам мотор Ява, който е бил на името на дядо ми, който е починал. Мотора е спрян от движение през 2002г. не намираме никъде в нас копие на талон или номер. Притежаваме удостоверение от КАТ, че мотора е спрян от движение, на която бележка е вписан номер на рама и на двигателя. Може ли с тази бележка да се възстанови регистрацията и, ако да какво още е необходимо?

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Александър.
     На въпросната бележка трябва да има и кой е собственика на ПС. Ако е вписан собственика ще можете да възстановите регистрацията. Необходимо Ви е и удостоверение за наследници, за да знаем на кого да напишем протокола за възстановяване на регистрация.

     Отговор
     • Александър says:

      Много благодаря, а освен удостоверение за наследници нужен ли е някакъв договор понеже наследниците са 3ма,а мисля да е на името на баща ми?

     • ТЕХНОТЕСТ АД
      ТЕХНОТЕСТ АД says:

      Здравейте, Александър.
      Ако другите наследници нямат претенции към ПС, не би следвало да има проблем. Ако мислите, че е възможно да възникнат такива, по-добре се застраховайте документално.

 29. Боби says:

  Здравейте. Искам да закупя автомобил който се предполага че е снет от отчет през 1995г. Продават ми го двамата сина на собственика-бащата и майката са починали,бил е със стари черни номера които са върнати в КАТ през 1995г. Имал е от старите сиви талони като книжка, но не могат да го намерят. Въпросът ми е: Въз основа на какво да направим договор за покупко продажба? Задължително ли е договора да е нотариално заверен?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Боби.
   Собствениците да вземат от КАТ служебна бележка на кого се е водило ПС, след което можете на базата на това удостоверение да прехвърлите ПС. Договорът трябва да бъде нотариално заверен.

   Отговор
 30. Мариян says:

  Здравейте имам следния въпрос след като съм купил кола но не съм сменил талоните в кат минали са повече от 2 месеца предполагам че следва дерегистрация при вас ли се минава първо или през кат колата има технически преглед но няма гражданска отговорност.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мариян.
   При положение че има валиден годишен технически преглед се ходи директно в КАТ.

   Отговор
 31. Зарко says:

  Здравейте, приятел иска да закупи мой автомобил, който е бракуван и свален от отчет за съхранение в частен имот. Талоните са налични. Договорът за продажба трябва ли да е нотариално заверен или е достатъчна и писмена форма. В последствие иска да мине Технотест и да си я регистрира наново – колко би струвала тази услуга?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Зарко.
   Ще трябва договорът да е нотариално заверен. За леки автомобили, към момента, цената е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 32. Цанко says:

  Здравейте. Имам автомобил, който беше откраднат и при задържане да извършителя(в дадения момент е пиян, без свиделство за управление и е избягал от ПТП) КАТ свалят номерата и го спират от движение. След не дълго време КАТ ми върнаха автомобила но без номерата и със статус в тяхната система „спрян от движение“. Въпроса ми е какви документи ще са ми необходими, освен големия талон, за да мине колата през вас? Също да попитам, колата има леко загнили(видимо е) прагове, ще трябва ли да ги оправя или няма да окаже влияние върху резултата? Двигател и ходова част са след основен ремонт.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Цанко.
   Ако няма смяна на собственост, свидетелството за регистрация част 1 е достатъчно. Изискванията към автомобила са да е в готовност за движение.

   Отговор
 33. Ангел Димчев says:

  Здравейте. Имам наследствено ремарке до 750кг, което беше на дядо ми. Искам да го прехвърля на мое за да го ползвам. Оказа се че е бракувано. Ремаркето все още се води на него и е с старите талони. Какви документи трябва да приготвя и подам предварително към вас за да може когато сте в града да премина технотест и да го пререгистриран в кат. Трябва ли предварително да запазя час ? Каква е цената на услугата? Възможно ли е да дойда в съседен град да направите технотест или той се извършва само по местоживеене.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ангел.
   Като документи са Ви необходими : старият талон и удостоверение за наследници или документ удостоверяващ, че Вие сте собственик. В сайта ни, в графа „ТЕХНОТЕСТ в страната“ можете да видите графика ни за посещения в областните градове. Цената за възстановяване на прекратена регистраця на ремарке от категория О1, към момента е 192.00лв. с ДДС. Необходимо е ремаркето да е в готовност за движение.

   Отговор
   • Ангел Димчев says:

    Благодаря за отговора! Възможно ли е процедурата да се случи в друг град който посещавате. Примерно аз съм от Хасково, а да го докарам в Кърджали примерно. Причината е че два месеца няма да идвате в града

    Отговор
 34. Йорданка says:

  Здравейте
  Какви документи са необходими за възстановяване на регистрация на лек автомобил?
  Къде може да се мине технотест за гр.Пазарджик и каква е цената?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йорданка.
   Като документи са нужни Свидетелство за регисрация част 1 и договор за покупко-продажба на МПС, ако има смяна на собственост.

   Отговор
 35. София says:

  Здравейте, преди няколко дни ми изтече срока за смяна на талоните след прехвърляне и следва служебна дерегистрация. Може ли да попитам каква е процедурата след това за възтановяване?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, София.
   Ако не е изтекъл годишният технически преглед се ходи директно в КАТ, където ще Ви глобят за изпускане на срока за прехвърляне. Ако е изтекъл е необходимо да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регисрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 36. Петър says:

  Здравейте, при възстановяване на регистрация на „Бракуван за съхранение в частен имот“ автомобил, същият трябва ли задължително да е в оригинален вид? Може ли едновременно с възстановяването на регистрацията, да се одобри и промяна в конструкцията(смяна на двигател с друг)

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Промяна в конструкцията се прави само на регистрирани ПС. Ако ПС се съхранява в частен имот, няма как да има валидна регистрация.

   Отговор
 37. Петър Николов says:

  Здравейте,разполагам с ретроавтомобил свален от отчет.Разполагам с всички документи(нов образец) и съм негов собственик.Старият двигател е в лошо състояние.Намирането на нов е невъзможно.Каква е възможноста да се регистрира с нов електродвигател (със съответните документи за придобиването му) и да премине на захранване с ток.Би ли имало проблем с технотеста ако всичко функционира правилно.Благодаря предварително!Петър.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Петър.
   Към момента е по-скоро невъзможно узаконяването на изменение в конструкцията с подмяна на двигател с такъв на електроенергия. Възстановяването на прекратена регистрация на ПС се извършва само ако се възстановява във вида, в които е прекратена.

   Отговор
 38. Стефан says:

  Здравейте! Възможно ли е да се поднови регистрацията на ПС, внесено дерегистрирано от ЕС?

  Отговор
 39. Иван says:

  Здравейте,имам мотоциклет Ямаха 750,прекратил съм му регистрацията поради това че започвам основен ремонт по него като всичко ще си остане оригинално,талоните са в мен ,регистрационния номер е върнат в КАТ,отчислен е,аз съм собственик! Какви документи ми трябват за да мина технотест и да го пусна в движение когато съм готов с ремонта и колко ще ми струва!Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Ще Ви е необходим единствено големият талон, при положение, че няма смяна на собственост. Цената на протокола за възстановяване на прекратена регистрация на ППС от тази категория, към момента е 258.00лв. с ДДС.

   Отговор
   • Стоян Станев says:

    Здравейте,
    Каква е цената на възстановяване на регистрацията на лек автомобил, който е с прекратена регистрация. Аз съм собственик та автомобила. Благодаря предварително 🙂

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Стоян.
     Към момента, цената на протокола за възстановяване на прекратена регистрация е 330.00лв. с ДДС за леки автомобили. За повече информация можете да намерите ценоразписа ни на страницата ни.

     Отговор
   • Михаил says:

    Здравейте мога ли да мина технотест на бракуван мотоциклет на баща ми на името е талона а той почина

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Михаил.
     Зависи по какъв начин е снет от отчет в КАТ, ако е „бракуван“ както сте написал, не би следвало да можете да го регистрирате.

     Отговор
 40. Дарина says:

  Здравейте мога ли да спра регистрацията в КАТ без голям талон..изгубен..на бръкуван автомоби?
  И мога ли да отпиша автомобила от КАТ без платени глоби?

  Отговор
 41. Виктор says:

  Здравейте искам да попитам при свалени номера на мотопед 50 цц хванаха ме без книжка и ги свалиха за 6 месеца. При регистрация трябва ли да ходя със скутера или мога без него само с необходимите докумнти?Глобите също са заплатени каква е точно процедурата

  Отговор
 42. Тони says:

  Здравейте искам да попитам как може да се регистрира отново автомобил с прекратена регистрация,бракуван с надпис на талона (Напускане на страната) По документи е на мое име.Наличен голям и малък талон.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тони.
   Заповядайте всеки работен ден след 08:30 и преди 16:30 в базата ни в София с документите и ПС и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание. ПС е необходимо да е в готовност за движение!

   Отговор
 43. Иван says:

  Здравейте! Става въпрос за автобус с категория М3. Преди месец му е прекратена регистрацията, за съхранение в частен имот. Разполага с голям талон. Освен с голям талон, какви други документи трябва да предоставя за да мина на проверка за възстановяване на регистрацията?

