3. Изменения в конструкцията (типа) на нови ППС, компоненти, отделни технически възли

16 Отговора
 1. Георги says:

  Здравейте интересува ме може ли дизелов автомобил да стане бензинов.ауди а6 2.5 тди да стане 2.4 бензин също от Ауди а6.Ако може какво е необходимо.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Георги
   Ако на въпросното шаси се монтира фабрично двигателят, който искате да монтирате няма проблем за изменение в конструкцията. Трябва да разполагате с документи за придобиване на двигателя, както и екологичната категория на новия двигател да не е по-ниска от тази на предходния.

   Отговор
 2. Теодор Петков Лещарски says:

  Здравейте , интересува ме дали мога да пререгистрирам UAZ-452D ,на автомобила е монтирана сондажна апаратура .
  Какво ще ми е необходимо да се регистрира с допълнителното оборудване.
  Благодаря предварително.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Теодор. Ако няма претоварване на максимално допустимата маса и натоварванията по оси и ако апаратурата е монтирана неподвижно към автомобила, може да се извърши промяната в конструкцията.

   Отговор
 3. Станислав Лефтеров says:

  Здравейте , искам да попитам възможно ли е да се промени дирекцията от дясна на лява и колата да се регистрира като ляв волан и ако да какво е необходимо ? Благодаря предварително !

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Станислав. Освен дирекцията, светлините, светлинната сигнализация, чистачките, огледалата трябва да отговарят на изискванията за десен трафик на движение.

   Отговор
 4. Tодор Христов says:

  Здравейте,
  Искам да се сдобия с товарен бус (пример: VW crafter, Mercedes Sprinter, Peugeot Boxer) и да го направя нещо като каравана, но да спестя колкото се може от допълнителни разходи откъм пререгистрации и специалните изисквания като за караваните. Идеята ми е да сложа прозорец в товарната секция, легло, малка кухня и някой друг шкаф както и елементарна електрическа и водна система захранвани от соларни панели и 2 туби за мръсна и чиста вода. Опция 1 е да изрежа прозорец и евентуално някоя друга дупка. Какво ще променят тези видоизменения в документацията на буса. Опция 2 е да си спестя каквато и да е външна (екстериорна) намеси върху буса (рязането на прозорец и малки изолирани дупки) дали това ще спести допълните изисквания?
  Благодаря предварително!
  Тодор

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Тодор. Изискванията към този тип автомобили са написани в Наредба Н-3 на МТИТС за изменения в конструкцията на регистрирани ППС.

   Отговор
 5. Тихомир Цветков says:

  Здравейте! Какво трябва да се направи, за да се пререгистрира лек автомобил в товарен? Става въпрос за Нисан Мурано 2008 г. Благодаря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте. Задният ред седалки се премахва, така, че автомобилът да стане 1+1 места за сядане; пътническо-товарното пространство се разделя с решетка; защитават се страничните стъкла на товарното пространство с решетки; изравнява се пода на товарното пространство. След така извършеното преустройство, автомобилът следва да премине проверка на изпълнението на така изменената конструкция. За същата са необходими свидетелство за регистрация I част и, ако има смяна на собственост, договор за покупко-продажба. Ако всичко отговаря се издава протокол за изменение на конструкцията, който се входира в ИА АА, която издава крайния документ, необходим за пререгистрация на ППС в Пътна полиция. Ако имате нужда от повече информация, или съдействие, моля, не се колебайте да се свържете с нас на посочените координати. Успешен ден, екипът на ТЕХНОТЕСТ АД.

   Отговор
 6. Мат Петров says:

  Здравейте.Монтирах газов инжекцион на автомобила които е със Транзитни номера .Мога ли да премина първоначален преглед при вас и с него след това да регистрирам колата в Кат за да може да фигурира газ -бензин в талона.

  Отговор
 7. Теодор says:

  Искам да попитам за бмв е46 320 2001година могат ли да се монтират трети ред седалки. Каква ще е цената и дали вие ги имате в наличност или аз трябва да си ги намеря.

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, Теодор. Такова изменение в конструкцията не е възможно за цитираното ППС. Всичко добро.

   Отговор
 8. Станислав субашев says:

  Здравейте, интересува ме вашата услуга с код 3607.
  Искам да попитам какви условия трябва да покрива превозното средство за да премине успешно технотестът, трябват ли някакви сертификати за отделните възли и компоненти, и ако трябва на кои точно. Ако може да разясните процедурата.
  Предварително благодаря!

  Отговор
  • ТЕХНОТЕСТ АД
   ТЕХНОТЕСТ АД says:

   Здравейте, за да Ви можем да Ви дадем най-точен отоговор ще е добре да запознаете колегите с конкретния случай, тъй като казуси от този тип могат да се окажат доста сложни (напр. електрическата част трябва да отговаря минимум на изискванията на 2 Правила на ИКЕ ООН + Правилото за електромагнитна съвместимост, което изпитване в България не може да се направи).
   Освен това автомобилът трябва да остане автомобил така, както е произведен – с вентилация/отопление, усилвател на волана и на спирачките, съгласуване на компютърните системи – ABS, ESP … ако има такива; скоростни качества – макс. скорост/зависи дали остава мех. скоростна кутия – може ли да се превключват скорости или е блокирана на дадена предавка; как се държи колата при потегляне по наклон; ако има рекуперация на енергия – как се изменя действието на спирачната система и т.н. Акумулаторните батерии – къде са – закрепване , вентилация и др.

   Отговор

Задай въпрос

Можете да зададете въпроса си тук
_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.