4. Проверки и/или изпитвания при одобряване типа на ново ППС, компоненти, отделни технически възли

12 Отговора
 1. Милчев says:

  Здравейте,
  Възможно ли е законно изменение на каросерията на малолотражен джип сузуки саморай без промяни по носеща рама, спирачки и двг. Под изменение имам в предвид промяна на външния вид -подмяна на калници,преден капак ,врати ,азадни калници заден капак от друг автомобил

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Възможно е, но няма как да Ви отговорим за Вашия случай при положение, че не сме видели превозното средство. Заповядайте в базата ни в София с превозното средство от понеделник до петък след 8:30 и преди 16:00 и нашите колеги ще Ви отговорят на въпросите.

   Отговор
 2. Румен Георгиев says:

  Технотест АД Здравейте ! Имам следния въпрос към Вас . Правите ли посещения на адрес, за мнение по въпроса за самоделно изработени МПС. Или : Посещавате адрса казвате може или не може да се регистрира, и какви са подробностите ако може ?
  Благодаря ! Поздрави !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Румен. За самоделно изработени ППС, процедурата за регистрация е много сложна и дълга. Отидете в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация да Ви обяснят какъв е целия ред за одобряване на нов вид ППС. Като техническа служба на България, ТЕХНОТЕСТ може да издаде протокол за одобрение според обхвата на акредитация.

   Отговор
 3. Митхат says:

  искам да попитам имам 8метрова платформа без документи,по точно сглобена на части,рамата е фабрична Българско производство,осите са АЛ КО,всичко си е фабрично нищо не съм преправял,казаха че ми трябват документи от тхнотест за да мога с тях да го регистрирам.
  какво трябва да направя и колко ще ми струва?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, ако платформата няма оригинална табела на производител, няма какво да се направи. Ако има такава, моля обадете се на тел. 02/9739182 за детайли за допълнителна информация. Хубав ден!

   Отговор
 4. Росен says:

  Здравейте,
  Щах да задам същият въпрос като колегата Кольо Каменов, но след като вече сте му отговорили, да попитам отново: Не е ли меко казано безумие да се игнорира цял един клас ППС-та и да се принуждават притежателите на самоделни такива да търсят незаконни начини за регистрация? Нали идеята на „техно тест“ е именно да се докаже годността на дадено ПС? Какво значи „не подлежат на регистрация“ ?!?? На всякъде по света ВСЯКО ППС поделжи на регистрация, стига да ОТГОВАРЯ на определени изисквания? По каква логика самоделно МПС може да се регистрира но самоделно ремарке по дефиниция не може да се регистрира?
  Моля за отговор от коя институция и по каква причина е наложена тази забрана?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Росен. Самоделни ППС, доколкото ни е известно, в Европа се регистрират само в Англия и Люксембург. Действащата нормативна уредба в България не позволява това, освен в случай, че сте регистриран производител и ППС е преминало изпитванията предвидени в Наредба-60 на МТ. Ако можем да ви бъдем полезни с нещо друго, моля не се колебайте да се свържете с нас.

   Отговор
 5. кольо kаменов says:

  Сам си направих туристическо ремарке. Спазил съм необходимите изисквания. Мога ли да го прекарам на технотест и ако мога, колко ще ми струва?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте и честито Възкресение! От близо 4 години самоделни ремаркетна не подлежат на регистрация и респективно няма как да минат през нас. Съжалявам, че няма как да Ви бъдем полезни. Успешна седмица!

   Отговор
 6. Антон Антонов says:

  Здравейте , изработил съм си саморъчно Мото Триколка с двигател на VW -Beetle 1.5 .Какви документи са нужни за минаване през Техно тест ?

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Антон. Няма как да ви отговорим без да се запознаем с всички детайли. Моля, обадете се на колегите на тел. 02/9739182. Всичко добро!

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.