  Отговор
 44. Светослав Николов says:

  Здравейте. Интересува ме след като мина на технотеста за възстановяване на прекратена регистрация и вие ми издадете нужните документи, какъв е срокът в който аз трябва да отида в КАТ да регистрирам автомобилът. Благодаря.

  Отговор
 45. Румен Дилов says:

  Здравейте има пикап който никога не е бил регистриран в бг но също така съм изгубил всички документи чрез техно тест може ли да му искарам документи и да го регистрирам!

  Отговор
 46. Емилиан Димитров says:

  Здравейте! Закупих автомобил( Шевролет Спарк), който е бил фирмен (рег. е товарен) но са го отрегистрирали от КАТ преди повече от 2г. като на талона на автомобила с маркер е написано „че се съхранява в частен имот“. До колкото разбрах преди да отида в КАТ трябва да дойда първо при Вас. Въпросите ми към Вас са следните:
  1. След като премина технотеста при Вас, нужно ли е да отида до КАТ за повторна регистрация или Вие издавате документи с които това отпада като ангажимент?
  2. Трябва ли да премахна фирмените лепенки които са сложени по-колата,тъй като ще бъде рег. на физическо лице, за да я регистрирам наново или могат да останат?
  3. Колата е рег. товарна, но сега искам да бъде рег. като пътническа. Закупил съм задните седалки, нещо друго изисква ли се за тази цел ?
  4. Освен малък и голям талон на колата,заедно с фактурата за покупка,личната ми карта или шофьорска книжка, трябва ли да подготвя други документи?
  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емилиан.
   Първо ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация, за да вкарате отново превозното средство в отчет, което е нужно, за да се промени категорията на ПС. Ако всичко е наред по ПС, се издава протокол за възстановяване на прекратена регистрация, с този протокол и ПС се ходи в КАТ за регистрация и след това с новия талон се прави изменението в контрукцията. Относно брандирането на ПС не е от значение. Като документи за при нас са Ви нужни само свидетелството за регистрация и договорът за покупко-продажба (ако има такъв).

   Отговор
 47. Силвия Николов says:

  Здравейте, имам питане. Преди две години горе долу, прекратих плащането на гражданска отговорност и колата не е минавала на технически преглед. Не е карана от 5 г. и защото не я карах а стоеше в гараж реших да спа да плащям гр. итговорност. Та питането мие предполагам, че колата е дерегистрирана служебно от КАТ, как става отново регистрацията, защото имам купувач за нея.Благодаря Ви предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Силвия.
   Превозното средство е необходимо да отговаря на изискванията за движение по пътищата. Ако отговаря се издава протокол за възстановяване на прекратена регистрация, с който можете да го върнете в отчет в КАТ. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
   • Силвия Николов says:

    Здравейте, тя не е със свалени номера и не съм получавала писмо от кат , че е дерегистрирана.Не е спрана и от движение, не е ли логично след плащане на гражданска отговорност и минаване на технически преглед да е всичко ок.

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Силвивя.
     Можете да проверите единствено в КАТ дали е дерегистрирана или не.

     Отговор
 48. николай says:

  Здраеейте купих автомобил с откъснато предно колело .Човека от който кипих автомобила го накарах да я дерегистрира и ми даде перфориран талон на които пише Прекратена регистрация разкомплектоване как мога да я върна в движение колата сега и можели изобщо

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Щом е дерегистрирана с цел „разкомплектоване“ няма да можете да я върнете в отчет.

   Отговор
 49. Станислав says:

  Автомобилът който притежавам е с изтекъл срок за промяна на собствеността с две години. Автомобилът е с Софийски номерата. Аз обаче съм от друг град. В моя град също има пунк за пререгистрация. Служителите в кат София обаче ми обясниха че колата е дерегистрирана. Колата има гражданска отговорност но е с изтекъл технически преглед. Следователно нито мога да я придвижа до кат София нито до кат в моя град. Каква е процедурата да се извърши регистрация на този автомобил. И възможно си е да и се запазят старите номера или трябва да се издадът нови.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Станислав.
   Ще Ви е необходим протокол от изпитвателна лаборатория за възстановяване на прекратена регистрация, за да вкарате в отчет превозното средство. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга. В София работим всеки работен ден от 8:30ч. А в страната, можете да проверите на сайта ни графика за посещения в градовете.

   Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Станислав.
     След като получите протокол за възстановяване на регистрация, с протокола и ПС се отива в КАТ за регистрация.

     Отговор
 50. Ивелин says:

  Здравейте,имам въпрос искам да закупя автомобил които е претарпял птп да го реставрирам и регистрирам но е спрян от движение от каското за да им исплатят колата искам да го купя ще го прехвърля на мое име и ще го реставрирам дали мога после пак да се пусне във движение щом е спрян от движение от каско като пълна щета се води благодаря предварително.

  Отговор
   • Ивелин says:

    Не е сериозен чак толкова удара просто докоментално се води тотал щета на фирмата не и се занимава да го прави,колата може да се докара до пълен изряден вид както е била,и пак ли неможе да се върне във отчет заради докомента че е тотал щета,благодаря и се извинявам за повторния въпрос.

    Отговор
 51. Иван says:

  Здравейте,закупих туристическо ремарке с прекратена регистрация март т.г.(съхранява се в частен имот).Беше със старите жълти регистрационни табели.Собственика е починал,има съпруга,която е негов наследник.Може ли сега да сключа с нея договор за покупко-продажба и да премина технотест при вас?Налична е старата служебна.Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Щом има документ за наследници можете да сключите с тях сделка. Ако ремаркето има валиден годишен технически преглед се отива директно в КАТ да го върнат в отчет, а ако няма ще е нужен протокол за възстановяване на прекратена регистрация, каквато услуга ние предлагаме.

   Отговор
 52. Траян says:

  Здравейте, преди около година се развали двигателя на предишната ми кола. Оказа се, че ремонта е прекалено нерентабилен и я спрях от движение в КАТ. Сега обаче нещата се промениха, намерих читав двигател на добра цена. Каква е процедурата за възстанояване на регистрацията и какво трябва да направя, при положение, че сменям блока на двигателя със същия тип блок, но друг сериен номер (главата остава същата)?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Траян.
   Ако типът на новопоставения двигател е същия като на предходния и съответно е сменен само блокът, ще Ви е необходим единствено протокол за възстановяване на прекратена регистрация, в който ще се впише номерът на новия двигател. Също при регистрацията в КАТ ще Ви е необходим и документ за придобиване на новия двигател.

   Отговор
 53. Иван Иванов says:

  Здравейте имам уаз 469 с черните номера и талон който се води на баща ми, възможно ли е да се регистрира?Не е бракуван нито е спиран от движение!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   Отидете до КАТ, в който е регистрирано ПС и те ще Ви дадат най-точна информация.

   Отговор
 54. Илия says:

  Здравейте, бихте ли ми казали дали може да премина процедура за възстановяване на прекратена регистрация с пълномощно? МПС-то е с изтекло ГТП

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Илия.
   За самия преглед при нас не е от значение кой ще докара превозното средство. После при пререгистрацията в КАТ ще Ви е нужно пълномощното, ако собственика не е с Вас.

   Отговор
 55. коко says:

  Здравейте имам въпрос роднина има ремарке за кола което не е било в движение около 15г. има номер от старите бял е но талон няма защото като си е продал колата преди години талона е бил в нея и няма как да го намери та въпроса е дали ще може да се пусне в движение и какво трябва да се направи

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   От КАТ, в който е било регистрирано ремаркето да Ви издадат удостоверение на кого е ремаркето. С това удостоверение и ремаркето в готовност за движение можете да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация.

   Отговор
 56. Иван Петров says:

  Здравейте,
  Миналата година беше закупен автомобил от наша страна, но пропуснахме срока за смяна на талоните. В моемнта автомобилът е със свалена регистрация. Бихте ли могли да ни обясните каква е процедурата за регистрация на автомобила? Колата има сключена ГО, но няма годишен преглед.

  Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   При положение, че Ви е изтекъл годишният технически преглед, ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Изискванията, най-общо, са ПС да бъде в готовност за движение – светлини, спирачни усилия, стойности на емисиите, обезопасителни колани, предпазни стъкла и др. Ако всичко по ПС отговаря на изискванията за движение по пътищата се издава протокол за възстановяване на прекратена регистрация, с който ще можете да върнете ПС на отчет в КАТ.

   Отговор
 57. СЛАВИ says:

  Привет. Имам следния въпрос.
  През месец август закупих автомобил същевременно на другия ден минахме нотариус и т.н. На по другият ден отивах към КАТ да си сменя талоните, но се случи така, че маслената помпа изгърмя и мотора затегна. Месец и половина близо 2 колата беше в гаража докато намеря читави части. Та срокът
  ми беше изтекъл и знаех че ще имам глоба но преди 2 седмици ме спряха , и не забелязах
  ,че застраховката ми е била изтекла и след като установиха, че не съм сменил талоните ми писаха АКТ. И ми казаха, че колата ми е била дерегистрирана и съм бил в нарушение, което не го знаех това за талоните освен глобата. Както и да е. ВЪПРОСЪТ ми сега тези номера когато отида в кат искам да ги сменя а следователно нямам Гражданска? Какво би трябвало да направя за да не стане така, пе да си платя гражданската и накрая да изгоря . Благодаря ! 🙂 Весели празници!!!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Слави.
   Към гражданската се правят анекси според новите номера. За повече информация се обърнете към колегите от КАТ.

