44 Отговора
 1. Любен Радев says:

  Здравейте,
  При закупуване на автомобил от САЩ с тайтъл „salvaged“, каква е процедурата за регистрация в България? Възможно ли е?

  Отговор
 2. Далов says:

  Здравейте интересувам се възможна ли е пререгистрацията на мотоциклет 1000куб?
  Моторът е бракуван .Какви документи ще ми трябват като купувач и какво трябва да е описано в тях ? Също каква е таксата за подобен вид Мпс

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Възможно е ако мотоциклетът е с прекратена регистрация за съхранение в частен имот. Ще ни трябват свидетелството за регистрация част 1 и договорът за покупко-продажба, ако има смяна на собствеността. Таксата към днешната дата е 258.00 лв с ДДС.

   Отговор
 3. Стоян says:

  Здравейте,закупих кола от област Пазарджик с Pa регистрация,а аз съм по постоянен адрес Стара Загора. Колата има нужда от ремонт (спирачки,външен вид и доста други), та въпроса ми е след като немога да спазя сроковете за регистрация в съответния КАТ -Стара Загора какво следва. Трябва ли сам да я спра от движение и може ли на по-късен етап да бъде регистрирана. Благодаря

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. След изтичане на два месеца след нотариалното прехвърляне на автомобила, ако не е регистрирано от новия собственик, превозното средство автоматично се изтрива от базата данни на КАТ (снема се от отчет). При снемане от отчет, за да се върне обратно в движение трябва да се мине процедура по възстановяване на регистрация. При спиране от движение (за съхранение в частен имот или за износ) също се минава по тази процедура.

   Отговор
 4. Кирил says:

  Здравейте, искам да закупя автомобил с прекратена регистрация за съхранение в частен имот, с повредена скоростна кутия и серия огъвания по вратите, общо взето лош външен вид, трябва ли освен за скоростите да се погрижа и за външния вид, и колко ще струва технотеста, колата е хюндай сантамо и се води 6+1 места, Благодаря Ви предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Да, ще трябва да оправите външния вид на превозното средство. Цената към днешна дата е 330.00лв. с ДДС за леки автомобили.

   Отговор
 5. Атанасов says:

  Колата е със свалени номера талона е надупчен и пише за пререгистрация в чужбина…може ли да се регистрира отново в БГ

  Отговор
 6. Анонимен says:

  Здравейте,колата е бракувана табелите са снети талона надупчен и пише за пререгистрация в чужбина има ли възможност за регистрация отново

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При прекратена регистрация за износ е възможно отново да бъде регистриран в България.

   Отговор
 7. Галина Василева says:

  Здравейте, купихме автомобил със свалени номера за употреба на наркотици. Трябва ли да се минава технотест при свалени номера за това и как да си регистрираме колата.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Галина. Не сме имали подобен случай. Препоръчваме ви да се обърнете към органите, които са свалили номерата на автомобила, да попитате трябва ли да се минава по процедура за възстановяване. Ако трябва, процедурата е близка до тази за ГТП, преглежда се превозното средство дали е в готовност за движение и ако да, се издава протокол с който се регистрира автомобила в КАТ.

   Отговор
 8. Тодор Георгиев says:

  Ю ли месец си продадох сопственотоси ремарке изповядано пред нотариос . На третия ден се връща казва че се отказва. Ремаркето сие примен ивсички докоменти голям и малък талон платен данак и минат технически преглет.Оказвасе че в кат се води на куповача. От създалият се казус немо га да развалим нотариално завереният договор.Ремаркето ще бъди смъкнато от отчет сужебно.ТА питанетоми е как мога да възтановя регистрацият си.Трябва ли технотест.Благодаря за одговора предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. След изтичане на дву-месечния срок след прехвърлянето при нотариус, ППС автоматично се снема от отчет в базата на КАТ. При това положение ако нямате валиден ГТП е нужно да се мине по процедура за възстановяване на регистрацията. Вариянтът да си го върнете в движение, е да го прехвърлите обратно на Ваше име при нотариус и ако нямате ГТП да минете по процедура за възстановяване.

   Отговор
 9. Ники says:

  Здравейте, От София съм, закупих кола със софийска регистрация. Прехвърлена е при нотариус, но това беше преди повече от година. Тоест доста съм просрочил 2-та месеца, които имам по закон да прехвърля колата в КАТ. Разбрах, че дължа глоба от 200лв, защото колата е със служебно прекратена регистрация. Въпроса ми е каква е точно процедурата за връщане на регистрацията на колата? Трябва ли колата да ходи в КАТ? Трябва ли да минавам технотест? Ако съм минал на технически преглед, трябва ли да минавам такъв в КАТ? Никъде не намерих отговор на тези въпроси, ще се радвам ако можете да помогнете! 🙂

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Ако имате валиден технически преглед се ходи директно в КАТ за регистрация. Ако такъв липсва се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Ние предлагаме този тип услуги, цената за лек автомобил за този момент е 330.00 лв. с ДДС.