   Отговор
 58. Деян Дешков says:

  Здравейте,
  Купих мотор с прекратена регистрация за „съхранение в частен имот“. Имам всички документи на мотора плюс нотариално заверен договор за покупко продажба, имам и час за технотест за възтановяване на регистрацията. Въпросът е необходимо условие ли са мигачи на мотора? Няма акумулатор, има фар с къси и дълги, стоп светлини и габарити но няма мигачи поставени.
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Деян.
   При процедурата за възстановяване на прекратена регистрация, ПС е необходимо да бъде в готовност за движение, тоест да, трябва да има работеща светлинна сигнализация.

   Отговор
 59. Мартин Генов says:

  Здравейте, закупих мотор, който е бракуван и е описан като тотал щета за изплащане на гражданска. Мога ли да го регистрирам, имам голям талон (продупчен), който е на името на стария собственик.

  Отговор
 60. Борислав Борисов says:

  Здравейте,
  Имам стар УАЗ без регистрация и документи.
  Не знам откъде го е изнамерил баща ми.
  Има ли начин да му направя регистрация.
  Автомобила си е в движение

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Борислав.
   Проверете в регионалния КАТ на кое име се води в системата им. Ако е на Ваше или на Баща Ви на името ще можете да го регистрирате, ако не е ще Ви е нужен договор за покупко-продажба със собственика на ПС.

   Отговор
 61. Владислав says:

  Здравейте,
  купих мотор, който е с прекратена регистрация от края на 2019 за съхранение в частен имот. Може ли да бъде възстановена регистрацията след като го подготвя за движение по пътната мрежа. Какво би струвало и какви документи са необходими? Договорът за покупко-продажба не сме заверявали пред нотариус, защото за бракувано МПС не е необходимо, в този си вид дали ще свърши работа? Притежавам и двата талона от предишната регистрация.
  Благодаря Ви за отговора!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владислав.
   Като документи, за при нас, ще са Ви нужно свидетелството за регистрация част 1 и договорът. Протоколът за възстановяване на регистрация на мотоциклет при нас, към момента, е 258.00лв. с ДДС.

   Отговор
 62. Пламен says:

  Здравейте, мисля да закупувам автомобил на които собственика доброволно е отишъл в КАТ и е спрял от движение. От 2009 година автомобила няма нито преглед нито застраховка. Има платени данъци и е наличен само големия талон без да е продупчен и не пише нищо на него. Малкият талон го взели в КАТ. Автомобила е с новите номера. Каква е процедурата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен.
   Ще Ви е нужен и договорът за покупко-продажба и ПС трябва да бъде в готовност за движение. Заповядайте с ПС и документите всеки работен ден след 8:30ч. в базата ни в София и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 63. Олег Димитров Сандов says:

  Здравейте, имам камион с прекратена регистрация от 07/07/2014г. Съхранява се в часна собственост камиона е фургон без Г. Т. П искам да му сложа кран и нормална бордова каруцерия, кажете ми какъв е редът да го регистрирам отново. Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Олег.
   За да направите промяна в конструкцията на ПС ще трябва първо да му възстановите регистрацията.

   Отговор
 64. Николай says:

  Здравейте
  Искам да питам за една кола, на която не е плащано нищо, повече от 6 години
  Навремето при закупуването й, е взета без прехвърляне(на талоните пише името на стария собственик)
  Предполагам е спряна от движение автоматично
  Та въпроса ми е как тази кола може да се пусне обратно в движение
  И ако може дали трябва да се плащат някакви стари данъци(за предните години) или такси
  Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Ще Ви е нужен протокол за възстановяване на прекратена регистрация, за да върнете ПС в отчет. Ще трябва да представите и договор за покупко-продажба на ПС или фактура за закупуване.

   Отговор
 65. Георги Йорданов says:

  Здравейт!Зуснах срока за прехвърляне на автомобил и изтече и прегледа и в КАТ ми казаха че е спряна от движение,как може да я пусна пак в движение

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Ще Ви е нужен протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 66. Пламен says:

  Здравейте , имам бракуван (съхранение в частен имот) от2005г. ретро автомобил , собственика по талон а починал , имам удостоверение за наследници и договор с тях от преди 2 г. , трябваше му реставрация и сега искам да го регистрирам , какво друго ми трябва

  Отговор
 67. Георги says:

  Става въпрос за една кола пише на талона
  Регистрацията е прекратена. В талона в големия е и малкия. Писали са я че ще стой в гараж не е бракракува. От 2020 е спряна как от тук на сетне се действа за да не стане гаф..

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги.
   Ако имате валиден годишен технически преглед директно отивате в КАТ за регистрация. Ако прегледът е изтекъл, ще Ви е нужен протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга, цената на която, към момента, е 330.00лв. с ДДС за леки автомобили.

   Отговор
 68. Деян Петров says:

  Здравейте ! Имам бракуван автомобил от 2005 до сега стои в гараж ,на при бракуването ми поискаха документи от вторични суровини и аз дадох ,но не съм го оставял на вторични ! Имам талон съответно задраскан и пише бракуван ! Как мога да го пусна в движение отново и какви документи трябват ? Автомобила е в заводското си състояние ! Лек ден !

  Отговор
 69. Ivan says:

  Здравейте спряха ми колата от движение за 6 месеца с свалени табели. От кат дали ще ми позволят да си взема транзитни номера за да я закарам до кат благодаря предварително

  Отговор
 70. Гавраил says:

  Здравейте имам МЗ 150 на което му е прекратена регистрацията ходих в КАТ и ми обясниха че трябва да мина технотест. Мотора е реставриран от-до кога и как мога да мина и какво ще ми струва това?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Гавраил.
   В сайта ни ще намерите цялата информация, която Ви е нужна. Графикът ни е в секция „ТЕХНОТЕСТ в страната“, а на главната страница можете да намерите ценоразписа ни.

   Отговор
 71. Стоил says:

  Здравейте, колата ми е със свалени номера и беше с прекратена регистрация за 6 месеца след като отчетох 0.57 на дрегер. Доколкото разбирам, за да бъде възстановена регистрацията трябва да мина през акредитирана лаборатория, която би ми издала протокол за минат преглед (колата е с изтекъл технически преглед).

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейе, Стоил.
   В този случай ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние в ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
   • Петър says:

    Здравейте имам един мотор, който не са му плащани никакви такси, застраховки, данъци от 2015год. Тогава го прехвърлих само в Нотариус и до там, не съм сменял талоните и доста време, седя така срока за смяна изтече и така… След това спрях да го карам и го отписах и от общината, за да не му плащам данъци та така до сега. Въпроса ми е сега, ако искам да го вкарам в движение какво трябва да нося там като документ в кат за нова регистрация без старите талони, дали само договора за покупко продажба или и талоните които не съм сменял на стария собственик. Благодаря! Моля админите да ме извинят!

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Петър.
     За да възстановите регистрацията ще са Ви нужни талонът, договорът за покупко-продажба и протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ, като акредитирана изпитвателна лаборатория, можем да издадем такъв протокол, ако ПС е в готовност за движение.

     Отговор
 72. Николай Петров says:

  Здравейте имам едни МЗ трофи което е на баща ми. Имам документи че е спрян от движение 2004г и 2007 е бракуван мотора. Има талон от старите модели на които пише брак. Никъде не пише за съхранение в частен имот. Дали ще може да го върна в движение на мое име и каква е процедурата?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Щом е бракувано превозното средство, намя как да го върнете в движение.

   Отговор
 73. Айлин says:

  Здравейте станах собственик на автомобил чрез замяна нотариуса ми даде договор за замяната с който договор трябваше в 30 работни дни тоест до 1 месец трябваше да прехвърля талоните и номерата въпроса ми е как да възстановя тази пререгистрация на автомобила тъй като този срок от нотариуса съм го отървал автомобила не е каран и се дерегистрира автоматично.Трябва ли първо да ме глобят или после като отида в КАТ като цяло ме интересува цялата операция за да пусна колата в експлоатация благодаря ви предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Айлин.
   Ако имате валиден годишен технически преглед отивате директно в КАТ, където ще Ви бъде наложена глоба за изпускане на срока за пехвърляне. Ако нямате валиден преглед, ще Ви е нужен протокол за възстановяване на прекратена регистрация, след което пак ще Ви бъде наложена глоба. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме услугата за възстановяване на прекратена регистрация.

   Отговор
 74. Владислав Йотов says:

  Здравейте! Закупих ППС със служебно спряна регистрация заради неплатени ГО от няколко години(става въпрос за Кадилак Seville 92ра),което е били в движение до 2017 и е със Софийска регистрация, но не е с евротабели. Интересува ме процедурата по възстановяване на регистрацията стандартната ли е, и необходимо ли е да минава технотест?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Владислав.
   Ако Ви е прекратена регистрацията и нямате валиден годишен технически преглед ще трябва да минете по процедура за възстановяване на регистрация. Няма значение какво производство е автомобила, единствено трябва да е в готовност за движение и да отговаря на Европейските изисквания. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 75. Фреди says:

  Здравейте,закупих мотор който беше бракуван с тотал щета преди няколко месеца,мотора вече е напълно реставриран искам да попитам,може ли отново да се пусне в движение и какви са процедурите,Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Фреди.
   При положение, че е „тотал щета“ няма как да се върне в отчет.

   Отговор
   • Галин Иванов says:

    Здравейте
    Закупих автомобил с проблем в двигателя спрян от движение но в бележката са описали , че е / СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ И ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ППС ПО ЖЕЛАНИЕ НА СОБСТВЕНИКА /
    За да се регистрира на ново каква е процедурата ? Благодаря

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Галин.
     Ако имате валиден технически преглед, се ходи директно в КАТ за регистрация. Ако нямате, ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация.

     Отговор
  • Емил says:

   Здравейте! Във февруари си купих кола направих договор за покупко продажба и заминах прибрах се на скоро и исках да ида да сменя талоните на мое име но имам закъснение 5 месеца и ми казаха че колата е спряна от движение колата няма преглед и застраховка възможно ли е да се оправят всички документи за да може колата да е в движение отново

   Отговор
   • ТЕХНОТЕСТ АД
    ТЕХНОТЕСТ АД says:

    Здравейте, Емил.
    Възможно е и за целта Ви трябва протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

    Отговор
 76. Иван Кючуков says:

  Здравейте,
  Интересува ме има ли възможност да се регистрира заводско произведено ремарке внесено в България преди години, но нямащо документи.

  Отговор
 77. Искрен says:

  Здравейте! Бих искал да попитам за прекратена регистрация с основание „невалидни табели“ изписано на талоните какви са възможностите за възстановяване на регистрация. Става въпрос за мотоциклет със стари табели. Благодаря предварително!

  Отговор
 78. Invoke says:

  Здравейте! Мотоциклет нов внос от чужбина, като там последно е бракуван, има ли процедура по регистрация в България и подлежи ли на тази процедура?
  Поздрави!

  Отговор
 79. Десо says:

  Здравейте, искам да закупя служебно дерегистриран автомобил с изтекъл ГТП. Старият собственик, не го е завел на свое име в общината и съответно е снет от отчет. Мога ли аз директно да го регистрирам на свое име след покупко-продажбата, или първо трябва старият собственик да го регистрира на свое име и после да го купя аз ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Десо.
   Първо автомобилът трябва да премине по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. След това с договорът за прехвърляне и протоколът за възстановяване на регистрация ще можете да я регистрирате на свое име.

   Отговор
 80. Геори says:

  Искам да попитам за спряно туристическо ремарке ка да възтоновим регистрацията трабва ли технотест или в кат

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   Ако причината за снемане от отчет не е „бракуван“ или „тотал щета“ и годишният технически преглед е изтекъл, ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация, за да можете да го регистрирате наново.

   Отговор
   • Геори says:

    Здравейте туристическо ремарке бракувано по желание на собственика трябва ли да мине технотест за да се възтонови ригистрацията .но и данък му се плаща

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте.
     Ако причината не е „брак“, а „съхранение в частен имот“ и ПС е в готовност за движение ще можете да възстановите регистрацията.

     Отговор
 81. Милен says:

  Здравейте. Братовчет ми заминава за дълго извън страната и колата му ще бъде в двора му. Тъй като гражданската няма да бъде олащана вероятно колата ще бъде спряна от движение. Въпроса е може ли след това да се регистрира пак след една две години. Другия въпрос е той да иде ли предварително да я спре от движение или какво да направи за да може след време като се върне в страната да може пак да ползва колата си.
  Благодаря предварително 🙂

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   Най-добре сам да прекрати регистрацията в КАТ с причина „съхранение в частен имот“. След това при регистрация, ако му е изтекъл годишният технически преглед, ще трябва да премине през процедура за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме този вид услуга.

   Отговор
 82. Мариян Иванов says:

  Здравейте,преди време ми свалиха номерата
  и взеха малкия талон на мотоциклета и го спряха от движение за 6 месеца,въпроса е там че тъкмо го бях купил и все още не го бях прехвърлил на мое име в гр.Русе, въпроса ми е след изтичане на 6-те месеца ще.мога ли да си го регистрирам в КАТ и направо там да мина преглед понеже изтече и да си извадя нов номер и талони на мое име.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мариян.
   Щом МПС е снето от отчет и му е изтекъл годишният технически преглед, ще трябва преди КАТ да минете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 83. Иван says:

  Здравейте, взех атвомобил спрян от движение за съхранение в частен имот. Имам ксерокпие от продупчения талон с причината за сваляне от движение, договор за покупко продажбата с фирмата от която я взех + фактура за сделката – не са минали през нотариус. Ако атвомобила е готов за преглед мога ли да се ява на технотест? От КАТ ми търсят оригиналния талон, а предишния собственик не е в страната. Багодаря предеварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Иван.
   За да преминете през процедура за възстановяване на прекратена регистрация, през нас в ТЕХНОТЕСТ, не Ви е нужен оригиналът на свидетелството за регистрация. После обаче в КАТ ще Ви е нужен.

   Отговор
 84. Георги says:

  Здравейте, кола със статут прекратена регистрация-частен имот от 30.03.2021 как може да се пусне отново в движение?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрваейте, Георги.
   Ако не Ви е изетекъл годишния технически преглед се ходи директно в КАТ, ако Ви е изтекъл, трябва да преминете по процедура за възстановяване на прекратена регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 85. Ивайло says:

  Здравейте! Изгубен номер на ремарке до 750 кг. Изгубен е и талона. Заводски е но е копувано преди 30 год. В кат няма запазени данни. Как да възстановя регистрацията? И такса? Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ивайло.
   Щом и в КАТ нямат данни, няма как да възстановите регистрацията.

   Отговор
 86. Теодосий says:

  Здравеите. Автомобила ми е свързан от регистрация защото не е прехврлен на време какви докоменти са ми нужни да го регистрирам на ново

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Теодосий.
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед ще Ви е необходим протокол за възстановяване на прекратена регистрация, договор за покупко-продажба на МПС и стария талон.

   Отговор
 87. Борислав says:

  Здравейте. Закупих мотопед simson s51 от 1981г.,който е с черни номера и стар талон. Трябва ли да минавам технотест за да успея да го регистрирам ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Борислав.
   Проверете в регионалния КАТ, в който е бил регистриран дали се води в отчет. Ако е снет от отчет и няма валиден преглед, трябва да се мине по процедура за възстановяване на регистрация.

   Отговор
 88. Джихан says:

  Здравейте! Имам въпрос и той е следния:
  Имам мотоциклет МЗ ЕТЗ 251, който е бракуван преди около 11-12години.
  Мотоциклетът не беше на моя собственост т.е не се водеше на мое име, а на близък роднина, който ми беше казал, че преди години е бракувал мпс-то и е оставил документите в КАТ. Бихте ли ми дали идея, как мога да регистрирам отново мпс-то?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Джихан.
   Отидете с Вашия близък до КАТ, където е спряно ПС от движение, да Ви издадат служебна бележка за причината за снемане от отчет. След това, ако причината е „съхранение в частен имот“, с документите и ПС заповядайте при нас в София, всеки работен ден след 8:30 и нашите колеги ше Ви обърнат необходимото внимание.

   Отговор
 89. Лидия says:

  Здравейте.Казусът ми е следния-приятелят на дъщеря ми миналата година си купи кола,но не е сменил талона на негово име.Няколко месеца след това колата е снета от регистрация. За 6месецс,които са изтекли.сега иска да я продаде,като вече има и копувач.Оказа се че трябва първо да я пусне в движение и да прехвърли талона на свое име .а след това да я продаде.Годишния преглед е изтекъл.Въпроса ми е-какво трябва да направи и колко като цена ще му излезе

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Лидия.
   Да заповяда в базата ни в София всеки работен ден с документите за ПС и ПС, което да е в готовност за движение и нашите колеги ще му обърнат нужното внимание. Цената за възстановяване на регистрация, на лек автомобил, при нас, към момента е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 90. Йордан says:

  Здравейте искам да попитам за кола със свалени номера. Въпросът ми е как може да се пусне във движение талона не е на мое име?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Йордан.
   Ако не Ви е изтекъл годишният технически преглед се ходи директно в КАТ. Ако е изтекъл ще трябва да минете по процедура за възстановяване на регистрация.

   Отговор
   • Петьо says:

    Имам същият проблем. Закупил съм автомобил, но не съм прехвърлил талоните на свое име. Сега ми казаха, че колата е дерегистрирана, като наскоро са изтекли гражданската и прегледа.
    Как мога да я пусна в движение и колко ще ми струва горе-долу?
    Благодаря за отделеното време!

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Петьо.
     Ще трябва да преминете през процедура за възстановяване на регистрация. Протоколът за възстановяване на регистрация, за леки автомобили, при нас в ТЕХНОТЕСТ, е 330.00лв. с ДДС.

     Отговор
 91. Ники says:

  Здравейте,
  Каква е процедура за възстановяване на бракувана кола и съответно какво е необходимо да се заплати?
  Предварително благодаря за отделеното време.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ники.
   Ако е „бракуван“, няма процедура за възстановяване на регистрация. Проверете дали е такава причината за снемане от отчет.