   Отговор
 10. Сунай Якубов says:

  Здравей искам да попитам искам да си купя ремарке до 750 кг от Холандия и те тук нямат документи мога ли да го регистрирам в България? И как ва е процедурата?

  Отговор
 11. asoto8601@gmail.com says:

  Здравейте , закупил съм бракуван автомобил с бележка за съхранение в частен имот издадена от кат Хасково. Искам да регистрирам колата в кат Пловдив. Имам договор за покупко продажба написан на ръка между продавача и купувача. Талоните са перфорирани. Проблема е че смених предния ляв ботуш , който беше изгнил с друг и вече VIN номера не съответства с този от талона. Но под него има табелка с VIN номера , който съответства на този от талона. Ще мога ли да мина технотеста в Пловдив и Кат Пловдив ще регистрират ли автомобила по този начин? Ако е възможно , колко ще ми струва това? Благодаря !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. При положение че VIN номерът на автомобила е корозирал, първо трябва да се мине през КАТ за възстановяването му . След това се минава по процедура за възстановяване на регистрацията. Цената ни за протокол за възстановяване на регистрацията за момента е 330.00 лв. за леки автомобили.

   Отговор
 12. Валентин Валентинов says:

  Здравейте,
  Как става възстановяване на регистрация, когато тя е била прекратена служебно поради липса на сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за
  МПС с тегло над 12т.?
  Може ли големият талон да се представи като документ за собственост?

  Отговор
 13. Стоян says:

  Здравейте имам бракувано ремарке с върнати номера в КАТ и бележка от КАТ за номера на ремаркето и на кого се води.Документи за копуване и бракуване няма.Какво друго ми е необходимо за да мога да го регистрирам.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Стоян. Трябва да имате документ за собственост, освен бележката от КАТ, за да можем да Ви издадем протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Спорен ден.

   Отговор
 14. Светозар says:

  Здравейте, закупих автомобил Мерцедес W – 124, Е 200, снет от отчет с цел съхранение в частен имот. Автомобила е с блокирал двигател – 2000 куб. бензин и десен волан. Купих друг двигател – 2200 куб. бензин със съответните документи, /голям и малък талон- перфорирани, за двигателя/ и договор за покупко-продажба, както и малък и голям талон – перфорирани за автомобила. Искам, да направя автомобила с нормален /ляв/ волан и да поставя новият двигател, като това се прави в сервиз, за което ще ми бъдат издадени съответните документи. Мога ли след, като направя това, да предоставя автомобила на технотест, след което, да го регистрирам! Благодаря Ви!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Светозар. Възстанвяването на ППС снето от отчет може да бъде осъществено единствено във вида, в който е било снето (със същите данни в талона). Можете да смените двигателя с идентичен такъв (със същото типово одобрение) и да смените позицията на уредите за управление, след което да възстановите ППС-то в движение. За това ще ви е необходим и протокол за възстановяване на прекратена регистрация. Ако желаете, след възстановяване на регистрацията, ще можете да смените двигателя с цитирания от Вас, за което ще ви бъде необходим протокол за изменение в конструкцията на ППС. Цените на двата протокола са съответно 240лв с вкл. ДДС и 210лв с вкл. ДДС. ИА АА също има такса от 100лв за удостоверение на изменение в конструкцията на ППС. Надяваме се да сме Ви били полезни.

   Отговор
 15. данаил says:

  може ли да се регистрира наново мпс лека кола ако тя е със старите бели номера не са свалени на нея са си явно е отрегистрирана от кат около 2006-2007 служебно.благодаря предварително

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Данаил. В общия случай, не би трябвало да има проблем с регистрацията при така наличната информация. Не сме запознати с практика за „служебно отрегистриране“, но предполагаме, че това няма да донесе усложнения. Все пак, обърнете се към колегите изпитватели от отдел Технически прегледи и изпитвания на тел. (02) 973 91 63 за да се запознаем с конкретния случай и да излезем с конкретно становище. Успешен ден!

   Отговор
 16. Венцислав says:

  Здравейте , интересувам се от регистрация в КАТ на един Балкан МК50-3. Казаха ,че първо трябва да премине през Технотест . Та въпроса ми е каква ще е цената ?
  Благодаря предварително и Весели празници .
  П.С. Мотора е взет от вторични суровини .