   Отговор
 92. Кирил says:

  Здравейте, може ли да мина техно тест в гр. Пловдив, а после автомобила да го регистрирам в Смолян, защото в Смолян е през много дълго реме, датите за техно тест.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кирил.
   Да, можете. Работим и всеки работен ден в София на посочения адрес, след 8:30ч.

   Отговор
 93. Асен says:

  Здравейте, миналия месец бракувахме на баща ми колата. Сега искаме отново да я върнем в движение. Та колата има още валидна застраховка и преглед. Каква ще е процедурата за връщане в движение?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Ако причината за снемане от отчет е „съхранение в частен имот“, преди да е изтекъл прегледа, се ходи директно в КАТ.

   Отговор
 94. кемал says:

  камион авиа преслав снет от регистрация за съхранение в личен имот може ли да се регистрира колко ще ми струва и какви документи са нужни за смяна на собственост дали трябва нотариално заверен покупко продажба договор

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кемал.
   Нужен Ви е нотариално заверен договор. Ако отговаря на изискванията за възстановяване на регеистрация, няма да има проблем да се върне в отчет. Цената варира според категорията на превозното средство. Можете да проверите ценоразписа ни в сайта.

   Отговор
 95. Гергана says:

  Здравейте , имам автомобил спрян от движение – прекратен регистрация, каква е процедурата по пускане в двужение , казаха ми че трябва да мине технотест. Но колата има технически преглед до 24.03, този преглед важи ли след като колата е спряна от движение. Благодря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Гергана.
   Зависи от причината за прекратяване. Отидете в КАТ, в който е регистриран автомобила, преди да изтече годишния технически преглед, за да Ви кажат какво ще е необходимо за пускане в движение.

   Отговор
 96. Светла says:

  Здравейте, живея в чужбина и имам лек автомобил, който ползвам само лятото като се прибера в България. На постоянния ми адрес съм получила писмо от КАТ за служебно прекратяване регистрацията на автомобила поради изтичане на застраховката ми Гражданска отговорност. Може ли да се поднови регистрацията, за колко време и колко ще ми струва всичко . БлагодаряЧ

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светла.
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да преминете по процедура за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга. Цената към момента за леки автомобили е 330.00лв. с ДДС. Ако не Ви е изтекъл прегледа се ходи директно в КАТ.

   Отговор
 97. Анонимен потребител says:

  Здравейте!Автомобил дерегистриран 2010г. с перфориран голям талон,на който не пише по какъв начин е бракуван,възможно ли е да се регистрира отново?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте.
   От КАТ да Ви издадат документ, с който да се удостовери причината за снемане от отчет.

   Отговор
 98. Велемир Белобрадов says:

  Здравейте,
  Казусът е следния:
  Свален от отчет автомобил, без преглед, с валидна гражданска- възможна ли е продажба в това състояние? Каква е цената за пускане отново в движение?
  Необходими документи? След регистрация(пускане в движение) на името на новия собственик, необходимо ли е някъде още да се регистрира,описва,преглежда?
  Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Велемир.
   Можете да го продадете, но трябва да мине през нотариус. Цената за възстановяване на регистрация при нас, за леки автомобили, е 330.00лв. с ДДС. В КАТ ще Ви глобят за изпускане на срока за прехвърляне. За при нас ще са Ви необходими свидетелство за регистрация и договор за покупко-продажба.

   Отговор
 99. Николай says:

  Здравейте, имам джип без номера джипа има голям талон на който пише че е спрян от движение.Възможно ли е да се регистрира

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Николай.
   Зависи от причината за снемане от отчет и дали автомобилът е в готовност за движение.

   Отговор
 100. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Георги.
  Няма процедура в България за промяна на допустимата максимална маса на ППС.

  Отговор
 101. Дамян says:

  Здравейте, закупих си стар мотоциклет от пункт за вторични суровини. Има ли начин да се му се върне регистрацията. Благодаря Ви предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Дамян.
   Ако е предаден за вторични суровини, най-вероятно няма как да се върне в движение. Трябва да проверите каква е причината за снемане от отчет.

   Отговор
   • Дамян says:

    От пункта ми казаха, че собственика го е дерегистрирал , за да не плаща данъци и го е предал за желязо. Мотоциклета е цял, вече напълно реставриран, в движение и в доста добро състояние. Няма ли някакъв начин да се регистрира. Проверен е в Кат по номер на рама, не е регистриран и не се издирва.

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Дамян.
     Проверете в КАТ за причината за снемане от отчет. Ако е за разкомплектоване няма как да го върнете в движение.

     Отговор
 102. Тодор says:

  Добър ден!
  Закупих трактор от страната без никакви документи Как мога да го регистрирам отново
  Благодаря!

  Отговор
 103. Кристиян says:

  Здравейте, пътувам по работа в гърция и намерих джип там, който е бракуван, има ли някаква възможност да се пусне в движение в България, благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Кристиян.
   Първо ще трябва да възстановите регистрацията в Гърция и тогава ще можете да го регистрирате в Бългаия.

   Отговор
 104. Асен says:

  Здравей те искам да попитам дали може да се встанови регистрация на автомобил през 2017 наприха договор за покупка продажба пред нотариус но новият собственик не отишъл да смени талоните как сега да процедирам за дая пусна пак в движение след като новият собственик ная регистрирал на време сега е продадена колата на друг каква е процедурата моля да ми отговорите…

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Асен.
   Нужно е автомобилът да премине по процедура за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга. Заповядайте с документите на ПС и ПС в базата ни в София, всеки работен ден след 8:30 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание.

   Отговор
 105. Радоил says:

  Здравейте, скоро ми свалиха номерата за шофиране с изтекла книжка. Автомобила не се води на мое име, до колкото разбирам трябва да мине 6 месечен срок преди да може да се поднови регистрацията. След изтичането на срока трябва ли да се представя физически автомобила в КАТ? Автомобила ще има валиден технически преглед когато 6тте месеца изтекат. Каква е процедурата при подновяване на регистрацията? Възможно ли е след изтичането на срока да прехвърля автомобила на мое име без смяна на табели и технотест?
  Благодаря предварително!

  Отговор
 106. Даниел says:

  Здравейте,
  Автомобил, който е със становище „тотал щета“ издадена от Каско, има ли как да се въведе отново в движение? Ако да, каква е процедурата и на каква стойност?

  Отговор
 107. Милен says:

  Здравейте!
  Мога ли да продам кола с „прекратена регистрация частен имот“ в ЕС и ще имали някакъв проблем с регистрацията там

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Милен.
   За да бъде регистрирано в друга държава, първо трябва да се възстанови регистрацията в България. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

   Отговор
 108. Иван says:

  Здравейте,
  преди месец ми бе отнет автомобила, рег. номера, шофьорската книжка и контролният талон, след като дрегера за алкохол отчете 2,7 промила. Причината беше употребата на вода за уста. Резултатът от кръвната проба е негативен 000.
  В случая съм напълно невинен и ме интересува какво следа, дали ще трябва да регистрирам автомобила отново, дали ще е нужно да се ходи до КАТ Казанлък, където ми е постоянният адрес(автомобила е в РПУ в София).

  Благодаря

  Отговор
 109. Атанас says:

  Здравейте,

  Преди време продадох автомобил без да го прехвърля (голяма грешка), в последствие са хванали жената да шофира без книжка и съответно са свалили номерата. Върнаха колата на мен, тъй като се води на мое име. Опитах да я регистриам като изкарах пълнонощно на познати да я регистрират от мое име, но те твърдят, че в системата колата още е в движение. Възможно ли е да са свалили номерата без реално да я дерегистрират? И проблем ли е, че нямам нито голям талон, нито малък?

  Благодаря.

  Отговор
 110. Вичо says:

  Здравейте може ли да се регистрира кола с с вал ни номера от кат за шофиране без докоменти за правоспособност

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрвейте, Вичо.
   Можете да я върнете в отчет. Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да минете по процедура за възстановяване на регистрацията.

   Отговор
   • Цветан says:

    Здравейте на мен ми свалиха номерата на колата поради причината за неправоспособност,нямам книжка колата не е на мое име казаха ми че се спира от движение за срок от 6 до 12 месеца но нищо конкретно за колко точно време ?! За пръв път ме спират как мога да разбера кога мога я регистрирам ?!

    Отговор
 111. Господин says:

  Здравейте,миналата седмица купих бракувана кола с два талона,може ли да се възстанови и да пусне на движение,всичко е здраво и добре работи по колата и няма никъде ръжда,блгагодаря ви и ще чакам с нетърпение отговора

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Господин.
   Проверете автомобила по какъв начин е снет от отчет. Ако вярно сте посочили „бракуван“, то няма как да се върне в движение.

   Отговор
 112. Емилиян says:

  Здравейте имам мотоциклет 350куб но със старият талон мога ли да го пусна в движение номера е загубен къкви докоменти ми трябват

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емилиян.
   Можете. За при нас в ТЕХНОТЕСТ ще са Ви нужни талонът и ако има смяна на собственост – договорът за покупко-продажба. ПС трябва да е в готовност за движение.

   Отговор
   • Емилиян says:

    При положение че мотоциклета ще бъде пребоядисън трябва да се смеи и цветът в талона,а цената за технотрст каква е
    С предварително записване ли е или на място в Кат Пазарджик

    Отговор
     • Станислав says:

      Здравейте технотест,закупих си трабант бракуван в кат но талоните са в мен как стоят нещата за пускане в движение е

     • ТЕХНОТЕСТ АД
      ТЕХНОТЕСТ АД says:

      Здравейте, Станислав.
      Ако наистина е бракуван, няма как да се пусне отново в движение. Ако е само с прекратена регистрация, за да се пусне отново в движение, ще Ви е нужен протокол за възстановяване на регистрация. Ние от ТЕХНОТЕСТ предлагаме тази услуга.

 113. Александур says:

  Здравейте ,може ли бракуван мотоциклет с пробити талони от кат да бъде отнво регистриран .Баща ми почина и остана неговия бракуван мотор искам да го пусна в движение как би могло да стане това

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александур.
   Проверете как е снет от отчет в КАТ. Ако е с причина „съхранение в частен имот“ или „износ“, може да се върне в отчет.

   Отговор
 114. Миладин says:

  Здравейте, искам да попитам, може ли да се регистрира рърно изработена триколко , но за съжаление без документи за рама и двигател

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Миладин.
   Нови превозни средства, без типово одобрение, се одобряват от Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация.

   Отговор
 115. Александър Александров says:

  Здравейте закупих кемпери който е спрян от движение за съхранение в частен имот това е станало преди 7 години. Въпроса ми е трябва ли автомобила да минава технотест преди да се регистрира. Благодаря предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Александър.
   При положение, че Ви е изтекъл годишният технически преглед, ще трябва да минете през техническа служба като нас, за протокол за възстановяване на регистрация.

   Отговор
 116. Янко says:

  Здравейте!
  Закупих атв 250 кубика със служебно прекратена регистрация заради това че предният собственик не го е вписал на негово име в КАТ.
  В мен са талоните и договор без нотариална заверка. Как мога да възстановя регистрацията?
  Необходим ли е технотест?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Янко.
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, ще ви е необходим протокол от техническа служба за възстановяване на регистрация. Заповядайте при нас в София всеки работен ден след 8:30 сутринта с документите и АТВ-то и нашите колеги ще Ви обърнат необходимото внимание.

   Отговор
 117. Иво says:

  Здравей те!
  Закупих товарен автомобил по талон специален (цистерна за почистване на канализация) бракуван 2015 година съхранение частен имот имам двата талона и договор нотариално заверен купувача е фирма защото специален възможно ли е възстановяване на регистрацията в областен град Плевен когато има изнесена дата в графика на техно тест АД и каква цена ще бъде и освен двата талона и договора за покупка нещо друго ще трябва ли.

  Отговор
 118. ТЕХНОТЕСТ АД
  ТЕХНОТЕСТ АД says:

  Здравейте, Георги
  Ако имате документи за придобиване на въпросния автомобил, отидете до регионалния КАТ да Ви издадат служебна бележка, по какъв начин е снет от отчет автомобила и на кого е собственост. След това процедурата е близка до тази на ГТП – сверяване на данни, оглед на автомобила, проверка на общото техническо състояние на автомобила. Ако всичко по автомобила е в норми, се издава протокол за възстановяване на регистрация на ППС, с който се отива в КАТ за регистрация.

  Отговор
 119. Иво says:

  Здравейте,
  Закупен бракуван автомобил, със съхранение в частен имот, при възстановяване на регистрацията необходимо ли е договора между купувач и продавач да бъде нотариално заверен?
  Има ли нормативно изискване договора да е сключен пред нотариус?
  Благодаря Ви!

  Отговор
 120. Георги says:

  Здравейте, предстои ми дерегистрация на автомобил който вече ще ходи за части в друго лице. въпросът ми е, аз като собственик като го дерегистрирам и напиша ,че ще се съхранявам в частен имот, другия човек дали може да го пусне в движение отново като притежава и двата талона(продупчени)но колата все още е на мое име?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Свален от отчер автомобил с причина – „съхранение в частен имот“, може да бъде върнат в отчет, след проверка на техническата му изправност.

   Отговор
 121. Пламен Симеонов says:

  Здравей те, да топитам за камион спрен от движение от много дълго време как може да се оправи и да ли на место където се намира мпс. В София обл. Лек ден.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен

   Трябва да проверите по какъв начин е свален от отчет въпросният автомобил. Ако причините са: „съхранение в частен имот“ и „износ“ може да бъде възстановена регистрацията му. Този вид услуга не позволява извършването и извън територията на „ТЕХНОТЕСТ“ АД, поради невъзможността за преместване на спирачният ни стенд, димомерът и останалата нужна апаратура.

   Отговор
 122. Георги says:

  Здравейте!
  Казуса ми е следния – свалени регистрационни табели и ОТрегистриран ( ако може така да се каже )! Причината – купих автомобила, но не смених талоните на мое име на време, минаха повече от 4 месеца и ме спряха и ги свалиха! Сега за да ми възобновят регистрацията и номерата трябва да мина техно-тест!
  Въпроси: Какво преставлява теста – какво точно ще гледат на автомобила и колко пари ще излезне!
  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Прегледът за възстановяване на регистрация е подобен на този за годишен технически преглед – спирачки, светлини, обезопасителни системи и компоненти, външен вид, екологичност, и съответствие на данните на автомобила с тези в свидетелството за регистрация. Цената към момента (14.12.2020г) за автомобили от категория М1 е 330.00лв. с ДДС.

   Отговор
 123. Калин says:

  Здравейте,
  Искам да закупя автомобил, който е със старите бели регистрационни табели, регистриран е с тях през 1997 година. Колата не е в движение оттогава, съответно не е била регистрирана в данъчното. Собственикът е починал, наследници са неговите деца. Документите на колата ги няма. Дали ще може да се регистрира наново, и какъв е редът това да се случи?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Калин
   Отидете до КАТ с наследниците и актовете за наследници, да ви издадат служебна бележка за автомобила. След това си направете договор ако ще закупувате ПС. С бележката от КАТ, договора(ако има) и ПС заповядайте всеки работен ден в базата ни в София след 08:30 и преди 16:00 и нашите колеги ще Ви обърнат нужното внимание. Превозното средство трябва да бъде в готовност за движение!

   Отговор
 124. Галина Байчева says:

  Здравейте! Може ли на бракувана кола да се промени вида на бракуване. От разкомплектоване на тотална щета?

  Отговор
 125. Никола says:

  Здравейте, искам да попитам каква е процедурата към днешна дата за подновяване на регистрацията на автомобил, който е снет от отчед с право за съхрание в частен имот. Това е от около две години. В единия КАТ ми казват едно, в другия КАТ ми казват друго. Благодаря ви предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Никола
   Ако Ви е изтекъл годишния технически преглед, Ви е нужен протокол от техническа служба за възстановяване на регистрация на ППС. Ние от „ТЕХНОТЕСТ“ АД извършваме този вид услуга. Необходими са Ви свидетелството за регистрация, ако има договор за покупко-продажба и превозното средство да е в готовност за движение. Работим всеки ден в София от 08:30 ди 16:00 с клиенти.

   Отговор
 126. Емил Петтов says:

  Здравейте . От Варна съм казуса е следния лек автомобил закупен началото на 2019г минал през нотариус ама поради пречини че бях извън БГ не съм сменил талоните в Кат Варна. Следователно в момента искам да ги сменя ама колата е бракувана по служебен път от КАТ Варна. Казаха ми че технотест трябва да мина Трябва ли да минавам технотест за да се пусне в движение отново колата , какви са процедурите , какви документи ми трябват най вече цената каква е и в Варна има ли къде да се мине

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Емил
   Ако ви е изтекъл годишния технически преглед, ще трябва да минете през техническа служба за протокол за възстановяване на регистрация. Процедурата е близка до тази за ГТП, необходими са Ви талонът на колата и договорът за покупко-продажба. Автомобилът задължително трябва да е в готовност за движение. Цената към момента(14.12.2020) е 330.00лв. с ДДС за автомобили от категория М1. До края на годината ще сме качили графикът с посещенията в страната от където да видите кога ще сме във Варна.

   Отговор
 127. Димитър says:

  Здравейте
  Закупих снет от отчет автомобил – на талона му е записано – за съхранение в частен имот.
  Собствеността на автомобила ще бъде сменена, т.е. ще има договор за покупко продажба. Автомобила е с изтекли ГТП и застраховка.
  Въпросите ми са:
  – Със така написаното на талона , мога ли да възстановя регистрацията на автомобила?
  – Необходимо ли е договора за покупко-продажба да е нотариално заверен?
  – Къде трябва да мине Технотест автомобила?
  Купувача е от област Габрово, а продавача – от Велико Търново?

  Благодаря предварително!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димитър
   На първия Ви въпрос : -Да
   На втория : -Вече да
   На третия : – Можете да получите протокол за възстановяване на регистрация само от акредитираните изпитвателни лаборатории в България. Ние от „ТЕХНОТЕСТ“ АД предлагаме този вид услуга. До края на тази година ще качим графика ни с посещенията в България.

   Отговор
 128. Тодор says:

  Здравейте. Искам да закупя купе от морга но ми казаха че нямат документи за него. Причината заради която искам да го взема е понеже на моята е изгнило и искам да прехвърля мотора на новото купе. Въпроса ми е може ли да се направи това и какви документи ми трябват и какво трябва да направя ако процедурата е възможна

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор.
   Ако купето е бракувано, каквото би трябвало да бъде щом е в морга, няма как да му възстановите регистрацията.