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Венцислав! Пратете ни сканирани документите за собственост и фактурата от мястото, където сте го закупили на office@technotest.bg и ще Ви отговорим конкретно. Желаем Ви спорна година!

   Отговор
 17. Стефко says:

  Здравейте. Ще се опитам да бъда максимално точен.
  Възможно ли е, ван Мицубиши Спейс Геар, от 7+1 места, да се преобразува в товарен, да речемс 2, или 2+1 места?
  Ако да, задните остъклявания може ли да бъдат, да кажем матирани?
  Ако пък не е възможно, то поне възможно ли ще е да му бъде намален броя места?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, броят места може да бъде намален без да се налага да минете през ТЕХНОТЕСТ. Ако искате да преобразувате ППС в товарен, основните изисквания в ТЕХНОТЕСТ са равен под, решетки на стъклата и между товарния и пътническия отсек. В наредба Н-3 на МТ има пълни изисквания за преустройство на лек а-л в товарен. Ако имате нужда от допълнителна консултация, моля не се колебайте да се свържете с колегите на тел. 02/9739182. Поздрави!

   Отговор
 18. Борис Узунов says:

  Привет,искам да купя кола която е свалена от отчет и е с перфорирни талони,какво трябва да направя за да я пусна отново в движение и колко ще ми струва технотестът?
  Поздрави.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако ППС се води бракувано, няма възможност за възстановяване в движение. Ако действително се води снето от отчет, можте да се обърнете към колегите на тел. 02/9739182 за информация. Всичко добро!

   Отговор
 19. Мариян Раднев says:

  Здравейте.интересува ме цената и какви документи са нужни за пускане в движение на снет от отчет поради съхранение в частен имот автомобил.намира се в сливен
  Благодаря Ви предварително за вниманието

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Мариян.
   Документи:
   Голям (перфориран) талон, с който е снет от отчет и договор за покупко-продажба (ако е имало прехвърляне на собственост).
   Цени:
   МПС – категория М1 (лек автомобил – до 6+1 места) 240.00
   МПС – категория М1 (лек автомобил – 7+1 до 8+1 места) 264.00
   МПС – категория М1G (лек автомобил с повишена проходимост)270.00
   МПС – категория N1 (товарен автомобил с максимална маса до 3,5 тона) 288.00
   МПС – категория N2 (товарен автомобил с максимална маса 3,5 – 12,0 тона)336.00
   МПС – категория N3 (товарен автомобил с максимална маса над 12,0 тона)420.00
   МПС – категория М2 (автобус) 432.00
   Дву- или триколесно МПС от категория L (мотоциклет, мотоциклет с кош и мототриколка)192.00
   Четириколесно МПС от категория L (четириколка) 228.00
   Двуколесно МПС от категория L (мотопед) 108.00
   ППС – категория О1 (ремарке с максимална маса до 750 kg) 156.00
   ППС – категория О2 (ремарке с максимална маса 750 – 3500 kg)228.00
   ППС – категория О3 (ремарке или полуремарке с максимална маса 3500 – 10000 kg)288.00
   ППС – категория О4 (ремарке или полуремарке с максимална маса над 10000 kg)360.00

   Отговор
 20. Лъчезар Делчев says:

  Здравейте,искам да попитам има ли начин за регистрация на бракуван автомобил поради изплатена тотална щета,която вече е отстранена и автомобила е като нов.
  Субару Легаси 2007г.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако в талонът на автомобила е записано „Снет от отчет поради съхранение в частен имот“ или „Износ в чужбина с цел продажба“ може, ако е бракуван, както сте написали, то не – няма вариант за връщането му в движение, независимо от щетата и актуалното му състояние. Поздрави, ТЕХНОТЕСТ

   Отговор
 21. Елиян says:

  Здравейте, мисля да купя автомобил обаче е с прекратена регистрация, какво трябва да направя за да я пусна , технотеста задължителен ли е преди да мина кат и колко ще ми струва всичко, благодаря ви предеарително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако смятате да закупите автомобила от страната, а не от чужбина, то той трябва да се води като снет от отчет с цел съхранение в частен имот или износ за чужбина. В случай, че ППС-то се води БРАКУВАНО, то няма възможност за връщане в движение. Съветваме Ви да проверите актуалния статус на ППС-то преди покупка. Ако искате да го внесете от чужбина, се свържете с колегите за конкретна информация. Всичко добро!

   Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Ясен. Ако МПС е бракувано, то не може да бъде възстановено според действащото законодателство. Ако обаче случаят е друг и колата е само спряна от движение (снета от отчет), можем да Ви издадем протокол, с който можете да я регистрирате в Пътна полиция. Цената е 240лв с вкл. ДДС. Желаем Ви хубав следобед!

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.