   Отговор
 129. Преслав says:

  Здравейте!
  Може ли да попитам как се регистрира отново мотоциклет, който е с прекратена регистрация за съхранение в частен имот.
  И ако е удобно да попитам, каква сума се заплаща за подобна услуга? Благодаря ви предварително!

  Отговор
 130. Димчо Ганчев says:

  Здравейте,
  може ли да премине тест и да се пусне в движение, по републиканката мрежа, самоделно превозно средство?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Димчо
   След като преминете по процедура за типово одобрение на ПС при Изпълнителната Агенция Автомобилна Администрация, ще можете да го пуснете в движение.

   Отговор
 131. Цанко Цанев says:

  При плащане на ГО.Връща ли се автоматично регистрацията на служебно деригистриран автомобил.Понеже получих писмо че е сужебно деригистриран поради липса на ГО.Платих я веднага.Мога ли да карам автомобила.

  Отговор
 132. Ники says:

  Здравейте.
  Купих бракувана кола със свалени номера, но с валиден преглед. За пускане отново в движение при валиден преглед трябва ли да се минава технотест? Благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здрваейте, Ники. Само в случай, че регистрацията е прекратена за „съхранение в частен имот“ и наличие на валиден технически преглед, автомобилът може да се регистрира директно в КАТ.

   Отговор
 133. Антон says:

  Здравейте,
  Разглеждам сайт за пракувани коли в Канада и Сащ. Въпроса ми е може ли ако щетата не е съществена и е отремонтирана в бг да се регистрира в бг и трябва ли тест ако конгретния модел няма евро сертификат.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Антон. Изпратете ни сертификатите на автомобилите на електронната поща, преди да ги закупите и ще можем да Ви отговорим.

   Отговор
 134. Митко says:

  Здравейте асам Митко искам да попитам купих си копа обаче слет 3 дни след покупката ми свалих регистрациите табели и от тогава и минаха 7 месеца сега какво следва??

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Митко. За да пуснете в движение отново въпосният автомобил е нужно да преминете по процедура за възстановяване на регистрация. Процедурата е близка до тази за ГТП, заповядайте при нас с автомобила и документите за него, когато Ви е удобно, в базата ни В софия всеки работен ден.

   Отговор
 135. Корнелия Иванова says:

  Здравейте,
  Искам да закупя от пункт за вторични суровини Балкан М1, за който като документ е само фактурата от пункта. С тази фактура може ли да мине технотест и да се регистрира наново? Ако не какъв е реда в такава ситуация?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Корнелия. Ако МПС-то е бракувано за ракомплектоване или е тотална щета, няма как да се регистрира отново. Трябва да проверите по какъв начин е снето от отчет в КАТ.

   Отговор
 136. Пламен says:

  Здравейте,
  Искам да взема кола от Англия на която в талона пише commercial salvage – ремонта е по-скъп от колата (понеже е над 20г). Проблема е дребен и е отстранен. Мога ли да я регистрирам в БГ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Автомобили в България се регистрират само с оригинален регистрационен талон.

   Отговор
 137. Николов says:

  Здравейте, при покупка на мотоциклет с прекратена регистрация за съхранение в частен имот, договора за покупко-продажба трябва ли да е нотариално заверен?
  Поздрави

  Отговор
   • Десислав says:

    Здравейте каква е процедурата за възстановяване на регистрация на бракуван мотор преди 20 години собственика ми е роднина и каза че всички документи при бракуването са останали в кат

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здравейте, Десислав
     Трябва да проверите първо в КАТ, каква е причината за дерегистрация на МПС. Ако е „съхранение в частен имот“ или „износ“ няма проблем да се върне в отчет, но трябва да Ви издадат служебна бележка с причината за дерегистрация. С тази бележка и ПС заповядайте при нас в София всеки работен ден след 08:30 и преди 16:00. ПС трябва да бъде технически изправно!

     Отговор
 138. Тодор Живков says:

  Здравейте! Искам да попитам каква е процедурата при автомобил със стария талон тип книжка? При тях е нямало възможност за вписване, за съхранение в частен имот, а талона е останал в КАТ преди 25 години, когато са върнати номерата. Каква е процедурата с такъв автомобил?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. Ще трябва да вземете удостоверение за собственост от КАТ, след което да преминете по процедура за възстановяване на регистрация.

   Отговор
   • Тодор Живков says:

    Здравйте отново! Благодаря за отговора!
    Оказа се, че талона се намери, останал е при наследниците. В такава ситуация пак ли е необходимо да се вземе удостоверение от КАТ? Съпругата на собственика по талон е жива. Необходимо ли е да се изкара удостоверение за наследници и ако тя почине как следва да се придобие автомобила?

    Отговор
    • ТЕХНОТЕСТ АД
     ТЕХНОТЕСТ АД says:

     Здрвейте, Тодор. Автомобилът може да се придобие само с договор за покупко-продажба между стария и новия собственик или негови наследници.

     Отговор
 139. Стефан says:

  Здравейте в краят на септември 2019 г. закупих лекотоварен автомобил с повреда в мотора и към днешна дата не съм ходил да сменя собствеността и регистрационните табели в кат. Гражданската отговорност и техническият предглед са изтекли, интересува ме от тук нататък каква е процедурата по регистрация

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стефан. Ако новият двигател е от същия тип като предходния, няма проблем да се премине по процедура за възстановяване на регистрация.

   Отговор
 140. Венцислав says:

  Ако 2018г съм купил удряна кола в Габрово,ремонтирана е и се карала,прехвърлена е нотариално,трябва ли ми Технотест,за да сменя талоните със софийски.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тинка. В този случай ще трябва да преминете по процедурата за възстановяване на регистрация. Заповядайте с автомобила и документите при нас и нашите колеги ще Ви обърнат внимание.

   Отговор
 141. Георгиев says:

  Здравейте! След като прехвърлих при нотариус личния ми автомобил на зет ми, в двумесечния срок не регистрирах колата на негово име. Когато отидох в КАТ Пловдив да направя пререгистрацията, прегледът беше изтекъл. В КАТ ми свалиха номерата. Как трябва да постъпя, за да бъде отново регистрирана?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Трябва да представите автомобила за преглед при нас за възстановяване на прекратена регистрация. Автомобилът трябва да бъде технически изправен. Ако всичко по автомобила е наред, се издава протокол за възстановяване на регистрация, с който се регистрира в КАТ.

   Отговор
 142. Христо says:

  Здравейте. Интересува ме може ли да се регистрира наново чрез технотест бракуван автомобил поради катастрофа и е написано в талона му като тотална щета. Автомобила е поправим и е възстановен отново и изправен. Не е изменян нито двигател, нито нещо по окачването.

  Отговор
 143. Тони says:

  Здравейте, закупих кола след ПТП – колата е написана ТОТАЛ заради каското. Има ли вариант да се регистрира и кара?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Jana. Нужни са свидетелство за регистрация и ако има промяна на собственост-договорът за покупко-продажба. Цената на протокола за възстановяване на регистрация за леки автомобили, към днешна дата е 330.00 лв. с ДДС.

   Отговор
 144. Павел Димитров says:

  Здравейте!
  Искам да регистирам бракуван автомобил – съхранение в частен имот. Талоните са перфорирани. Автомобилът се води на двама собственика, единият е починал. Автомобилът има газова уредба, която не се използва поради неизправност. В талоните пише, че автомобилът е на газ и бензин. Автомобилът ще се движи само на бензин. Мога ли да я сваля преди технотеста? На какво трябва да обърна внимание преди минаване на Технотеста – светлини, чистачки? Автомобилът ще бъде регистриран на името на друго лице. Какви документи са необходими за пререгистриране? Как мога да придвижа автомобила до пункт на КАТ – пътна помощ, транзитни номера? В случай, че взема транзитни номера, нужно ли е да сключвам гражданска застраховка, да закупувам винетка и технически преглед за да придвижа автомобила до пункт на КАТ? Кога ще се извършва Технотест в Благоевград през 2020 г.?

  Благодаря предварително!
  Приятен ден!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Павел. Не е проблем да премахнете газовата уредба, автомобилът трябва да е в готовност за движение. За документите: трябва да имате страия талон, договорът за покупко-продажба. За Благоевград, комисията ни ще бъде на 14.01.2020г. в КАТ Благоевград.

   Отговор
 145. Исмет says:

  Здравейте искам да закупя трабант, но колата е спряна от движение.Как мога да я пусна отново в движение и да бъде регистрирана на ново?

  Отговор
 146. Пламен says:

  Здравейте, въпросът ми е: Възможно ли е възстановяването на регистрация на автомобил който е бракуван?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Пламен. Необходимо е да проверите по какъв начин е „бракуван“. Ако е „за съхранение в частен имот“ или за „износ“ можете да възстановите регистрацията.

   Отговор
 147. Любен Радев says:

  Здравейте,
  При закупуване на автомобил от САЩ с тайтъл „salvaged“, каква е процедурата за регистрация в България? Възможно ли е?

  Отговор
 148. Далов says:

  Здравейте интересувам се възможна ли е пререгистрацията на мотоциклет 1000куб?
  Моторът е бракуван .Какви документи ще ми трябват като купувач и какво трябва да е описано в тях ? Също каква е таксата за подобен вид Мпс

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Възможно е ако мотоциклетът е с прекратена регистрация за съхранение в частен имот. Ще ни трябват свидетелството за регистрация част 1 и договорът за покупко-продажба, ако има смяна на собствеността. Таксата към днешната дата е 258.00 лв с ДДС.

   Отговор
 149. Стоян says:

  Здравейте,закупих кола от област Пазарджик с Pa регистрация,а аз съм по постоянен адрес Стара Загора. Колата има нужда от ремонт (спирачки,външен вид и доста други), та въпроса ми е след като немога да спазя сроковете за регистрация в съответния КАТ -Стара Загора какво следва. Трябва ли сам да я спра от движение и може ли на по-късен етап да бъде регистрирана. Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. След изтичане на два месеца след нотариалното прехвърляне на автомобила, ако не е регистрирано от новия собственик, превозното средство автоматично се изтрива от базата данни на КАТ (снема се от отчет). При снемане от отчет, за да се върне обратно в движение трябва да се мине процедура по възстановяване на регистрация. При спиране от движение (за съхранение в частен имот или за износ) също се минава по тази процедура.

   Отговор
 150. Кирил says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил с прекратена регистрация за съхранение в частен имот, с повредена скоростна кутия и серия огъвания по вратите, общо взето лош външен вид, трябва ли освен за скоростите да се погрижа и за външния вид, и колко ще струва технотеста, колата е хюндай сантамо и се води 6+1 места, Благодаря Ви предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Да, ще трябва да оправите външния вид на превозното средство. Цената към днешна дата е 330.00лв. с ДДС за леки автомобили.

   Отговор
 151. Атанасов says:

  Колата е със свалени номера талона е надупчен и пише за пререгистрация в чужбина…може ли да се регистрира отново в БГ

  Отговор
 152. Анонимен says:

  Здравейте,колата е бракувана табелите са снети талона надупчен и пише за пререгистрация в чужбина има ли възможност за регистрация отново

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При прекратена регистрация за износ е възможно отново да бъде регистриран в България.

   Отговор
 153. Галина Василева says:

  Здравейте, купихме автомобил със свалени номера за употреба на наркотици. Трябва ли да се минава технотест при свалени номера за това и как да си регистрираме колата.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Галина. Не сме имали подобен случай. Препоръчваме ви да се обърнете към органите, които са свалили номерата на автомобила, да попитате трябва ли да се минава по процедура за възстановяване. Ако трябва, процедурата е близка до тази за ГТП, преглежда се превозното средство дали е в готовност за движение и ако да, се издава протокол с който се регистрира автомобила в КАТ.

   Отговор
 154. Тодор Георгиев says:

  Ю ли месец си продадох сопственотоси ремарке изповядано пред нотариос . На третия ден се връща казва че се отказва. Ремаркето сие примен ивсички докоменти голям и малък талон платен данак и минат технически преглет.Оказвасе че в кат се води на куповача. От създалият се казус немо га да развалим нотариално завереният договор.Ремаркето ще бъди смъкнато от отчет сужебно.ТА питанетоми е как мога да възтановя регистрацият си.Трябва ли технотест.Благодаря за одговора предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. След изтичане на дву-месечния срок след прехвърлянето при нотариус, ППС автоматично се снема от отчет в базата на КАТ. При това положение ако нямате валиден ГТП е нужно да се мине по процедура за възстановяване на регистрацията. Вариянтът да си го върнете в движение, е да го прехвърлите обратно на Ваше име при нотариус и ако нямате ГТП да минете по процедура за възстановяване.

   Отговор
 155. Ники says:

  Здравейте, От София съм, закупих кола със софийска регистрация. Прехвърлена е при нотариус, но това беше преди повече от година. Тоест доста съм просрочил 2-та месеца, които имам по закон да прехвърля колата в КАТ. Разбрах, че дължа глоба от 200лв, защото колата е със служебно прекратена регистрация. Въпроса ми е каква е точно процедурата за връщане на регистрацията на колата? Трябва ли колата да ходи в КАТ? Трябва ли да минавам технотест? Ако съм минал на технически преглед, трябва ли да минавам такъв в КАТ? Никъде не намерих отговор на тези въпроси, ще се радвам ако можете да помогнете! 🙂

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Ако имате валиден технически преглед се ходи директно в КАТ за регистрация. Ако такъв липсва се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Ние предлагаме този тип услуги, цената за лек автомобил за този момент е 330.00 лв. с ДДС.

   Отговор
 156. Сунай Якубов says:

  Здравей искам да попитам искам да си купя ремарке до 750 кг от Холандия и те тук нямат документи мога ли да го регистрирам в България? И как ва е процедурата?

  Отговор
 157. asoto8601@gmail.com says:

  Здравейте , закупил съм бракуван автомобил с бележка за съхранение в частен имот издадена от кат Хасково. Искам да регистрирам колата в кат Пловдив. Имам договор за покупко продажба написан на ръка между продавача и купувача. Талоните са перфорирани. Проблема е че смених предния ляв ботуш , който беше изгнил с друг и вече VIN номера не съответства с този от талона. Но под него има табелка с VIN номера , който съответства на този от талона. Ще мога ли да мина технотеста в Пловдив и Кат Пловдив ще регистрират ли автомобила по този начин? Ако е възможно , колко ще ми струва това? Благодаря !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При положение че VIN номерът на автомобила е корозирал, първо трябва да се мине през КАТ за възстановяването му . След това се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Цената ни за протокол за възстановяване на регистрацията за момента е 330.00 лв. за леки автомобили.

   Отговор
 158. Валентин Валентинов says:

  Здравейте,
  Как става възстановяване на регистрация, когато тя е била прекратена служебно поради липса на сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за
  МПС с тегло над 12т.?
  Може ли големият талон да се представи като документ за собственост?

  Отговор
 159. Стоян says:

  Здравейте имам бракувано ремарке с върнати номера в КАТ и бележка от КАТ за номера на ремаркето и на кого се води.Документи за копуване и бракуване няма.Какво друго ми е необходимо за да мога да го регистрирам.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. Трябва да имате документ за собственост, освен бележката от КАТ, за да можем да Ви издадем протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Спорен ден.

   Отговор
 160. Светозар says:

  Здравейте, закупих автомобил Мерцедес W – 124, Е 200, снет от отчет с цел съхранение в частен имот. Автомобила е с блокирал двигател – 2000 куб. бензин и десен волан. Купих друг двигател – 2200 куб. бензин със съответните документи, /голям и малък талон- перфорирани, за двигателя/ и договор за покупко-продажба, както и малък и голям талон – перфорирани за автомобила. Искам, да направя автомобила с нормален /ляв/ волан и да поставя новият двигател, като това се прави в сервиз, за което ще ми бъдат издадени съответните документи. Мога ли след, като направя това, да предоставя автомобила на технотест, след което, да го регистрирам! Благодаря Ви!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светозар. Възстанвяването на ППС снето от отчет може да бъде осъществено единствено във вида, в който е било снето (със същите данни в талона). Можете да смените двигателя с идентичен такъв (със същото типово одобрение) и да смените позицията на уредите за управление, след което да възстановите ППС-то в движение. За това ще ви е необходим и протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ако желаете, след възстановяване на регистрацията, ще можете да смените двигателя с цитирания от Вас, за което ще ви бъде необходим протокол за изменение в конструкцията на ППС. Цените на двата протокола са съответно 240лв с вкл. ДДС и 210лв с вкл. ДДС. ИА АА също има такса от 100лв за удостоверение на изменение в конструкцията на ППС. Надяваме се да сме Ви били полезни.

   Отговор
 161. данаил says:

  може ли да се регистрира наново мпс лека кола ако тя е със старите бели номера не са свалени на нея са си явно е отрегистрирана от кат около 2006-2007 служебно.благодаря предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Данаил. В общия случай, не би трябвало да има проблем с регистрацията при така наличната информация. Не сме запознати с практика за „служебно отрегистриране“, но предполагаме, че това няма да донесе усложнения. Все пак, обърнете се към колегите изпитватели от отдел Технически прегледи и изпитвания на тел. (02) 973 91 63 за да се запознаем с конкретния случай и да излезем с конкретно становище. Успешен ден!

   Отговор
 162. Венцислав says:

  Здравейте , интересувам се от регистрация в КАТ на един Балкан МК50-3. Казаха ,че първо трябва да премине през Технотест . Та въпроса ми е каква ще е цената ?
  Благодаря предварително и Весели празници .
  П.С. Мотора е взет от вторични суровини .

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венцислав! Пратете ни сканирани документите за собственост и фактурата от мястото, където сте го закупили на office@technotest.bg и ще Ви отговорим конкретно. Желаем Ви спорна година!

   Отговор
 163. Стефко says:

  Здравейте. Ще се опитам да бъда максимално точен.
  Възможно ли е, ван Мицубиши Спейс Геар, от 7+1 места, да се преобразува в товарен, да речемс 2, или 2+1 места?
  Ако да, задните остъклявания може ли да бъдат, да кажем матирани?
  Ако пък не е възможно, то поне възможно ли ще е да му бъде намален броя места?

  Отговор